Šie dvyniai buvo visiškai nepanašūs, ir tada paaiškėjo neįtikėtinas faktas

Sunku patikėti, bet taip iš tiesų pasitaiko. Gimusių dvynių artimieji pastebėjo, kad jie visiškai nepanašūs ir ėmė įtarti, kad galėjo būti sukeisti gimdymo namuose. Tačiau tiesa pasirodė esanti dar keistesnė.

Vietname oficialiai patvirtintas pirmasis atvejis, kai gimę dvyniai turi vieną mamą, tačiau yra skirtingų tėčių. Kad ir kaip tai atrodytų keista, tokių atvejų, nors ir labai retai, pasitaiko.

Šią savaitę CNN pranešė apie šį išskirtinį atvejį, kuris atskleidė vienos vietnamiečių šeimos paslaptį. Vietnamo sostinėje Hanojuje esantis Genetikos tyrimų centras patvirtino atlikęs reikiamus tėvystės genetinius tyrimus ir konstatavęs, kad gimę dvyniai pradėti skirtingų vyrų.

Vietnamo Genetikų asociacijos prezidentas Le Dinh Luongas žiniasklaidai sakė, jog į juos kreipėsi pora, auginanti dviejų metų dvynius. Jų argumentas buvo tas, jog dvyniai visiškai nepanašūs, be to, šeimos artimieji ėmė daryti spaudimą ištirti vaikus. Aplinkiniai ėmė įtarti, jog vaikai galėjo būti sukeisti ligoninėje, todėl tėvai ir nusprendė atlikti DNR testus. Bene akivaizdžiausias skirtumas buvo abiejų vaikų plaukai - vieno iš jų plaukai buvo stori ir banguoti, kito - tiesūs ir itin plonučiai.

Šeima gyvena Vietnamo šiaurinėje dalyje, tačiau laikomasi konfidencialumo ir jų tapatybės neatskleidžiamos.

Gydytojas Luongas sakė, kad tai jam pirmasis toks žinomas atvejis Vietnamo medicinos istorijoje.

Mediciniškai tai galima paaiškinti taip: moters kiaušialąstė būna gyvybinga nuo 12 iki 48 valandų, tuo tarpu spermatozoidai gali išlikti gyvybingi iki 10 dienų. Taigi, jei moteris santykiauja su dviem skirtingais vyrais per šį laikotarpį, yra įmanoma tikimybė, kad du kiaušinėliai bus apvaisinti dviejų skirtingų vyrų spermatozoidų. Taip nutiko ir šiuo atveju.

Apie analogišką atvejį, užfiksuotą JAV, rašėme maždaug prieš metus.

Tąkart Naujajame Džersyje keista istorija iškilo į viešumą visiško atsitiktinumo dėka. 2013 metais gimusių dvynių mama pareikalavo iš savo buvusio vyro finansinio išlaikymo dvynukėms. Teisme reikėjo įrodymų ir buvo nuspręsta atlikti tėvystės testą. DNR tyrimai pribloškė - minėtasis vyras yra tik vienos iš dvynių tėtis. Teisme moteriai teko pripažinti, jog ji buvo neištikima vyrui ir tuo metu, kai vyko ovuliacija, per vieną savaitę ji permiegojo su juo ir kitu vyru. Nuo abiejų pastojo, taip gimė dvynukės, turinčios skirtingus tėčius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis