Šios savaitės renginiai šeimoms su vaikais

Šią savaitę nebus laiko liūdėti! Į savo dienotvarkę įrašykite spektaklius, paskaitas, koncertus, ir kino filmus, kurie patiks ir mažiesiems, ir suaugusiems - juk laikas su artimiausiais visada būna prasmingiausias, taigi, į kultūrines miesto erdves ženkite su tais, kurie jums svarbiausi!

Trečiadienį atsipalaiduokite kino teatre, kur drauge su visa šeima gerai praleisite laiką žiūrėdami juokingą ir prancūziškai lengvą lietuviškai įgarsintą komediją, skirtą ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. „Mažylio Nikolia atostogos" kels juoką: mažiesiems - vaikiškos išdaigos, o suaugusiesiems - bendraamžių patiriami kurioziški nesusipratimai. Taigi, visi ištroškę linksmybių, lapkričio 12-ąją leiskitės į nuotykius drauge su Nikolia, jo tėvais ir senele (renginio organizatorius - „Kino pasaka")!

Animacija Lietuvoje dar neseniai buvo suvokiama kaip vaikiškas filmų žanras. Dabar jau aišku, kad ne visi animaciniai filmai yra skirti mažiesiems žiūrovams, be to, kai kurie jų turi aiškų amžiaus cenzą ir vaikams jų žiūrėti nedera, dar yra tokių, kurie skirti visai šeimai. Žanro universalumas - unikalus, taigi kino teatras „Pasaka" ir animatorius Meinardas Valkevičius lapkričio 13-ąją kviečia su juo susipažinti iš arčiau: aštuonių susitikimų ciklas jums pažers įdomybių, o šį kartą paskaitoje bus pasakojama įdomioji animacijos istorija. Visų Kūrybinių dirbtuvių Sukurk savo animacinį filmą!" tikslas užkoduotas pavadinime - gauti žinių ir sukurti savo animacinį filmą, taigi tėvai, turintys vyresnio mokyklinio amžiaus vaikų gali atrasti bendrų pomėgių ir veiklos šiuose užsiėmimuose (renginio organizatorius - Kino pasaka).

Vaikų ir jaunimo grupė „Linksmasis Do" - jau 20 metų kartu! Savo veiklą dar 1994 m. pradėjęs vaikų kolektyvas - vienas pirmųjų pramoginės vaikiškos muzikos žanro kolektyvų Lietuvoje. Jūratė Miliauskaitė. Per 20 metų drauge su savo vadove Jūrate Miliauskaite, jie išleido 8 audio albumus bei pasiekė aukštumas įvairiuose muzikiniuose konkursuose ir festivaliuose. Taigi, penktadienį Kauno „Žalgirio" arenoje pasveikinkite juos su jubiliejumi - apsilankykite koncerte, skirtame mažiems ir dideliems vaikams (renginio organizatorius - „Muzikos Meka"!

Lapkričio 15-ąją „Keistuolių" teatras vėl verčia pasaulį aukštyn kojomis sukurdami naujas taisykles! Jie užduoda klausimus: „Ar senas kaip pasaulis klausimas gali turėti naują atsakymą? Ar gaidelis galėjo išskristi į kosmosą su samurajaus kardu, o vištytės akelę - apsaugoti akiniai nuo saulės?" Spektaklyje „Vištytė ir gaidelis" gerai žinomą pasaką paverskite žaidimu, įdomiu ir mažiesiems, ir vaikams (renginio organizatorius -„Keistuolių" teatras)!

Siekdamas užpildyti kokybiškos dramaturgijos ir spektaklių trūkumą mažiesiems žiūrovams, Juozo Miltinio dramos teatras stengiasi išlaikyti tradiciją - kasmet pastatyti po vieną tikrą spektaklį, skirtą vaikams. Lapkričio 15-ąją teatro aktoriai jums pristato vyresniesiems puikiai žinomą istoriją, pastatytą pagal L.M.Montgomeri knygą - „Anė iš Žaliastogių". Pasakojimo centre - Vaikų prieglaudos augintinė našlaitė Anė - svajoklė mergaitė, morkų spalvos plaukais, kurios niekas nenori įvaikinti, nes ji nėra berniukas (renginio organizatorius - Juozo Miltinio dramos teatras).

Turime gerą naujieną! Muzikinis projektas „vaikams ir nevaikams" vėl neš gerą nuotaiką! „Telebimbam" dainos „Mamos suknelė", „Pupa", „Voras", „Baltoji varnelė", „Tilili", „Naktelės žiedai", tapusios hitais, jau šeštadienį suskambės pritariant simfoniniams orkestrui, taigi, tėveliai galės sugrįžti į vaikystę, o vaikučiai - mėgautis savo mėgstamiausiomis melodijomis (renginio organizatorius - Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras)!

Į Smaragdo miestą vedantis kelias - kupinas nuotykių ir pavojų. Lapkričio 16-ąją smalsūs, drąsūs, nebijantys raganų ir burtininkų vaikai ir jų tėveliai kviečiami drauge su mergaite Doroti bei sutiktais naujaisiais draugais keliauti Geltonų Plytų keliu į „svajonių miestą, kur smaragdai žėri". Keliaukite ir išpildykite savo svajones ir troškimus drauge su „Keistuolių" teatro aktoriais spektaklyje „Geltonų plytų kelias" (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras)!

Renginiai Vilniuje stebina savo gausa, todėl kartais sunku nepasimesti tarp visų pramogų ir išsirinkti tinkamiausią. Portale http://kur.delfi.lt/ gali rasti sostinėje bei didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius - koncertus, vakarėlius, futbolo, krepšinio varžybas, šou, festivalius, spektaklius, miuziklus ir kitus. Sužinok, kas vyksta tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis