Šis vaikas gimė keistomis aplinkybėmis ir pasiekė pasaulio rekordą

Australas Xavieras Powellas yra laimingas ir sveikas mažas berniukas. Iš pažiūros jis paprastas vaikas, išskyrus tą faktą, kaip jis buvo pradėtas.

Nors dar net nenutuokia, ką tai reiškia, tačiau Xavieras yra pasaulio rekordininkas. Rekordas neeilinis – šis vaikas pradėtas taikant apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūrą (angl. IVF, in vitro fertilization), kuriai buvo panaudota ilgiausiai užšaldyta sperma. Ji buvo užšaldyta beveik 23 metus. Jei labai tiksliai, 22 metus ir 329 dienas.

Kai vaikas bus pakankamai didelis, kad suprastų, Xaviero tėvas Alexas papasakos jam, koks jis ypatingas.

„Pasakysiu, kad buvo daug žmonių, kurie iš tikrųjų padėjo tavo mamai ir tavo tėčiui tapti tavo mama ir tėčiu", - sakė Alexas interviu „60 Minutes".

Xaviero tėvui Alexui vos penkiolikos metų buvo diagnozuota Hodžkino limfoma, teko skubiai atlikti chemoterapijos kursą. Paaugliui visa tai įveikti padėjo jo pamotė Patricia. Atsitiktinis moters pokalbis su nepažįstamąja traukinyje nulėmė Alexo ateitį.

„Traukiniu važiavo moteris su mažu berniuku, jie valgė traškučius. Jis išties buvo mažas, aš tai pakomentavau ir ji pasakė: „Niekada neleisk savo vaikui atlikti radioterapijos, jeigu jis paauglys, nes mano sūnui aštuoniolika ir tai pakenkė jo vaisingumui", - prisimena Patricia.

Gryno atsitiktinumo dėka Patricia netikėtai susidūrė su vėžio gydimo šalutiniu poveikiu, apie kurį dažnai pamirštame ar nepagalvojame. Nors siekiant išgydyti drąsiai skiriami gyvybę gelbėjantys vaistai, ilgalaikis jų poveikis, pavyzdžiui, nevaisingumas, dažnai nutylimas.

1993 metais penkiolikmečio Alexo galvoje minčių apie būsimą tėvystę nebuvo, tačiau jo pamotė Patricia apie tai pagalvojo ir priėmė sprendimą užšaldyti vaikino spermą, kad ateityje, jei po gydymo vėžiu jis taptų nevaisingas, ją būtų galima panaudoti.

Alexas prisimena, kad tai buvo labai sunkus laikas visiems. Net kalbėti apie tai paaugliui buvo drovu, tačiau jis sutiko su suaugusiųjų sprendimu. Nors praėjo daug metų, jie iki šiol prisimena nejaukią situaciją, kai Alexas atėjo į kliniką, kurioje turėjo būti užšaldyta ir laikoma sperma.

„Viduje jis prabuvo ilgai, kai pagaliau atsidarė durys, aš pamaniau, „Ačiū, Dieve, už tai". Jis priėjo ir rankoje laikydamas indelį pasakė, „Nežinau, ką daryti", – prisimena Patricia.

Nepaisant viso patirto skausmo ir nepatogumų, Alexas įveikė vėžį. Apie užšaldytą spermą niekas nepagalvojo du dešimtmečius, kol jis sutiko mylimą moterį. Dabar Vi – jo žmona.

2013 metų pabaigoje porai pradėtas taikyti IVF metodas. Maždaug po metų pasaulį išvydo Xavieras.

„Tai vienas iš tų jausmų gyvenime, kai nori dar kartą pergyventi kiekvieną akimirką", – prisipažįsta Alexas. Laimingas jaunas tėtis supranta, kad už tai turi padėkoti savo pamotei Patriciai.

Taip vienas sprendimas, priimtas už išsigandusį penkiolikmetį, po sėkmingos IVF procedūros leido pasaulį išvysti sveikam berniukui ir du žmones pavertė laimingais tėvais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis