Skandalas: viešbutyje išjuokta žindanti mama sulaukė didelio palaikymo FOTO

Kūdikius žindančios moterys surengė masinę maitinimo krūtimi akciją, taip pasisakydamos už savo teises. Prie „Claridge" viešbučio Londone šį savaitgalį moterys masiškai maitino kūdikius krūtimi, protestuodamos prieš incidentą, per kurį viešbučio restorane krūtimi maitinančiai moteriai buvo liepta prisidengti.

Žindymas viešoje vietoje visada susilaukia daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Incidentų, kai moterys pajuokiamos ar apibaramos už tai, kad nusprendė mamos pienu pamaitinti vaikelį gatvėje, parke ar įstaigoje, pasitaiko ne taip jau ir retai.

Pastarasis nutikimas Didžiojoje Britanijoje susilaukė didelio visuomenės atgarsio, į diskusiją įsijungė ir su tuo niekaip nesusiję žmonės, tiesiog, norintys išsakyti savo nuomonę. Į protesto akciją susirinko būrys žindančių motinų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Naujagimės svoris išgąsdino medikus
Kokie 2015 -ieji bus mūsų vaikams?

Incidento pradžia buvo viešbutyje, kuomet dukterį krūtimi maitinančiai 35 metų Louise Burns liepė prisidengti. Moteris tvirtina, kad ji žindė pakankamai atokiai ir niekam nekrito į akis, tiesiog viešbučio pozicija buvo priešiška žindančioms mamoms. Protesto akciją prieš tokią viešbučio poziciją organizavo žindyvių organizacija „Free to Feed".

AFP/Scanpix

Incidentas sukėlė diskusiją, kada ir kaip tinkama maitinti krūtimi viešumoje. Išsakyta keletas priešingų nuomonių: žindančios mamos sako, kad tai toks pat natūralus veiksmas, kaip ir gerti kavą gatvėje iš popierinio puodelio, o kiti tvirtina, kad moterys restoranuose galėtų žindyti nebent tokiu atveju, kai atsisėstų nuošalesnėje vietoje ir netrikdytų aplinkinių. Žindančios moterys tvirtina, kad visuomet taip ir daro, tiesiog visada atsiranda ir tuo nepatenkintų žmonių. „Claridge" viešbučio atstovai teigė palaikantys maitinimą krūtimi, tik prašantys, kad moterys elgtųsi diskretiškai kitų atžvilgiu.

AFP/Scanpix

Apie 40 moterų nepabūgo šalto gruodžio oro ir prie penkių žvaigždučių viešbučio lauko durų maitino kūdikius krūtimi. Akciją padėjusi organizuoti 25 metų Emma Bullock atvyko su 11-os mėnesių dukterimi Eleanor. „Loui Burns viešbutyje žindė ramiai ir neiššaukiančiai, o viešbutis iškėlė skandalą ir uždengė ją audeklu, todėl ji tikrai krito aplinkiniams į akis. Norėjome, kad viešbutis viešai atsiprašytų ir pakeistų požiūrį į maitinimą krūtimi."

Reuters/Scanpix

Organizaciją „Free to Feed" šių metų pradžioje įkūrė Emily Slough (28 m.) po to, kai socialiniame tinklalapyje „Facebook" ją išvadino valkata už tai, kad maitino krūtimi viešoje vietoje. Ji taip pat atvyko iš Stafordšyro su pusantrų metų dukterimi Matilda dalyvauti protesto akcijoje.

Reuters/Scanpix

Clare Mariscal (35 m.) laikė užrašą: „Štai kam reikalingos krūtys, kvailiai." Moteris sakė: „Niekas nesipiktina, kai krūtys matosi po suknele. Jos visur, bet žmonės piktinasi tik tada, kai jos naudojamos natūraliai, pagal paskirtį."

Reuters/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis