STEBUKLAS: gimęs vaikas yra vos vieneriais metais jaunesnis už mamą

Neįtikėtina istorija, kurią galima pavadinti tikru Kalėdų stebuklu.

Lapkričio pabaigoje gimusi naujagimė Tenesio valstijoje (JAV) įeis į medicinos istoriją kaip „seniausias gimęs naujagimis“. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad jis pradėtas buvo prieš 25 metus. Būtent tiek laiko embrionas buvo užšaldytas, kol buvo įsodintas į negalinčios pastoti moters gimdą, išnešiotas ir gimė.

Skamba neįtikėtinai? Taip, tikrai. Naujagimės Emos mamai – 26 metai. Taigi, ji yra vos vieneriais metais vyresnė už savo dukrytę, ir tai yra naujas pasaulio rekordas.

„Jau buvau susitaikiusi su mintimi, kad niekada negalėsiu tapti mama“ , – sako naujagimės mama Tina Gibson. Būtent jos vyras pirmasis susidomėjo netradiciniu pagalbinio apvaisinimo būdu, kai negalinčiai vaikų susilaukti moteriai įsodinamas donorų paaukotas embrionas. Daugelyje šalių šis metodas neįteisintas. Tokiu atveju vaikelį nešiojanti moteris biologiškai yra svetima vaisiui: embrionas sukurtas iš donoro spermos ir donorės kiaušialąstės. Toks embriono „įvaikinimas“ panašus į vaiko įvaikinimą, skirtumas tas, kad moteris 9 mėnesius jį išnešioja savo įsčiose.

Minėtasis embrionas buvo užšaldytas 1992 metais. 2017 metų pradžioje jis buvo įsodintas Tinai Gibson. Sužinojusi, kad tapo išskirtinio medicinos įvykio dalimi, motina tapusi Tina juokavo, kad su dukterimi bus geriausios draugės.

Iki šio įvykio rekordas priklausė embrionui, kuris buvo užšaldytas prieš 20 metų, tada po tiek laiko atšildytas, sėkmingai įsodintas, ir nevaisinga pora tokiu būdu tapo tėvais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis