Sukrečiantis video paragino tėvus mokytis suteikti vaikams pirmąją pagalbą VIDEO

Ar žinote, kaip reikėtų gelbėti savo vaiko gyvybę? Pamatykite sukrečiančią britų reklamą, kuri pabrėžia pirmosios pagalbos žinių svarbą.

Įtaigi reklama pažadino britų tėvus

Tėvas su siaubu regi, kaip iš medžio iškrenta sūnus. Jis tik kelioms sekundėms nusisuko, kad atsilieptų į telefono skambutį, o jo vaikas jau guli be sąmonės, iš burnos plūsta kraujas. Tokia šiurpi situacija vaizduojama naujoje reklamos kampanijoje, kurią inicijavo Didžiosios Britanijos Šv. Jono greitosios pagalbos tarnyba („St John Ambulance"), rašo dailymail.co.uk.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Mano gimdymo istorija: 24 minutės gimdykloje
Lietuvei fotografei unikalų projektą kurti padėjo dukrytė

Savanoriška pirmosios medicininės pagalbos organizacija pradeda šią kampaniją, kad paskatintų žmones mokytis, kaip reikia teikti pirmąją pagalbą. Ši reklama buvo sukurta po to, kai viena apklausa parodė, jog 41 proc. britų išmokti pirmosios pagalbos įgūdžių priverstų tik artimo žmogaus mirtis.

Tėvams trūksta pirmosios pagalbos žinių

Tyrimas taip pat parodė, kad 55 proc. tėvų trūksta žinių, kaip rimtos nelaimės atveju reikėtų gelbėti savo vaiko gyvybę. 75 proc. žmonių taip pat prisipažino, kad pernelyg bijotų kažką daryti nukentėjusiam žmogui, kol atvyks greitosios pagalbos medikai.

Reklama prasideda epizodu, kaip moteris virtuvėje plauna indus, žvilgčiodama pro langą.

Tuomet pasirodo tėvas, lauke žaidžiantis su sūnumi futbolą. Suskambėjus telefonui, jis baigia žaisti ir atsiliepia į skambutį. Kol tėtis kalbasi telefonu, jo sūnus įsikaria į medį. Tačiau šaka, ant kurios padeda koją, nulūžta, ir berniukas žnegteli ant žemės. Jis guli ant žolės išblyškęs, iš burnos bėga kraujas. Tuomet kamera vėl atsisuka į moterį, kuri, kaip paaiškėja, yra Šv. Jono greitosios pagalbos tarnybos savanorė. Ji, pažvelgusi pro langą, išsigąsta ir išbėga laukan. Iš pradžių atrodo, kad ji skuba į pagalbą sužalotam vaikui, bet netrukus paaiškėja, kad ji gyvena visai kitur ir puola rinkti ant virvės sudžiautų skalbinių, nes artinasi lietus.

Šiuo momentu balsas už kadro paaiškina, kad Šv. Jono tarnybos savanoriai ne visuomet būna šalia, kai įvyksta nelaimė.

Kitame kadre vėl parodomas be sąmonės gulintis vaikas. Šalia jo nevilties apimtas tėvas šaukiasi pagalbos - tai turėtų įtikinti žiūrovą, kaip svarbu mokėti teikti pirmąją pagalbą, pažymi dailymail.co.uk.

Sukrečiantis vaizdo filmukas:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis