Surogatinė mama: darau tai ne dėl pinigų

Lietuvoje apie pakaitinę (arba surogatinę) motinystę daug nekalbama, nes ji nėra įteisinta. Tačiau Didžiojoje Britanijoje toks noras yra įteisintas įstatymais, ir negalinčios susilaukti vaikų moterys gali kreiptis pagalbos į moteris, kurios gali išnešioti trokštamą kūdikį.

Tara Sawyer nėra nieko mieliau ir gražiau, kaip būti nėščiai. Kai jau buvo pagimdžiusi keturis savo vaikus, britė toliau nenustojo norėti vėl tapti nėščia. Kadangi ji su vyru jau buvo sutarusi, kad keturių vaikų jiems gana, moteris ėmė ieškoti šeimos, kuri negali susilaukti vaiko, kad galėtų pasiūlyti savo paslaugas ir išnešioti jiems vaiką.

Naršydama internete, Tara susirado kontaktus žmonių, kurie ieško pakaitinės (surogatinės) motinos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ar tikrai nuskutus vaikui plaukus, jie užauga vešlesni?
Atvirai: kodėl Lietuvoje nežindančios moterys laikomos nenormaliomis?

Pinigai nėra svarbūs

Per paskutiniuosius metus Tara išnešiojo dviem nevaisingoms poroms tris vaikus. Pagal Didžiosios Britanijos įstatymus už paslaugas surogatinei motinai priklauso oficialus 15 000 svarų atlygis. Tačiau Tara Sawyer tikina, kad pinigai jau nėra svarbūs.

„Man tiesiog patinka lauktis. Nuo tos minutės, kai sužinau esanti nėščia, aš jaučiuosi ypatingai. Tai geriausias jausmas, kokį esu jautusi", - sako iš viso septynis vaikus pagimdžiusi moteris.

Beje, pirmasis kitiems žmonėms išnešiotas kūdikis buvo jos biologinis, tačiau moteris nejautė jokių blogų jausmų, atiduodama naujagimę įvaikintojų šeimai. Ji sako, kad nesijautė vaiko atiduodanti, ji jautėsi jį grąžinanti teisėtiems tėvams.

Kiti jos išnešioti dvynukai, kurios ji atidavė tėvams, nebuvo jos biologiniai vaikai. Mažyliai gimė vos 29 nėštumo savaitę dėl retos daugiavaisio nėštumo komplikacijos.

Nenumaldomas potraukis būti nėščiai

Kodėl moteris nusprendė savo gyvenimą skirti tokiai neįprastai misijai - išnuomoti savo gimdą negalinčioms vaikučių susilaukti poroms? 37 -erių metų Tara pasakoja, kad susilaukusi savo dvynukų Jack ir Noah, ji pajuto neįtikėtiną tuštumo jausmą savyje.

„Aš žinojau, kad mūsų šeimai vaikų užtenka, ir daugiau jų neturėsime, tačiau jaučiau nenumaldomą potraukį vėl būti nėščia. Surogatinė motinystė padėjo man šį norą išpildyti ir realizuoti savo lūkesčius", - britų žiniasklaidai pasakojo ji.

Vilkiko vairuotoju dirbantis Taros sutuoktinis Matt Sawyer savo mylimą moterį palaiko visu 100 procentų, todėl jo įtikinėti leisti žmonai tapti pakaitine motina daug nereikėjo.

Kada sustos?

Šiandien Tara jau yra išnešiojusi ir pagimdžiusi 7 vaikus - keturis sau ir tris - kitiems. Tačiau tai dar ne pabaiga. Ji prisipažįsta jau pasiilgusi jausmo, kai pilve krebžda mažylis. „Aš galiu padėti kitiems, todėl mielai tą darau ir darysiu, kol leis mano sveikata", - sako ji.

Iki tapdama profesionalia surogatine motina, moteris dirbo su vaikais, turinčiais mokymosi sunkumų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis