Svarbiausios priežastys, kodėl moterys didinasi krūtis

Krūtų didinimas yra viena populiariausių pasaulyje plastinės chirurgijos operacijų, vis dėlto kodėl moterys to imasi? Ar todėl, kad yra jaunos ir nepasitikinčios savimi? Paviršutiniškos? Kuo nors nusivylusios? Atsakymai gali nustebinti. Daugiausia krūtų didinimo operacijų darosi 30-39 metų moterys. Ne mokytojos, ne pornografijos žvaigždės ir ne aklai turtingo vyro besivaikančios jaunuolės.

Koks pagrindinis jų motyvas?

Daugelis 30-39 metų moterų išgyvena motinystę ir dažnos jų krūtys po nėštumo ir maitinimo praranda formą ir putlumą. Nepadeda nei dieta, nei treniruotės, krūtys tiesiog neatgauna formos be chirurginės operacijos. Apskritai pasaulyje vis labiau populiarėja „mommy makeover" – „mamos remontas". Jį sudaro keli etapai: krūtų didinimo operacija, riebalų nusiurbimas ir pilvo patempimas. Šių procedūrų tikslas – sugrąžinti iki motinystės buvusias kūno formas.

Tačiau kodėl jaunos moterys darosi „nereikalingą" krūtų didinimo operaciją?

Nesunku suprasti neigiamą visuomenės vertinimą dėl to, kad jaunos merginos pasidovanoja naujas krūtis mokyklos baigimo proga, tačiau svarbu pabrėžti, kad daugelis licenciją turinčių chirurgų nedaro krūtų implantavimo operacijų jaunesnėms nei 22 metų moterims, nes iki šio amžiaus krūtys dar nėra visiškai susiformavusios. Vėliau visą gyvenimą – po motinystės ir menopauzės – krūtų dydis ir forma gali keistis.

Svarbu paminėti ir išskirtinius atvejus: jeigu reikia koreguoti didelę krūtų asimetriją, genetines krūtų deformacijas arba itin neišsivysčiusias krūtis.

Labai jaunos moterys dažniausiai ryžtasi krūtų korekcijai, o plastinės operacijos kosmetiniais tikslais nedaro.

Kodėl moterys trokšta didesnių krūtų?

Kas yra „ekstremalu" ir kas „normalu"? Įvairių moterų kūnas labai skiriasi tiek forma, tiek dydžiu, laikui bėgant krūtys taip pat keičiasi. Apatinių drabužių gamintojai puikiai žino, kad moterų krūtys ir kūnas itin retai pasižymi idealiomis proporcijomis. Kai kurios nedidelio ūgio moterys būna paveldėjusios dideles krūtis – jos dėl smulkaus viso kūno sudėjimo dar labiau krinta į akis.

Krūtų implantai matuojami kubiniais centimetrais. Plastinės chirurgijos specialistai žino, kad 300 kubinių centimetrų krūtų implantas žemesnės arba smulkesnės moters kūne atrodys visiškai kitaip, nei tos, kuri yra aukštesnė arba stambesnė. Apsilankius interneto svetainėje www.realself.com galima įsitikinti, kad moterys, nusprendusios krūtis nuo B dydžio pasididinti iki C arba net D, po operacijos atrodo labai natūraliai ir gražiai. Žinoma, yra ir ypatingų atvejų, tačiau paprastai kūnas nustato savus apribojimus: plotas, į kurį įtaisomas implantas, yra ribotas.

Ar tai pirmiausia nėra būdas vyrų dėmesiui patraukti?

Daugelis tiriamųjų darbų, kurių tikslas buvo sužinoti vyrų nuomonę apie krūtis, parodė priešingai. Pirmiausia pasirinkimui įtakos turi labai paprastas dalykas – vyras yra ką tik pavalgęs ar alkanas. Pasirodė, kad alkaniems vyrams labiau patinka didesnės krūtys. Vyrai, kurie yra finansiškai apsirūpinę, sotūs ir tėvystę norėtų kuriam laikui atidėti, renkasi moteris su mažesnėmis krūtimis, o tiems, kurie yra pasiruošę būti tėvais, labiau patinka moterys, turinčios didelį biustą.

Reikėtų paminėti, kad daugelis moterų, kurių krūtys didelės, nesižavi vyrais, rodančiais dėmesį jų biustui. Galima daryti išvadą, kad yra tik vienas faktas, kurį patvirtina visi atlikti tyrimai: vyrams tiesiog labai patinka moteriška krūtinė.

Ar moterys turėtų priimti savo krūtis tokias, kokios natūraliai yra?

Sunku pasakyti, kodėl krūtų didinimo operacijos sukelia kur kas daugiau atgarsių nei, pavyzdžiui, nosies, paakių ar pilvo plastinės operacijos, tačiau dėl vieno esame tikri: pasididinti krūtis nusprendusių moterų savivertė ir pasitikėjimas po operacijos yra kur kas didesni.

Reikėtų atkreipti dėmesį ir į mokslo laimėjimus. Gyvename laikotarpiu, kai galime kūną saugiai suformuoti pagal savo norus. Tad kodėl gi nepasinaudojus šiomis galimybėmis? Šiuolaikinių krūtų implantų negalima palyginti su tais, kurie buvo naudojami prieš penkiasdešimt metų. Būtina paminėti naujausius šiuos srities laimėjimus – tai „B-Lite" krūtų implantai, kurie, be kitų techninių naujovių, yra 30 proc. lengvesni nei tradiciniai. Iki šiol didelę krūtinę turinčių moterų didžiausias rūpestis buvo susijęs su nugaros skausmais, kuriuos sukeldavo krūtų svoris. Per konsultaciją chirurgo vertėtų pasiteirauti kaip tik apie naujuosius – lengvesnius – „B-Lite" implantus.

Vis dažniau pabrėžiama, kad žmogaus kūnas gražus toks, koks yra, nesvarbu, koks jo dydis ar forma ir kokie brukami abstraktūs grožio idealai. Toks požiūris sveikintinas, tačiau žmogui priimtina su savo kūnu elgtis taip, kaip nori, ir suformuoti jį tokį, kokio trokšta. Juk ne visas kūno dalis padeda patobulinti dieta arba treniruotės – krūtis, kokių norite, gali suformuoti tik plastinė operacija.

Profesionalią konsultaciją Lietuvoje siūlo:

Kaune

Sauliaus Vikšraičio plastinės chirurgijos centras: www.viksraitis.com

Vilniuje

„Clinicus": http://clinicus.lt/

Plastikos chirurgas Dr. Gintaras Karalevičius:
www.plastikoschirurgas.lt

Daugiau apie „B-Lite" krūtų implantus galite sužinoti internete adresu www.b-lite.eu/lt

Užsakymo nr.: PT_75117474

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis