Šventinio savaitgalio renginiai šeimoms: kas, kur kada

Šį šventinį savaitgalį įdomių renginių tikrai bus daug ir įvairiems skoniams. Mes, tradiciškai, išrinkome tuos, kurie, mūsų akimis, labiausiai tinka šeimoms su vaikais.

Vilnius

Liepos 5-osios vakare bei naktį į šeštadienį Vilnius nemiegos. „Kultūros naktis" - taip vadinasi nemigos priežastis. Nuo 2007 metų rengiamas vienos nakties kultūros ir meno festivalis šiais metais pakvies į kelis šimtus renginių, tarp kurių - meninės instaliacijos, muzikos koncertai, parodos, spektakliai ir gausybė kitokių Lietuvos ir užsienio menininkų projektų.

Šių metų festivalio naujovė - didesnis dėmesys šeimoms. Šventaragio slėnyje įsikurs „Šeimų erdvė", kur šeimos su vaikais galės dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, pasiklausyti vaikiškų dainelių, pažiūrėti klounų spektaklių ar pasipuošti savo dviračius ir dalyvauti meninių dviračių parade „Kultūros nakties Jonvabaliai".

Vaikai laukiami ir kitose Vilniaus vietose - Menų spaustuvėje 18 ir 20 valandomis bus nemokamai rodomi visai šeimai skirti spektakliai „Apie meilę, karą ir kiškio kopūstus" bei „Gaidelis pinigautojas". Netikėtų pramogų šeimoms su vaikais rengia ir Žaislų, ir Pinigų muziejai, ir Krašto apsaugos ministerija bei kiti šventės dalyviai.

tavovaikas.lt patarimas: mes jau kelintą dieną studijuojame organizatorių svetainę www.kulturosnaktis.lt. Ačiū jiems, kad sukūrė specialią rubriką „Šeimoms", taigi, belieka tik patogiai išsirinkti, kur keliausime.

Kernavė

Senoji Lietuvos sostinė liepos 6-7 d. jau keturioliktą kartą tarptautiniu eksperimentinės archeologijos festivaliu "Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje" švenčia Mindaugo karūnavimo dieną. Pilies kalno piliakalnyje ir Pajautos slėnyje įsikurs eksperimentinės archeologijos meistrai, kurie parodys ir papasakos, kaip buvo gaminami titnaginiai, kauliniai ir geležiniai įrankiai, kalami ginklai, lipdomi ir žiedžiami puodai, statomi būstai, gaminamas maistas.

Festivalio svečiai galės nulipdyti puodą, paskanauti archajiškų valgių ar iššauti iš lanko. Bus pristatoma Lietuvos ir Vakarų Europos karių ginkluotė ir apranga, o archeologė dr. Daiva Steponavičiene pristatys naują rekonstruotų istorinių kostiumų kolekciją.

tavovaikas.lt patarimas: be šio renginio daug šeimų neįsivaizduoja savo vasaros. Pernai jis nevyko, todėl šiemet ypač pasiilgtas. Bilietas kainuoja 10 Lt, o vaikai iki 16 metų renginį gali lankyti nemokamai.

Šiaulių r. Naisiai

Liepos 6-7 dienomis Naisiuose vyks festivalis visai šeimai "Naisių vasara 2013". Šiemet jis dedikuojamas vaikams. Abi dienas festivalyje vyks daugybė renginių - spektaklių, koncertų, sporto renginių, kūrybinių užsiėmimų. Visų vaikų laukia dovana - klouno nosytė, o festivalio organizatoriai sako, kad jų renginys išskirtinis, nes yra blaivus, saugus ir puoselėjantis šeimos vertybes.

tavovaikas.lt patarimas: unikalus festivalis, kuriame pagrindiniai svečiai - vaikai. Spaudžiam dešinę organizatoriams!

Ignalina

Liepos 6 dieną, šeštadienį, minint Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-metį, Lietuvos kosmoso asociacija kviečia į pirmą kartą Lietuvoje organizuojamą Lietuvos CanSat, raketų ir bepiločių orlaivių konkursą. Ignalinos aerodrome palydovų CanSat ir bepiločių orlaivių startai - nuo 11 iki 16 val.

tavovaikas.lt patarimas: kažin, ar dar yra vaikų, svajojančių tapti kosmonautais?

Jurbarkas

Liepos 5-6 dienomis Panemunės pilyje penktą kartą rengiamas menų festivalis „Pilies aidas", kurio programoje numatytos parodos, kūrybinės dirbtuvės, koncertai. Pagrindinę dieną, liepos 6-ąją, festivalis prasidės nuo ankstyvo ryto iškilminga atidarymo ceremonija. Beje, pirmą kartą kūrybines dirbtuves rengs ir moksleiviai.

tavovaikas.lt patarimas: neseniai įvyko Panemunės pilies vakarinio korpuso atidarymo iškilmės po ilgai trukusių restauravimo ir renovavimo darbų, todėl ši šventė - proga aplankyti daugiau kaip 400 metų skaičiuojančią pilį.

Klaipėda

Liepos šeštąją Vasaros koncertų estradoje nuo pat ryto bus švenčiama Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Veiks tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė, 13 val. prasidės Lietuvos ansamblių dainų šventė „Mūsų tarmės - iš kartos į kartą".Liepos 5-7 d. į Klaipėdą, sugrįžta tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis". Per tris festivalio dienas klaipėdiečiai ir miesto svečiai pamatys 12 teatrinių projektų. Visi renginiai, išskyrus „No Theatre" spektaklį - nemokami.

tavovaikas.lt patarimas: įspūdingas renginys, stebinantis netikėtais sprendimais ir atradimais. Jei nebuvote, rekomenduojame.

Klaipėda

Liepos 6-7 d. prie „Akropolio" įsikuria „Saugaus kelio parkas". Renginiuose dalyvaus kelių policijos pareigūnai, kurie bendraus su lankytojais, pasakos apie saugų eismą. Visi norintys galės apžiūrėti policijos automobilį, motociklą, pareigūnų naudojamą įrangą. Saugaus kelio parke veiks 5D kinas, kur penkiais pojūčiais bus galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu. Parko lankytojai galės patirti saugos diržų efektyvumą besiverčiančiame automobilyje, patikrinti savo reakciją specialiu šviesų įrenginiu, dalyvauti žaidimuose.

tavovaikas.lt patarimas: belieka pridurti, kad vaikams yra įrengta atskira pramogų sala, ir įėjimas į "Saugaus eismo parką" nieko nekainuoja.

Švenčionys

Jaukus ir vaistažolėmis kvepiantis Aukštaitijos miestas kviečia mus dvi dienas drauge švęsti savo miesto gimtadienį. Liepos 6 d. 19 val. Švenčionyse, Dainų slėnyje prie Bėlio ežero, vyks dainų ir šokių ansamblių šventė „Lietuva - mūsų namai". Teatralizuotame koncerte - kelionėje per Lietuvą - visomis lietuviškomis tarmėmis žiūrovus sveikins, tautiniais kostiumais, dainomis ir šokiais lietuvių tautinės kultūros įvairovę atskleis per 800 dainininkų, muzikantų ir šokėjų. Liepos septintąją linksmybės visą dieną tęsis miesto parke.

tavovaikas.lt patarimas: liepos septintos vakarą TV3 televizija tiesiogiai transliuos iš Švenčionių, tačiau kažkaip visada smagiau vieną kartą pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti.

Raudondvaris

Liepos šeštą dieną Raudondvario dvaras kviečia į kelionę per epochas. Vytautas Didysis, Žygimantas Augustas, Barbora Radvilaitė, Mykolas Tiškevičius, Antanas Smetona - šiuos ir kitus istorinius personažus bus galima sutikti dvare.

Renginyje bus daug istorinių mizanscenų: teatralizuota eisena, riterių turnyras, istorinių personažų pasirodymai, šaudymas iš patrankų, improvizuotas riterių kautynes surengs Lietuvos ir Varmijos Mozūrijos riterių klubai, veiks jaunojo ritero ir damos mokyklėlės vaikams. Svečiai bus mokomi mėtyti ietis, šaudyti iš lanko ir arbaleto. Raganaitės burs iš delno ir gydys stebuklingais antpilais. Atvirame ore ant iešmo bus kepamas elnias.

tavovaikas.lt patarimas: organizatoriai planuoja daug pramogų vaikams ir sako, kad šeimos su vaikais ypač laukiamos. Smagumėlis!

Šiauliai

Iki liepos 7 dienos Saulės mieste šurmuliuoja konkursas festivalis "Saulės žiedas".
Ta proga Šiaulių pėsčiųjų bulvarą papuošė įspūdingo aukščio ąsočiai. Festivalio naujiena - „Saulės naktis", kuri vyks liepos 6-ąją. Pėsčiųjų bulvarą iki pat 2 val. nakties užplūs įvairių meno rūšių kūrėjai, kurie su žiūrovais dalysis savo darbais, projektais, kūriniais.

tavovaikas.lt patarimas: įspūdingas festivalis, kuriame dalyvauja įvairių pasaulio šalių atstovai. Argi neįdomu pamatyti tradicinių Puerto Riko šokių ar išgirsti moldavų dainų?

Palanga

Palangos Birutės parke jau aštuntą vasarą įgyvendinamas projektas „Birutės parko atspindžiai", lankytojus netikėtai nukeliantis į 19 a. pabaigą. Kiekvieną ketvirtadienį nuo 18 val. iki 19.30 val. Birutės parke galima sutikti vienuolika grafų laikus primenančių personažų: tikruosius dvaro šeimininkus grafus su mažyle dukrele, kurią, Birutės parke leidžiančią pirmąją savo vasarą, prižiūri ir kelios guvernantės. Taip pat parko grožiu mėgaujasi ir mažosios grafaitės seneliai - vyresnieji grafai, dvi viešnios iš Kretingos dvaro. Po parką dviračiu važinėjasi ir grafų svečias iš užjūrio, o mažajame parteryje darbuojasi sodininkas.

Vakare, kai 18.30 val. Palangos orkestras pakviečia į tradicinį „Dūdų vasaros" koncertą rotondoje, personažus kartais bus galima išvysti ir čia. Personažus įkūnija profesionalūs aktoriai.

tavovaikas.lt patarimas: jau pamatę organizatorių atsiųstas nuotraukas užsinorėjome tai pamatyti ir gyvai. O jūs?

Kretingos r.

Liepos 6 d. 18 val. nuo Andulių (Ėgliškių) piliakalnio papėdės prasidės kelionė kojūkais - jos metu bus siekiama Lietuvos rekordo - tolimiausia Lietuvoje kelionė kojūkais. Šis unikalus renginys ir reginys skiriamas Valstybės dienai bei Kretingos miesto vardo paminėjimo 760 -mečiui. Kojūkais ketina keliauti be sustojimo 3 valandas!

tavovaikas.lt patarimas: oho, tai bent sumanymas! Spėjame, kad vaizdas turėtų būti įspūdingas!

Visa Lietuva

Liepos 6 dieną, 21 valandą visi lietuviai kviečiami giedoti Lietuvos himną. Daugelyje miestų, miestelių ir kaimų ta proga rengiami specialūs susibūrimai.

tavovaikas.lt patarimas: net jei tą vakarą būsite su šeima namuose, niekur neišeisite, susikibkite rankomis. Juk pajusti bendrą dvasią taip smagu!

Jeigu žinote ir daugiau šeimai draugiškų renginių, mielai jų laukiame el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis