Tiek būsimų mamų vienoje vietoje pamatyti galima tik kartą per metus

Šiandien Vilniaus Rotušėje vyko būsimų mamyčių šventė. Kiekviena dalyvė gavo skulptoriaus Vaido Ramoškos sukurtą mažąjį Vilniaus angelą, kurį pašventino kunigas Ričardas Doveika.

Mažuosius angelus, Vilniuje gimusio naujagimio simbolį, yra gavę visi 2015-ųjų metų pradžioje gimę vilniečiai. Dabar šie angeliukai teikiami tik šios šventės metu – kaip pernai, taip ir šiemet.

Per 13 metų organizuojamą šventę ją vedė ir jos metu dainavo garsiausios tuo metu besilaukusios Lietuvos aktorės, laidų vedėjos ir dainininkės, o kai kurios tai darė net po du kartus. Šiais metais šventę vedė būsima mama, aktorė, „Auksinio balso" savininkė Lina Rastokaitė, dainavo kūdikių besilaukiančios Erica Jennings, seserys Puzaraitės bei pasaulio operos scenas užkariaujanti solistė Justina Gringytė.

Įspūdžiai iš būsimų mamyčių šventės - Karolinos Pansevič nuotraukų galerijoje:

„Deja, tačiau pakviesti galime tik 400 būsimų mamų, nors norinčiųjų yra gerokai daugiau. Džiaugiamės, kad moterys seka mūsų šeimos tradicija susilaukti 3 ir daugiau vaikų - net 50 moterų pranešė laukiančios trečiojo vaikelio, o viena iš jų laukiasi jau ir ketvirtojo. Visus kartus besilaukdama ji dalyvavo šioje šventėje," – sako šventės organizatoriai Agnė ir Artūras Zuokai.

Būsimų mamyčių šventėje dainavo trečio vaikelio besilaukianti Erica Jennings.
DELFI / Karolina Pansevič

Pati kūdikio besilaukianti Eglė sako, jog dalyvauti tokioje šventėje ketvirtą kartą – netikėta.

„Kai šiemet gavau kvietimą į šventę, dar net nežinojau, kad laukiuosi. Besilaukiančių draugių neturėjau, todėl buvo truputį liūdna, kad nieks iš pažįstamų nepatirs to, ką patyriau aš per praėjusias šventes. Pamenu, vienoje švenčių pasisakiusį Artūrą Zuoką. Buvo labai jautru. Tai buvo paprasta istorija, bet kai ją pasakoja vyras, ji įgauna visai kitą svorį. Ne kiekvienas sutuoktinis moka girti, lepinti, pasakyt pamaloninantį žodį. Tuomet, manau, visos pasijutome ypatingomis", - sakė vilnietė Eglė.

Tai, kad būsimų mamų šventė yra ypatinga, sako ir kita jos dalyvė Diana: „Labai dideli įspūdį paliko toks „nėštukių" skaičius vienoje vietoje. Nerealus jausmas. Smagu gauti ir dovanėlių savo būsimiems mažyliams".

Renginio vedėja - Lina Rastokaitė (kairėje) ir operos solistė Justina Gringytė.
DELFI / Karolina Pansevič

Pasidžiaugti būsima motinyste kartu su kitomis mamomis atvyks ir Seimo narė Agnė Bilotaitė, operos solisto Liudo Mikalausko žmona Sigita, Lietuvos futbolo federacijos sekretoriato vadovė Vaida Grikšaitė Česnauskienė, „Mamų radijo" įkūrėja Laura Mazalienė ir daugelis kitų.

Jūsų dėmesiui - keletas vaizdo įrašų iš šventės:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis