Unikali Siamo dvynių atskyrimo operacija (FOTO)

Šanchajuje (Kinija) antradienį, gegužės 9 dieną, atlikta sėkminga Siamo dvynių atskyrimo operacija. Ji unikali tuo, kad pasiruošti jai medikams padėjo ir naujausios technologijos - 3D spausdintuvas.

3D spausdintuvai praktiškai pritaikomi vis daugiau sričių, medicinoje – taip pat. Naujausias pavyzdys - suaugusių kūnais dvynių atskyrimo operacija Šanchajuje. Čia esančioje Fudano universiteto Vaikų ligoninėje suaugusių dvynių operacijos atliekamos ne pirmą kartą. Nuo 2000 metų tai buvo jau septinta Siamo dvynių atskyrimo operacija.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kaip ugdyti ir lavinti vaiką nuo gimimo iki trejų metų

Įkaitęs automobilis – spąstai vaikams

Siamo dvynės gimė kovo 17 dieną, jos buvo suaugusios klubais ir apatinėmis nugarų dalimis. Tai gana retas atvejis tokių dvynių istorijoje, nes dažniau pasitaiko suaugimai pilvais arba krūtinėmis. Šios mergaitės turėjo atskirus svarbiausius organus, virškinimo sistemas, tik dalijosi viena bendra žarnyno dalimi.


Vida Press

Pirmą kartą medicinos istorijoje, 3D spausdintuvo pagalba buvo padaryti operacijai ruošiamų Siamo dvynių maketai, kurie padėjo medikams geriau išanalizuoti jų anatominę struktūrą: kurios kūno dalys yra suaugusios, kurie organai yra bendri ir kokių rekonstrukcijų prireiks atskiriant kūnelius. Tai padėjo medikams pasiruošti operacijai ir prisidėjo prie jos sėkmės.

Vida Press

Vakar atliktos operacijos metu 3 mėnesių mergaitės sėkmingai atskirtos. Operacija truko penkias valandas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis