Užgavėnės ir kiti smagūs savaitgalio renginiai

Šį savaitgalį per visą Lietuvą nuvilnys smagus Užgavėnių šurmulys.

Ir nors žiema atrodytų jau pabėgo iš mūsų kiemo, neleiskime jai net pagalvoti apie sugrįžimą - žaiskime žaidimus, valgykime daug blynų, stebėkime Lašininio ir Kanapinio kovas bei deginkime baisiai gražias Mores! O išsamiau, kur ir kada vyks Užgavėnių renginiai bei kiti savaitgalio smagumai visai šeimai, sužinosite Kur.lt renginių apžvalgoje.

Dideli ir maži vilniečiai šį šeštadienį laukiami Gedimino prospekte. Čia nuo pat 11 valandos visą dieną šėlti, triukšmą kelti ir visaip kaip šaltą (arba šlapią) žiemą iš Lietuvos kuo toliau varyti kvies Užgavėnės! Šventėje laukiami velniai, meškos, giltinės, ožiai, daktarai, ubagai, nepažįstami svetimšaliai ir visi kiti nusiteikę linksmai padūkti persirengėliai. Atėjusių laukia gausi, riebi, šilta mugė su blynais ir kitais gardumynais, padūkusios tradicinės linksmybės vaikams ir ne vaikams, koncertai, šokiai ir pokštai. Tad šį šeštadienį nieku gyvu neaplenkite Gedimino prospekto!

Užgavėnių sostinė - Lietuvos liaudies buities muziejus - žiemą šį šeštadienį vyti kviečia triukšmingai šokant, trypiant ir dainuojant kartu su ansambliais ir kapelomis. O, kad jėgų netrūktų - sočiai prisikirsite blynų ir pasivaišinsite muziejaus "ubagų" virta karšta arbatžolių arbata. Užgavėnių šventėje veiklos užteks ir mažiems ir dideliems - "Kaukių dirbtuvėlėse" galėsite pasigaminti kaukę, dalyvauti viktorinose, jodinėti muziejaus arkliukais, o raumenų tvirtumą išbandyti liaudiškų žaidimų rungtyse.

DELFI / Orestas Gurevičius

Kuomet vilniečiai ir kauniečiai žiemą jau bus išviję iš savo kiemo, sekmadienį tą kvies padaryti ir Klaipėda. Teatro aikštėje šurmuliuos riebaus maisto turgus ir gardžiausiais riebiausių patiekalų kvapais vilios susirinkti į paskutinius Morės pietus. O per pačius pietus, šaltiniai praneša, įvyks tikras kriminalinis įvykis - Lašininio ir Kanapinio kova ir kaip ji baigsis dar neaišku... O po tokių įvykių, ieškokite aplink besisukinėjančios Inforaganos. Girdėjome, jog ji dalins informaciją apie mieste vykstančias Užgavėnių orientacines varžybas - juk neprošal tiek prisikirtus blynų visai šeimynai palakstyti po lankytinas miesto vietas. Tad jau šį sekmadienį nepasididžiuokite ir dienos pietus rezervuokite Morei!

Didžiuosiuose miestuose be Užgavėnių, žinoma, vyks ir kiti renginiai! Vilniaus kamerinis teatras šeštadienio popietę vaikučius ir jų tėvelius kviečia į spektaklį "Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai" . Viskas šioje istorijoje alsuoja poezija ir subtiliausia ironija - princo svajonės apie tikrą princesę, jos pasirodymas audros metu, minkščiausi žąsų pūkų patalai, įsiliepsnojusi karšta princo meilė ir net mažutis žirnis. Hanso Kristijano Anderseno pasaka šiame spektaklyje įgys naujų spalvų, nes į ją bus pažvelgta šiuolaikinio vaiko akimis, o pati istorija turės pasakiškai įdomų, pamokantį ir netikėtą tęsinį. Tad visos princesės ir princai laukiami jau šį šeštadienį Vilniaus kameriniame teatre.

Sekmadienį klaipėdiečius kviečiame apsilankyti edukaciniame miuzikle visai šeimai "Išeik į kiemą". Miuziklas skirtas 7-16 metų jauniesiems žiūrovams ir juos lydintiems šeimos nariams, o jo metu gvildenami labai aktualūs klausimai - kaip reikia darniai spręsti problemas, būti atsakingiems už save patį ir aplinką, o ne ieškoti kaltų. Renginyje, apjungiant miuziklo žanrą ir šiuolaikinę gatvės kultūrą, kalbama jaunimui suprantama kalba, o veiksmas vyksta skate-park'o erdvėje, kurioje netikėtai pradeda siausti šiukšlių uraganas ir visi žaidimai praranda smagumą. Tad, nėra kada teisintis, metas - bendradarbiauti ir spręsti problemą! Ar pavyks tai padaryti, išvysite drauge su visa šeima šį sekmadienį apsilankę kultūros centre "Žvejų rūmai".

Kaip ir minėjome, šį savaitgalį be Užgavėnių vyks daug kitų renginių skirtų visai šeimai. Apsilankykite Kur.lt svetainėje, išsirinkite kuo pradžiuginsite savo šeimą ir smagiai leiskite laiką visi drauge!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis