Vasario žurnale TAVO VAIKAS - dėmesys kasdienėms temoms

„Jau daugelį metų vasario mėnesį grįžtame prie kasdienių temų, - sako 22 metus skaičiuojančio žurnalo „Tavo vaikas" vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė. - Jos pačios populiariausios".

Labai dažnai sulaukiame jaunų tėvelių klausimų, kaip elgtis su čiulptuku - duoti ar neduoti jį kūdikiui. Kaip dažnai nutinka, specialistų nuomonė šiuo klausimu skiriasi. Patyrusi gydytoja neonatologė dr. sako, kad čiulptukas nėra nei absoliutus blogis, nei absoliutus gėris. Visus jos argumentus „už" ir „prieš" rasite straipsnyje "Čiulptukas. Taip ar ne?"

Straipsnyje „Jie dygsta!" vaikų odontologė žurnalo redaktorę Eglę Čepavičienę nustebins savo atsakymu į klausimą, kodėl labai dažnai dygstant dantukams vaikas sukarščiuoja. Specialistė teigia, kad gali būti kaip tik priešingai, t. y. labai tikėtina, kad temperatūra paskatina dantukus greičiau dygti.

Vasaris - ramus žiemos mėnuo. Šaltą dieną redaktorė Vaiva Grigaitienė kvies tėvus dieną su vaiku namuose praleisti kuo smagiau ir organizuoti kūrybines dirbtuves. Priešmokyklinio ugdymo pedagogė auklėtoja ekspertė atsakys į abejojančių tėvelių klausimą, o ką vaikams jos duoda.

Perskaitę straipsnį „Spalvotas dienoraštis" sužinosite, kodėl svarbu, kad vaikas pieštų.

Trumpai pertraukėlei žurnalo viešnia, žolininkė Zita Mikoliūnaitė, straipsnyje „Arbatos sezonas" ne tik pakvies kartu su vaiku išgerti puodelį karštos arbatos, bet ir papasakos apie savo vos ketverių vaikaičio pomėgį vasarą kartu su seneliais rinkti vaistines žoleles.

Mielieji žurnalo „Tavo vaikas" skaitytojai, straipsnių su rubrika „Mūsų namų istorijos" herojais galite tapti ir jūs! Brūkštelkite laiškelį info@tavovaikas.lt.

Vasario mėnesio žurnale taip pat skaitykite:

9 mėnesiai

Netikėtumai. Ką daryti, jei nėščioji susirgo, apsinuodijo ar suklupo?

Pilvukas sportui - ne kliūtis, arba nėščiųjų mankšta.

Pirmieji metai

Geriausia auklė - tėtis. Žaidimai su 10 mėn. kūdikiu.

Dirglus kūdikis. Ar gali būti kalta mama?

„Rykliukas", arba ką reikėtų žinoti apie apetitą.

Didelė galva

Pirmas pieno lašas ir gimdymas.

„Kur joji, Jonai?"... Mūsų žurnalistė su savo dukryte tęsia savo žurnalistinį tyrimą ir šįkart lankosi muzikinio ugdymo mokyklėlėje.

Pirmas kartas

Vienas namuose. 3 specialistų nuomonės.

Susitikimai

Jurga Baltrukonytė: „Vaikai mane šaukia vardu..."

Po pagalbinio apvaisinimo - du sėkmingi nėštumai

Mes jus mylime. Svečiuose - mūsų skaitytoja Julija Makarova, kuriai žurnalas "Tavo vaikas" padeda kurti šeimos tradicijas.

100 klausimų - 100 atsakymų

Kas yra vaikų darželis?

Tai aktualu

Kaip gimsta meilė?

Vaiko psichologija

Jautruolis scenoje

Vaiko sveikata

SOS! Vaikas viduriuoja

Atopinis dermatitas - suvaldoma liga

Motinystė svetur

Kur geriausiai būti mama? Rusijoje, Norvegijoje, o gal Amerikoje?

Sportuok su vaiku

Grakštumo pamoka. Pratimai su šokdyne. Mergaičių svajonė - špagatas.

Mažoji mamytės enciklopedija: kūdikio antsvoris; dantukai ir primaitinimas; pozityvioji tėvystė ir t. t.

Viršelyje – 10,5 mėn. Vincentas

„Viršelinukas“ Vincentas – parodoje "Vaikų šalis" vykusios žurnalo „Tavo vaikas“ fotosesijos laimėtojas. Fotografų dėmesį berniukas labiausiai patraukė nuostabiomis duobutėmis skruostuose.

„Vincentas – labai geras vaikas. Ir naktimis miega, ir gerai valgo, ir labai stengiasi viską pats padaryti, pasiekti, sugalvoti. Mes jo specialiai neskatinome, bet penkių mėnesių ėmė ir atsisėdo, šešių – jau pūtė dūdelę, o dabar labai mėgsta brazdinti tėčio gitarą ir vartyti iliustruotas knygeles. Jo mėgstamiausia – prancūzų kalba išleista „Chamelionas ir drugelis““, – apie vasario numerio
„viršelinuką“ pasakoja mama Ernesta.

Fotografės Nendrės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis