Vidurvasario savaitgalio renginiai: kas, kur, kada

Artėjantį savaitgalį renginių nėra labai daug, tačiau tuos, kuriuos aptikome, rodome ir jums.

Vilnius

Rotušės aikštėje liepos 13-14 d. veiks „Saugaus kelio parkas". Šeštadienį - 12-20 val., sekmadienį - 11-16 val. Apsilankymai nemokami. Projekto tikslas - visuomenei vizualiai susipažinti su prevencine saugaus eismo medžiaga, praktiškai išbandyti specialius prietaisus (įrenginius), susipažinti su policijos naudojama technika. Tai pirmas tokio masto interaktyvus kompleksas, kuriame veikia daug įrenginių ir priemonių, skirtų patirti, kas įvyksta tuomet, kai nesilaikoma Kelių eismo taisyklių ir patenkama į eismo įvykius.

Visi norintys galės apžiūrėti policijos automobilį, motociklą, pareigūnų naudojamą įrangą. Saugaus kelio parke veiks 5D kinas, kur penkiais pojūčiais bus galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu. Parko lankytojai galės patirti saugos diržų efektyvumą besiverčiančiame automobilyje, patikrinti savo reakciją specialiu šviesų įrenginiu, dalyvauti žaidimuose. Vaikams bus įrengta atskira pramogų salelė.

tavovaikas.lt patarimas: nusimato naudinga pažintinė ekskursija. Vaikai, būtinai nusiveskite savo tėvus!

Vilnius

Šį sekmadienį Verkių regioniniame parke vyks vaikų pasivaikščiojimas po Verkių dvarą. Šeimos kviečiamos apsilankyti senajame parke, pasiklausyti senų medžių ošimo, apžiūrėti rūmus, išgirsti praėjusių laikų pasakojimų ir legendų, pasižvalgyti po apylinkes. Šeimų popietės programa: pasivaikščiojimas po Verkių parką, orientacinis žaidimas „Žalčio lobio paieška" ir suneštinės vaišės. Būtina išankstinė registracija: 8 52 72 99 03 arba jolanta.radziuniene@botanika.lt.

tavovaikas.lt patarimas: blogo oro nebūna, yra tik netinkama apranga!

Kaunas

Visi atėjusieji į Lietuvos zoologijos sodą nuo liepos 13 d. galės pamatyti strumbrų kolekciją naujai sutvarkytame voljere. Per pastarąjį mėnesį buvo uždengtas naujas stumbrų voljero stogas, naujai sumontuota dalis aptvaro, perdažytas pastato fasadas. Voljero plotas padidėjo pusantro karto. Europos stumbrai yra vieni didžiausių laukinių žinduolių, iš Lietuvos miškų išnykę prieš keletą šimtmečių. Jie įtraukti į Lietuvos Raudonąją ir Tarptautinę Raudonąją knygas. Zoologijos sode šiuo metu jų gyvena trys.

tavovaikas.lt klausimas: ar šiemet jau lankėtės zoologijos sode su vaikais?

Kėdainiai

Kėdainių miesto parke liepos 13 -ąją vyks jau 16-oji, tradicinė, agurkų šventė. Nuo 16 valandos čia bus galima aplankyti teatralizuotus agurkininkų kiemelius, parko tvenkinyje bus „Agurkų regata", o ant žemės - ringas  „Agurkinis smūginis".

tavovaikas.lt patarimas: šioje šventėje nesame buvę, o meluoti nesinori. Na, bent jau nesuklysime pasakę, kad agurkus valgyti sveika. Ypač išaugintus be nitratų.

Klaipėdos r.

Dreverna - senas žvejų kaimas, įsikūręs Kuršių marių pakrantėje prie Drevernos upės, liepos 13 dieną, šeštadienį kviečia visus į žvejų, menų ir kaimo šventę. Organizatoriai sako, kad šventėje bus visos žemės stichijos - oras, vanduo, ugnis, žemė , o mums beliks stebėti ir neatsistebėti, ragaujant žuvį ar supantis Kurėne ant marių bangų.

tavovaikas.lt patarimas: ačiū už kvietimą dreverniškiams. Jeigu bus šviežios žuvies, gal ir užsuksime.

Palanga

1000 km lenktynės Palangoje rengiamos jau keturiolika metų. Kaip ir ankstesniais metais, ta proga čia pastatytas specialus lenktynių miestelis. Nugalėtojų sutikimo didysis koncertas planuojamas liepos 13 dieną nuo 19 val. Jį, beje, transliuos viena iš televizijų. Palangos trasa yra 2994 metrų, o 1000 km lenktynių dalyviai šeštadienį turės įveikti 334 ratus. Vienas didžiausių organizatorių rūpesčių - kad lenktynių arena būtų maksimaliai saugi tiek patiems sportininkams, tiek žiūrovams.

tavovaikas.lt patarimas: variklių gausmas, padangų cypimas ir kelio dulkės. Jeigu šie žodžiai jūsų ne atbaido, o skamba romantiškai - pirmyn į Palangą.

Pakruojo r.

Linkuvos mieste sekmadienį, liepos 14 -ąją vyks garsieji Škaplierinės atlaidai, kurie sutampa su Linkuvos miesto švente. Šiemet Linkuva švenčia 513-ąjį gimtadienį. Šventės dienomis vyks sporto varžybos, koncertai, amatininkų mugė, foto darbų paroda ir kiti renginiai.

tavovaikas.lt patarimas: būtinai užsukite ir į Pakruojo dvarą, aplankykite netoliese esantį suremontuotą vėjo malūną ir kitas Pakruojo įdomybes.

Jeigu žinote ir kitų įdomių, šeimai draugiškų, renginių, informuokite mus el.p. tavovaikas@delfi.lt. Bendromis pastangomis papildysime sąrašą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis