Vilius ir Violeta Tarasovai Palangoje jungiasi prie gražios iniciatyvos

Ypatinga paroda nuo liepos 11 dienos kviečia palangiškius atrasti neišnešiotų kūdikių genialumą.

Antradienį, liepos 11 d., 15.00 val. naujajame Palangos vaikų parke iškilmingai atidaroma neišnešiotų kūdikių asociacijos „Neišnešiotukas" nuotraukų paroda „Gimę su genijaus žyme". Fotografės Jūratės Karkauskienės nuotraukose 13 ankstukų įkūnijo 13 žinomų, anksčiau laiko gimusių istorinių asmenybių, kurių gyvenimai įrodo, jog per anksti gimę kūdikiai yra kovotojai nuo pirmosios savo gyvenimo akimirkos.

Parodą atidarys miesto meras Šarūnas Vaitkus. Jos metu pakilią nuotaiką kurs Birutės Gikarienės studijos „Palangos vėtrungė" šokėjai bei dainininkai Vilius ir Violeta Tarasovai.

Prie „Ankstukų" projekto prisijungę ir antradienį palangiškius savo dainomis linksminsiantys atlikėjai teigia, kad sulaukę tokio kvietimo jie ilgai nedvejojo.

„Prisijungti prie asociacijos „Neišnešiotukas" veiklos mums be galo malonu. Visada galvojome, kad tokias pozityvias žinutes palaikyti yra tiesiog būtina. Abipusė pagalba mums yra didelė vertybė. Manome, kad auginti Lietuvą galime tik dalindamiesi tuo, ką turime ir mokame", - sako V. Tarasovas.

Gimę su genijaus žyme“ parodoje Vaikų parke (Žvejų gatvės gale, prie "Pušyno" sanatorijos) palangiškiams bus pristatyta ne tik parodos idėja, bet ir pirmoji knyga tėvams „Ankstukas“, kuri taps gyvybiškai
svarbiu informacijos šaltiniu visoms ankstukų susilauksiančioms šeimoms.

J. Karkauskienės nuotraukose atgimsta anksčiau laiko gimusios istorinės asmenybės, kurių gyvenimai kaip tik ir įrodo, jog per anksti gimę kūdikiai yra kovotojai nuo pirmosios savo gyvenimo akimirkos. Visą vasarą veiksiančioje parodoje jau ūgtelėję ankstukai įkūnija tokias istorines asmenybes kaip Vinstonas Čerčilis, Albertas Einšteinas, Izaokas Niutonas, Napoleonas Bonapartas, Ana Pavlova, Pablo Pikaso, Markas Tvenas, Styvas Vonderis.

„Pastebima, jog anksčiau laiko gimę žmonės pasižymi ypatingu mąstymo mechanizmu, todėl tarp jų daug įžymių menininkų, politikų, filosofų. Neišnešiotukas laiką dažnai aplenkia ne tik gimdamas, bet ir mąstydamas, pastebėdamas tai, ko kiti nepastebi," - sako asociacijos „Neišnešiotukas" vadovė Asta Radzevičienė.

Tiek apie genijus, tiek apie anksčiau laiko gimusius sakoma – „aplenkęs laiką". Pernelyg anksti gimę žmonės pasižymi originaliu požiūriu į supančią aplinką, geba matyti, jausti, suvokti kitu kampu. Tai žmonės, kuriuose reikia ieškoti ne ligų, o genialumo apraiškų. Tokią žinią skleidžia neišnešiotų kūdikių asociacija „Neišnešiotukas", pristatysiantišią parodą.

Paroda „Gimę su genijaus žyme" startavo kovo 16 d. Vilniuje. Po Palangos ji dar aplankys tris šalies miestus: Kauną ir Marijampolę, o lapkričio 17 d. sugrįš į Vilniaus rotušę, kur projektą vainikuos iškilmingas labdaros renginys, skirtas paremti anksčiau laiko gimusius kūdikius ir jų šeimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis