Vilniuje kviečia į nemokamas paskaitas apie vaikų auginimą ir sveikatą

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras vykdo programą, skirtą nėščiųjų ir pagimdžiusių moterų švietimui bei sveikatinimui. Būsimos ir esamos mamos konsultuojamos aktualiais klausimais. Į paskaitas kviečiamos šeimos, besilaukiančios arba auginančios vaikučius. Kviečiame besilaukiančias moteris į mankštas, kurios vyksta Vilniaus visuomenės sveikatos biure. Visos paskaitos ir užsiėmimai - nemokami.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

2015 m. spalio-gruodžio mėnesių paskaitų grafikas:

Spalio mėnesio paskaitų grafikas:

Spalio 12 d., 10.00-11.30 val. – „Prieraišioji tėvystė vaiko raidos ir ugdymo(si) požiūriu".

Psichologė Vilma Petrikienė.

Kas yra prieraišumas? Prieraišumo tipai. Kas yra prieraišioji tėvystė? Pagrindiniai prieraišiosios tėvystės principai? Kada formuojasi prieraišus santykis ir kuo tai svarbu vaiko raidai? Prieraišumo įtaka vaiko ugdymui(si).

Spalio 14 d., 15.00 val. - 16.30 val. - „Pacientų radiacinė sauga - ką turėtų žinoti besilaukiančios ir krūtimi maitinančios mamos bei vaikų radiacinė sauga rentgenodiagnostinių procedūrų metu".

Radiacinės saugos centro Ekspertizės ir apšvitos stebėsenos departamento Ekspertizės ir medicininės apšvitos stebėsenos skyriaus vedėjas Jonas Marcinkevičius.

Paskaitos metu bus pristatytas organizmo jautrumas jonizuojančiajai spinduliuotei, pateikti paaiškinimai, kokias apšvitos dozes gauna žmogaus organizmas atliekant įvairias rentgenodiagnostikos procedūras. Taip pat bus atkreiptas dėmesys į besilaukiančių mamų radiacinę saugą bei galimus pavojus vaisiui. Lektorius pakomentuos apytiksles vaisiaus gaunamas dozes įprastinių rentgeno tyrimų metu, taip pat vaikams skiriamas rentgenodiagnostikos procedūras.

Spalio 20 d., 13.00-14.30 val. „Sąmoninga tėvystė".

Lietuvos perinatalinės psichologijos ir medicinos asociacijos prezidentas, gydytojas Romualdas Šemeta.

Pasiruošimas vaiko pradėjimui: kaip susilaukti sveiko vaiko, kodėl reikia ruoštis vaiko pradėjimui. Pirmieji vaiko auginimo metai, dažniausiai pasitaikančios klaidos. Fizinis ir intelektinis vaiko ugdymas.

Lapkričio mėnesio paskaitų grafikas:

Lapkričio 3 d., 14.30-16.00 val. „Sėkmingas žindymas arba žindymo mokslas paprastai".

Tarptautinė laktacijos ir žindymo valdymo konsultantė Daiva Šniukaitė-Adner.

Paskaitos metu susipažinsite su mokslo įrodytais žindymo privalumais kūdikio ir mamos sveikatai. Aiškinsimės kaip pasinaudoti gamtos numatytomis galimybėmis, nepadaryti klaidų ir sėkmingai žindyti.

Lapkričio 5 d., 15:30- 17:00 val. "Sportuojanti mama - laiminga mama".

Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė - kineziterapeutė Milda Navaslauskaitė.

Fizinis aktyvumas belaukiant kūdikio ir pirmaisiais mėnesiais po gimdymo. Pagrindiniai mankštos tikslai skirtingais kūdikio laukimo etapais ir kaip teisingai mankštintis bei pasirinkti sporto krūvį. Kalbėsime apie moters kūno pokyčius nėštumo periodu ir pagrindinius mitus besilaukiant bei sužinosime, kodėl tikėjimas jais gali būti labiau žalingas negu naudingas.

Lapkričio 12 d., 15.30-17.00 val. „Vaikų infekciniai susirgimai. Vaikų skiepų kalendorius."

Šeimos gydytoja Jūratė Grigė.

Vaikų profilaktinių skiepų kalendorius Lietuvoje bei rekomenduojami, bet valstybės lėšomis nekompensuojami skiepai. Infekcinių ligų statistika Lietuvoje ir pasaulyje. Vaikų infekciniai susirgimai: ligų požymiai, komplikacijos, gydymo bei profilaktikos būdai. Pateikiama sezoninio gripo statistika, užkrėtimo keliai, ligos požymiai, komplikacijos, gydymo būdai, profilaktikos svarba motinos ir kūdikio sveikatai.

Lapkričio 17 d., 13.00-14.30 val. „Nėščiosios ir vaiko burnos sveikata".

Gydytoja odontologė Daiva Aškinytė.

Paskaitos metu sužinosite kaip kovoti su nėščiųjų dantenų uždegimu, kada ir kaip dažnai galima ir reikėtų kreiptis į gydytoją odontologą nėštumo metu, kokias procedūras saugu atlikti nėščiosioms, kaip prižiūrėti kūdikio burną, kada turi dygti dantys, kaip taisyklingai juos prižiūrėti, ką daryti, jei vaikas susirgo stomatitu. Praktiškai mokysimės taisyklingos burnos priežiūros įgūdžių, padėsiančių išsaugoti mamos ir vaiko burnos sveikatą.

Lapkričio 24 d., 15.30-17.00 val. „Saugios kūdikių ir vaikų aplinkos kūrimas".

Visuomenės sveikatos stiprinimo vyr. specialistė Ala Cholopova.

Paskaitos metu aptariamos dažniausiai vaiką ištinkančios nelaimės namuose: virtuvėje, kambariuose, vonios kambaryje. Būsimoms mamoms ir mažylius auginantiems tėvams patariama kaip apsisaugoti nuo nelaimingų atsitikimų namuose. Patariama kaip automobilyje saugiai vežti vaikus. Per paskaitą mokoma suteikti pirmąją pagalbą užspringusiam kūdikiui.. Mokoma tinkamai suteikti pirmąją pagalbą nudegimo atveju.

Gruodžio mėnesio paskaitų grafikas:

Gruodžio 2 d., 14.00-15.30 val. „Kūdikių ir vaikų alergija maistui".

Vaikų ligų gydytoja ir gydytoja vaikų endokrinologė Lina Orlovskaja.

Paskaitų metu susipažinsite su alergijos maistui atsiradimo priežastimis, maisto alergenais. Kūdikių ir vaikų alergija maistui, alergijų gydymu ir profilaktika.

Gruodžio 8 d., 13.00-14.30 val. „Sąmoninga tėvystė"

Lietuvos perinatalinės psichologijos ir medicinos asociacijos prezidentas, gydytojas Romualdas Šemeta.

Pasiruošimas vaiko pradėjimui: kaip susilaukti sveiko vaiko, kodėl reikia ruoštis vaiko pradėjimui. Pirmieji vaiko auginimo metai, dažniausiai pasitaikančios klaidos. Fizinis ir intelektinis vaiko ugdymas.

Gruodžio 9 d., 14.00-15.30 val. „Mityba nėštumo ir žindymo metu. Nėščiosios organizmo pokyčiai."

Vaikų ligų gydytoja ir gydytoja vaikų endokrinologė Lina Orlovskaja.

Maisto įtaka nėštumo eigai. Rekomenduotini ir vengtini produktai nėštumo ir žindymo metu, naujausia sveikos mitybos piramidė.

Visos paskaitos yra nemokamos ir vyks Vilniaus visuomenės sveikatos biure, Polocko g. 12 (Užupis). Išankstinė registracija: renginiai@vvsb.lt arba tel. 8 2 2053417

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis