Vyras su persodinta varpa pranešė stulbinamą žinią

21 metų vyras iš Pietų Afrikos, kuriam prieš pusmetį pirmajam pasaulyje buvo sėkmingai transplantuota vyriška varpa, pranešė, jog greitai taps tėčiu.

Pietų Afrikos medikai vyriškos varpos persodinimo operaciją atliko 2014 metų gruodžio mėnesį. Sudėtinga transplantacija truko devynias valandas. Šis pasiekimas toks pirmasis pasaulyje.

21-erių pacientui prieš trejus metus teko amputuoti varpą dėl komplikacijų, kurios kilo po nevykusio ritualinio apipjaustymo jam tapus paaugliu. Varpa tąkart buvo visiškai pašalinta, paliekant jos vos 1 cm.

Prieš pusmetį operuotas Tygerbergo ligoninėje Keiptaune, jaunas vyras dovanų gavo naują lyties organą, persodintą iš mirusio donoro, kurio artimieji sutiko paaukoti organą donorystei.

Medikai praėjus kuriam laikui po operacijos patvirtino, kad pacientas, kurio tapatybė neatskleidžiama, visiškai išgijo po operacijos. Jis atgavo visas šlapinimosi ir reprodukcines funkcijas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Video, kuris pavergė milijonus: mažoji šokėja

Jovitos gimdymas baigėsi tragiškai: ar buvo galima to išvengti

Tai ne pirmoji varpos transplantacija, tačiau iki tol buvę nebuvo tokios sėkmingos. Štai 2006-aisiais vienam kinui taip pat buvo persodinta varpa, bet po dviejų savaičių chirurgai šį organą pašalino „dėl ūmios psichologinės recipiento ir jo žmonos problemos".

21 metų vyrui iš Pietų Afrikos pasisekė - jo organizmas priėmė naująją varpą, taip pat nekilo jokių problemų ir asmeniniame gyvenime. Pranešama, kad vyro draugė visiškai palaikė mylimąjį.

Šiandien pora turi džiaugsmingų žinių - jie taps tėvais. Pasak naujienų agentūrų pranešimų, moteris nėščia jau ketvirtą mėnesį, ir ši naujiena tik dar kartą patvirtino operacijos sėkmę bei nudžiugino ją atlikusius medikus.

Vyras, kuriam buvo persodinta varpa, buvo paklaustas, ar neplanuoja atlikti tėvystės testo, kad įsitikintų, jog kūdikis jo, pareiškė, kad partnere visiškai pasitiki, jų santykiai yra tokie artimi, kad nėra jokio pagrindo tuo abejoti.

Manoma, kad ši naujiena padrąsins vyrus, kuriems reikia varpos transplantacijų.

Pietų Afrikoje šimtai paauglių berniukų yra suluošinami ar net miršta per ritualines ceremonijas, kurių metu berniukai apipjaustomi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis