Vyšnių festivalis ir kiti šio savaitgalio renginiai

Savaitgalio renginių apžvalga jau tapo tradicine mūsų portale. Kviečiame skaityti ir planuoti savo šeimos laisvalaikį. O jeigu žinote daugiau smagių renginių, kur laukiamos šeimos su vaikais, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Liepos 20 dieną, sekmadienį, minint tarptautinę šachmatų dieną visi kviečiami ją atšvęsti Bernardinų sode. „Nusprendėme padaryti šventę tiek pažengusiems, tiek visai nemokantiems žaisti, - į renginį kvietė Lietuvos šachmatų federacijos direktorius Arvydas Baltrūnas. - Šachmatų pradžiamokslio pamokėles visiems norintiems ves tarptautinis meistras Kęstutis Labeckas, o labiau pažengę mėgėjai galės varžytis simultane arba žaisdami gigantiškais šachmatais“. Bernardinų sodas šiam renginiui pasirinktas neatsitiktinai - prieš kurį laiką buvo atgaivinta tradicija žaisti kiekvieną vasaros savaitgalį, todėl sodas tampa šachmatų mėgėjų suribūrimo vieta. Renginio pradžia sekmadienį - 12 val.

Vilnius

Liepos 20 d., sekmadienį, „Sveikas miestas" kviečia sportuoti į Gedimino pr. „Sekmadienio - sporto dienos" programa tęsiasi nuo 10 iki 15 val. Gedimino prospekto atkarpoje nuo sankirtos su Totorių g. iki Katedros aikštės vyks įvairios sporto veiklos ir užsiėmimai: šuoliai ant batuto, stalo futbolas, stalo tenisas, gatvės krepšinis ir t.t. Vilniaus r.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Beata Nicholson atskleidžia, kaip surengti šauniausią vaikišką gimtadienį
Kokį išskirtinį bruožą turi kiekvienas Zodiako ženklas?

Liepos 19 -ąją Kyviškių aerodrome lėktuvų sparnais dangų pjaustys geriausi Lietuvos akrobatinio skraidymo pilotai. Vilniaus rajone vyks 43-iosios šalies pirmenybės, kurios dalyviu skaičiumi bus gausiausios per pastaruosius metus. Tarp būrio vyrų varžysis ir vienintelė moteris. Dėl geriausiojo vardo lakūnai akrobatai varžysis trijose programose - privalomoje, laisvojoje ir nežinomoje. Čempionato atidarymas 10 val., o uždarymas - 15 val.

Klaipėda

Liepos 17-20 d. Klaipėdoje vyksta tradicinis tarptautinis folkloro festivalis „Parbėg laivelis". Festivalio renginių metu svečiai iš Ligūrijos, Udmurtijos, Karelijos, Kipro, Baltarusijos, Estijos, Slovakijos, Sardinijos bei Lietuvos skirtingų regionų folkloro ansambliai, apie 700 dalyvių, atskleis tradicinių dainų, muzikos, šokių, tautinio kostiumo savitumus. Renginiai, koncertai vyks Danės krantinėje prie paminklo „Arka", Meno kieme (Daržų g. 10), Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kieme (Didžioji Vandens g. 2). Tradicinis jomarkas šurmuliuos Danės skvero pakrantėje.

Šių metų festivalis daug dėmesio skiria šeimos ratui, kuriame kuriasi gražiausios tautos tradicijos. Liepos 19 ir 20 dienomis nuo 11.00 iki 15.00 val. Danės krantinėje bus galima žaisti senuosius lietuvių liaudies žaidimus ant žolės. Veiklos ras visa šeima: gudresni galės galvas pasukioti dėliodami lietuviškus galvosūkius, mažesniųjų lauks sūpynės. Individualius žaidimus mėgstantys galės atrasti kankorėžių į lazdą mėtymo, butelio kėlimo šiaudu, šokinėjimo virvute, medžiaginio sviedinio mėtymo tehnikas. O patys aktyviausi, drąsiausi ir greičiausi galės jėgas bandyti žaisdami tokius lietuvių sportinius žaidimus: „akmeninis futbolas", „meškos varymas", „lindimas per lanką", „kojūkų lenktynės" ir kt. Šeimoms taip pat bus dedikuojamas koncertas „Po savo stogu visaip patogu", kurio metu savo muziką ir dainas žiūrovams skirs folkloro ansambliuose dalyvaujančios šeimos. Visa programą galima rasti www.etnocentras.lt.

Palanga

Šį savaitgalį vyksta didžiausios Baltijos šalyse 1000 km lenktynės, šiemet rengiamos jau 15 kartą. Lenktynių starto metu šeštadienį žiūrovus ir dalyvius pasveikins du lenkų pilotuojami naikintuvai, kaip dalis NATO oro policijos misijos saugantys Baltijos šalių oro erdvę. Per tūkstantį kvadratinių metrų plotą užima dengtas lenktynių klubas ir atviras jo kiemelis, dar didesnio ploto dengta scena, į kurią po varžybų kops ne tik lenktynių nugalėtojai ir prizininkai, bet ir kurioje visus susirinkusius linksmins populiariausios šalies pramogų ir estrados žvaigždės. Būtent čia liepos 19 dieną nuo 19 val vyks ir nugalėtojų sutikimo didysis koncertas, kurį.

Juodkrantė

Liepos 18 - 19 dienomis Juodkrantėje vyksta „Pamario krašto žvejo šventė“. Lankytojai pamatys, kaip gaminamos unikalios vėtrungės, pasigrožės marių krantinėje išrikiuotais tautiniais kostiumais. Ypatingas dėmesys šiemet skiriamas Pamario krašto virtuvei - virtuvės šefai dalinsis gurmaniškos virtuvės paslaptimis bei receptais, o pagamintus patiekalus bus galima čia pat ir padegustuoti. Šventės dalyviai vakare dalyvaus krašto kapelijų ir liaudies kolektyvų koncerte. Antrąją šventės dieną aktyvesnių pramogų mėgėjai turės progą išbandyti save įvairiuose Pamario kraštui, o ypač žvejams būdinguose laisvalaikio žaidimuose. Šventę vainikuos vakarinis šventinis koncertas.

Telšių r.

Liepos 19 d. (šeštadienį) vyks Amžinosios Ugnies šventė ant Šatrijos kalno. 1994 m. ant Šatrijos buvo uždegta Amžinoji Ugnis. Nuo kalno Amžinoji Ugnis buvo pargabenta į Ryškėnus ir apsigyveno Žemaičių Karaliaus Ringaudo dvaro židinyje. Židinys patapo šventu Deivės Gabijos alku. 13 val. vyks Amžinosios Ugnies sutikimas ir eisena į Šatrijos kalną.Joniškio r.

Liepos 17-20 dienomis Žagarėje (Joniškio r.) vyks Žagarės vyšnių festivalis. Tai nekomercinis renginys, todėl čia galima nemokamai pamatyti talentingiausių įvairių sričių menininkų pasirodymus. 2013 metų festivalį aplankė daugiau nei 40 tūkstančių lankytojų.

Šeštadienis - didžioji Žagarės vyšnių festivalio diena, sutraukianti daugiausia lankytojų ir svečių. Jos akcentas - originalumo festivaliui suteikianti Kaliausių manija, užvaldysianti festivalio dalyvius nuo 12 val. Čia lauks kaliausių šokiai, žaidimai, VIP kaliausės, paštas, vaišės, košė, lopų siuvimas, apranga, transportas, teatras, edukacijos bei piešinių paroda, o 16 val. visos kaliausės pačiomis įvairiausiomis transporto priemonėmis dums į Žagarės regioninio parko vyšnių sodą. Šeštadienio vakarą pratęs koncertinė programa Žagarės dvaro parke. 

Keturias dienas vyksiantį renginį papildys žirgų konkūrai, futbolo varžybos, atrakcionai, varžytuvės ir kitos staigmenos. Vėl ir vėl, kaskart vis kitaip šioje atvirumu ir išraiškos laisve dvelkiančioje programoje, kurioje dalyvaus įvairių sričių menininkai, kiekvienas atvykęs į Vyšnių festivalį galės surasti kažką savo akiai ir širdžiai. Daugiau informacijos www.vysniufestivalis.lt.

Joniškėlis

Liepos 18-19 dienomis gyvosios karo istorijos ir muzikos festivalis "Kviečia Joniškėlio respublika" nori supažindinti su nedideliu, bet turtingu šiaurinės Lietuvos miestu Joniškėliu, jo istorija. Pramogų gausa ir gera muzika lankytojus kviečia į dvaro bei jo parko apylinkes. Pirmą kartą festivalis pakvies susipažinti su unikalia, Nepriklausomybės kovų laikotarpiu egzistavusia "Joniškėlio respublika" bei pogrindyje veikusiu "Joniškėlio mirties batalionu", gynusiu nuo priešų visą šiaurės Lietuvą.

Svečiai galės ne tik pasidairyti po įvairias karines parodas, bet ir gyvai įsijungti į skirtingas veiklas. Bus galima išbandyti kareivišką maskuotę, apsirengti žvalgo drabužiais, pažaisti dažasvydį, pašaudyti ginklų imitacijomis. Lauks ir aktyvios pramogos dvaro parke - trumpam jis taps nuotykių zona. Visi festivalio renginiai yra nemokami, o daugiau informacijos galima rasti www.joniskeliorespublika.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis