Žaibiškam gimdymui namuose daugiavaikis vadovavo telefonu

Ketvirto vaiko besilaukiančiai moteriai gimdymas prasidėjo anksčiau laiko. Suprasdama, kad iki ligoninės ji nespės nuvykti, moteris paprašė savo vyro priimti vaiką. Šis taip ir padarė, vadovaujamas pagalbos tarnybos operatoriaus telefonu.

Katherine ir Keith Arthur (JAV) planavo, kad žmona gimdys natūraliai, tačiau tikrai negalvojo, kad gimdymas bus "toks natūralus": vyks namuose ir dar tokiu žaibišku greičiu. Vyras su žmona tą rytą buvo savo namų garaže, kai moteriai nubėgo vaisiaus vandenys.

TAIP PAT SKAITYKITE:
10 dalykų, kuriuos supratau tik tapusi mama
Visa tiesa apie dantų dygimą: interviu su gydytoja

Gimdymas buvo planuotas kovo pabaigoje, tad pora nesitikėjo, kad jis prasidės anksčiau. Vyras pasiūlė tuoj pat vykti į ligoninę, tačiau moteris sako pajautusi tokį spaudimą kūno apačioje, kad iš karto suprato - laiko nebėra, ji gimdo!

Tai buvo ketvirtasis 29 -erių metų moters nėštumas. Pirmus tris kartus ji sako jautusi prieš gimdymą įprastus sąrėmius ir skausmą, tačiau šįkart viskas buvo kitaip.

Gimdymas prasidėjo anksčiau laiko, ir pora nespėjo nuvykti iki ligoninės.

Vyras moterį nunešė iki namų, paguldė ant grindų, apkamšė pagalvėlėmis ir puolė skambinti pagalbos numeriu 911. Atsiliepęs operatorius Brodie Lefebvre užfiksavo vyro skambučio laiką - 9:40.

Skambinančiam sutrikusiam tėčiui pasisekė tai, kad atsiliepęs pareigūnas buvo daugiavaikis, net 8 vaikų tėtis! Beje, du iš jų - įvaikiai iš Kongo.

Pagalbos telefono darbuotojas nesutriko ir ramiai padėjo telefonu vyrui priimti žmonos gimdymą. Įrašytame abiejų pokalbyje, kuris paviešintas internete, galima girdėti, kaip sutrikęs vyras sako operatoriui, jog jaučia lendančią mažylio galvą.

Pareigūnas ramiai ir tiksliai nupasakojo jam, ką turi daryti. Vėliau žiniasklaidos atstovams jis sakė prisiminęs viską, ką žinojęs iš savo žmonos gimdymų, ir jautėsi taip, tarsi pats stovėtų gimdykloje šalia gimdančios žmonos.

Gimusį vaiką pareigūnas patarė apgobti šilta antklode, kad jis nesušaltų. Tuo metu, kai jau buvo gimusi mergaitė, į namus atvažiavo ir greitosios pagalbos automobilis.

Vyrui priimti žmonos gimdymą padėjo daugiavaikis 911 tarnybos operatorius.

Dukrytę tėvai pavadino Colette. Žmona prisipažino, kad tai buvo greičiausias ir lengviausias jos gimdymas fizine prasme. Tačiau streso ir nerimo jis sukėlė nemažai. Laimė, kad viskas baigėsi laimingai.

Taigi, dar kartą pasitvirtino tiesa, kad kiekvienas gimdymas yra kitoks ir visai neprognozuojamas.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis