Zoologijos sodo gimtadienis ir kiti šio savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Šį savaitgalį viešų ir šeimoms su vaikais draugiškų renginių nėra labai daug, tačiau šie, kuriuos rekomenduojame, tikrai verti mūsų dėmesio!

Vilnius

Penktadienį, birželio 28 d., 12 valandą sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami susirinkti prie Vilniaus Baltojo tilto, kur vyks vasaros ritmo šventė ir pirmą kartą Lietuvos istorijoje bus siekiama lankų sukimo rekordo. Siekiama suburti daugiausiai vienu metu lankus sukančių žmonių.

tavovaikas.lt patarimas: o, koks senas, geras ir beveik pamirštas mankštos būdas! Vaikams turėtų patikti! Nors tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad sukti lanką yra labai paprasta.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Trys mėnesiai Londone: kaip musė barščiuose

Dvidešimtmetė: gimus vaikui gyvenimas tik prasideda

Vilnius

Verkių dvaro parkas kviečia į žydinčių liepų šventę. Birželio 29 dieną, šeštadienį, nuo 16 val. čia vyks bus dainuojama, žaidžiama, vyks vaistažolininkių, bitininkų mokymai - ir viskas tarmiškai, nes renginys skirtas Tarmių metams. Veiks kūrybos iš gamtos medžiagų dirbtuvės, o renginį ves Gražina Kadžytė.

tavovaikas.lt patarimas: atsisėsti, užsimerkti, įkvėpti, mėgautis akimirka... Štai tokia trumpa mūsų instrukcija jums šiam renginiui. Parke vietos daug, todėl paimkite mažiesiems dviratuką, paspirtuką, riedlentę ar kitą „transporto priemonę".

Kaunas

Lietuvos zoologijos sodas Kaune sekmadienį, 13 valandą, kviečia į savo 75 - ąjį gimtadienį. Šio garbingo jubiliejaus proga vienu iš svarbiausių renginio akcentų taps į orą paleisti 75 helio balionai, simbolizuojantys ilgą Zoologijos sodo gyvavimo istoriją. Taip pat kartu su helio balionais į orą bus paleisti ir 75 pakvietimai, kuriuos radę asmenys ir pateikę zoologijos sodo kasose, apsilankys nemokamai. Kitas šventės akcentas - muilo burbulų pūtimas. Organizatoriai kviečia nepamiršti atsinešti su savimi muilo burbulų. Taip pat vyks aitvarų kūrybinės dirbtuvės, kurių metu dalyviai bus mokomi pasidaryti aitvarą ir jį leisti. Taip pat mažųjų šventės dalyvių laukia linksmybės vandens burbulų baseine. Visi norintys galės susitikti su beždžioniuku Munčiu, susipažinti su ropliais iš arti. Kadangi tortas yra neatsiejamas gimtadienio atributas, renginio svečius organizatoriai pakvies pasivaišinti šventiniu tortu.

tavovaikas.lt patarimas: į šį renginį būtina pasiimti ne tik vaikus, bet ir senelius. Mat Lietuvos zoologijos sodo 75-ojo gimtadienio proga, pateikus asmens dokumentą, 75 metų amžiaus sulaukę senjorai į renginį įleidžiami nemokamai.

Klaipėda

Jūrų muziejus siūlo galimybę pažinti Kuršių marias ir Dangę nuo dorės ar kurėno denio. Dvi muziejuje atkurtos skirtingų istorinių laikotarpių valtys leidžia ne tik susipažinti su miesto ar uosto istorija, bet ir leistis į kelionę laiku. Dore plaukiama Dangės upe, o kurėnas, iškėlęs bures, kviečia tyrinėti Kuršių marių platybes. Dorė plauks birželio 28 ir 29 dienomis, 12 ir 15 valandomis (reikia registruotis). Ekskursijos pradžia - Klaipėdos pilies uostelyje, iš kur ir išplaukiama. Kadangi istorinės valtys yra išlaikiusios autentišką išvaizdą ir tūrius, todėl ekskursijų grupės yra nedidelės:- iki 10 žmonių. Ekskursijos rengiamos, jeigu susirenka bent penki norintys pažinti vandenų pasaulį.

tavovaikas.lt patarimas: šįkart tai bus ne patarimas, o klausimas. Kada paskutinį kartą plaukėte laivu, jūrinės valstybės gyventojai?

Klaipėda

Sveikatos ir sporto šventė birželio 29 dieną, šeštadienį, veiks nuo 10 val ryto. Visuotinės zumbos, linijinių šokių, salsos, šiaurietiško ėjimo treniruotės, gimnastų, būgnininkų, dainininkų pasirodymai, nemokami sveikatos patikrinimai - visa tai ir daugiau laukia visų atėjusiųjų. Šalia Atgimimo aikštės specialiose palapinėse įsikurs ir sveikatingumo kampelis, kur bus galima pasitikrinti sveikatą.

tavovaikas.lt patarimas: sportas - sveikata, o vaikai mokosi iš tėvų pavyzdžio.

Molėtai

Tradicinė Molėtų miesto šventė vyks birželio 28 - 29 dienomis. Pirmąją dieną vyks rajono moksleivių koncertas, diskoteka, atrakcionai ir žaidimai vaikams. Birželio 29 d. miesto Pašte ir Senajame gydytojo name veiks Atviros meno dirbtuvės, tądien numatytas ir šventės atidarymas. Čia taip pat vyks didysis Molėtų turgus, kur bus prekiaujama sendaikčiais, o savo puikiuosius dirbinius siūlys amatininkai ir tautodailininkai, į „Ežerūno" aikštelę kvies gatvės krepšinis. Vėliau linksmintis ragins liaudiškos muzikos ir šokių kolektyvų koncertas „Tai suvažiava, tai sugužėja..." Birželio 29-ąją, po pietų, Molėtuose vyks Lietuvos galiūnų čempionato III etapas.

tavovaikas.lt patarimas: į šią šventę važiuojant reiktų nepamiršti maudymosi kostiumėlių. Ne, tai ne šventės aprangos kodas, tiesiog būnant Molėtų krašte vasarą privaloma išsimaudyti viename iš gausybės jo ežerų.
Alytus

Jau antrą kartą vartus į Alytaus krašto istoriją atveria viduramžių istorijai skirtas renginys „Jotvos vartai". Paskutinį birželio savaitgalį per Petrines Alytuje vyksiantis renginys kiekvieną lankytoją sugrąžins daugiau nei 600 metų atgal. Festivalio programoje daugybė skirtingų renginių visai šeimai: senovinių amatų mugė bei dirbtuvės, viduramžių kovos, žinomų Lietuvos galiūnų varžybos „Stipriausias jotvingis", inscenizuotas Alytaus pilies vartų su bokštais puolimas, muzikos koncertai, ugnies šokiai, plėšriųjų paukščių parodomoji programa bei daugelis kitų renginių. Šventės lankytojai bus kviečiami išbandyti įvairius amatus, šokti tradicinius bei viduramžių šokius, šaudyti lanku, dalyvauti stipriausio jotvingio rinkimuose, kovose bei senoviniuose žaidimuose. Taip pat bus galima paplaukioti senoviniu laivu ir pajodinėti į Lietuvos etninį kultūros paveldą įrašytais žemaitukų veislės žirgais. Renginio metu pasirodymus surengs klajojantys viduramžių muzikantai, žonglieriai, o raganavimu įtariamų lankytojų lauks budelio antrankiai bei kankinimo suolas. Renginys nemokamas.

tavovaikas.lt patarimas: jei Dzūkijos sostinėje buvote labai seniai (arba dar visai nebuvote), puikus pretekstas apsilankyti. Autentiška ir „tikra" šventė.

Jeigu žinote ir kitų, šeimai draugiškų, renginių, mielai laukiame jūsų laiško tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis