Savaitgalio renginių anonsas: kas, kur, kada? 14 šeimai draugiškų idėjų

Kartu su pavasariu į mūsų portalą sugrįžta ir tradicinė savaitgalio šeimai draugiškų renginių apžvalga. Jeigu žinote įdomų renginį, į kurį galima nueiti su šeima ir su vaikais, visada laukiame informacijos el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Pavasario-vasaros sezono „Mamų mugėje", vyksiančioje Vilniuje, balandžio 11-13 dienomis (penktadienį - sekmadienį), šeimos parduoda nereikalingus daiktus, rūbus. Pasiūla, skirta nėščiosioms ir vaikams iki 14 metų, sieks apie 120 tūkstančių vienetų (praėjusių metų rudens-žiemos sezono mugėje, vykusioje Vilniuje, prekių asortimentas buvo 80 tūkstančių vienetų).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Gimdyme dalyvavęs Andrius - atvirai apie savo įspūdžius
Gimus vaikui moteriai neberūpi jos išvaizda?

Tai vienintelė Lietuvoje prekyvietė, kurioje po vienu stogu parduodamos visos priemonės, reikalingos vaikų auginimui. „Mamų mugės" lankymas yra nemokamas. Paskutinę dieną visos prekės parduodamos su 50 procentų nuolaida, o didžioji likusi prekių dalis paaukojama labdarai. Mugės, kuri vyksta Zamenhofo g. 3, darbo laikas: penktadienį ar šeštadienį nuo 10 iki 19 valandos, o sekmadienį - nuo 10 iki 16 val.

DELFI / Tomas Vinickas

Balandžio 12 d. šeštadienį, 11 val., Vilniaus Rotušėje vyks vaikų dainos konkursas „Šilagėlė". Jame dalyvaus daugiau kaip 200 Vilniaus miesto darželių bei pradinių mokyklų ir muzikos mokyklų vaikų. Konkurso iniciatorė - dainininkė ir vokalo pedagogė Gintarė Skėrytė. Renginys nemokamas.

Vilniaus Mokytojų namuose iki balandžio 18 dienos veikia žinomų tautodailininkių Marijos Banikonienės ir Agatos Granickos darbų paroda. Tai išskirtinė galimybė vienoje vietoje pamatyti verbas, sukurtas jau 400 metų verbas rišančios šeimos atstovės Agatos Granickos bei 300 nesikartojančių raštų margučių, išmargintų 86-erių dzūkės nuo Pivašiūnų Marijos Banikonienės.

Menininkės žada nustebinti net ir išrankiausią liaudies meno vertintoją - įprasto dydžio margučiai bus eksponuojami šalia „milžinų", o verbų ilgis svyruos nuo 10 cm iki 1,5 m. Iš viso eksponuojama 300 margučių ir 100 verbų.

Balandžio 12 d., šeštadienį Valdovų rūmuose vyks istorinio šokio diena. Nuo 11.00 iki 15.00 val.kas valandą rengiami edukaciniai užsiėmimai „Pavanos žingsniu". Moskleiviams edukacinės programos kaina - 3 litai.

DELFI / Kiril Čachovskij

Balandžio 15 dieną Vilniuje p.c. „Panorama" atidaroma nemokama edukacinė paroda vaikams „Povandeninio pasaulio paslaptys" . Interaktyvioje povandeninio pasaulio parodoje 6-12 metų vaikai dalyvaus ekspedicijoje, kurioje išvys koralinius rifus, iš arti pamatys nuskendusį laivą, susipažins su pabaisomis ir išgirs skęstančio laivo kapitono įsakymus. Apie nepakartojamą povandeninę odisėją vaikams primins diplomai ir suvenyrinės karaliaus Henrio VIII monetos.

Paroda yra nemokama. Visa parodoje naudojama informacija ir vaizdinė medžiaga yra iš BBC bibliotekos. Paroda yra visiškai saugi, o su vaikais dirba profesionalūs specialistai. Pedagogai ir tėveliai vaikus galės stebėti visų užsiėmimų metu. Povandeninės ekspedicijos trukmė - 45 minutės, kurios lavins vaizduotę ir fantaziją. Išgirstą ir įsimintą informaciją vaikai pademonstruoti galės viktorinoje bei žaidimuose. Paroda vyks balandžio 15 - 29 dienomis.

Balandžio 12 d. 13 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje rengiama edukacinė popietė šeimoms „Velykos". Muziejininkai supažindins su Velykų papročiais, primins šventės tradicijas ir pavasario pramogas, mokys vašku marginti margučius.

Balandžio 12 d. 12.30 val., prieš filmo „Didžioji skruzdėlyčių karalystė" seansą „Skalvijos" kino teatras kviečia vaikus nuo 7 metų iš arčiau patyrinėti animacijos techniką, kuria buvo sukurtas šis filmas. Animacijos dirbtuvėlėse "Iš vabalų gyvenimo" vaikai ne tik susipažins su lėline animacija ir jos pagrindiniais principais, bet ir patys išbandys šią techniką, mokysis dirbti su lėlėmis (šįkart - su vabalais ir skruzdėlytėmis), jas filmuos, o galiausiai išvys ekrane. Dirbtuvėles ves animatorė Sandra Latanauskaitė, trukmė - 1,5 val., kaina - 10 Lt. Būtina išankstinė registracija edukacija@skalvija.lt.

Kaunas

Sekmadienį, balandžio 13 dieną, Uodo šeimos turgelis vėl sugrįžta į Kauno sporto halę. Savo šeimos turtelius parduos daugiau kaip 150 šeimynėlių, o kur dar išradingieji rankdarbių gamintojai bei įmonės, papildančios turgelio asortimentą bei pristatančios produkciją ir paslaugas aktualias šeimai ir vaikams. Nors pavadinime yra žodis “turgelis”, neapsigaukite, nes čia veiklos atrasti gali kiekvienas. Vieni čia išsiparduoda nebenaudojamą kraitį, antri atranda seniai ieškotus daiktus, na o treti, tiesiog gerai praleidžia laiką žaismingoje, jaukioje ir draugiškoje aplinkoje.

Turgelyje laukia ir gerumu pasidalinti kviečia gerumo tinklas “Pagalba daiktais” ir GGA - beglobių gyvūnų asociacija. Zoologijos sodo darbuotojai pristatys įspūdingą vabzdžių kolekciją ir pakvies renginio metu prisiliesti prie egzotiško gyvūnijos pasaulio. 11val. ir 13 val. dainavimo mokyklos “Pramogų karalystė” vaikų popchoro koncertai, o 12 val. visus, neabejingus sveikam gyvenimo būdui, pakviesime nemokamą paskaitą “Et nemalonu…ir vėl alergija…“. Vaikučių ir jų tėvelių, kaip ir visada  lauks pramogos ir linksmybės, vaikiški personažai ir  kūrybinės dirbtuvėlės, žaidimai, loterija ir gera nuotaika. Įėjimas nemokamas.

Šeštadienį, balandžio 12 d., 12 – 18 valandomis Kauno pilies papėdėje vyks viduramžių riterių turnyras ir viduramžių šokėjų pasirodymas. Riterių turnyre dalyvaus apie 40 kovotojų – lietuvių, lenkų, latvių. Vyks turnyras, kuriame kariai kausis vienas prieš vieną, du prieš du, taip pat masinės kovos.

Vilnius, Kaunas, Šiauliai

Dažnai mielais meškinais vadinami Berno zenenhundai yra draugiški, aristokratiškos išvaizdos šunys. Berno  zenenhundai dėl savo charakterio ir išvaizdos nepalieka abejingų, tačiau pasaulyje jau atsiranda šalių, kuriose šie išskirtiniai šunys atiduodami į prieglaudą. Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubas norėdamas atkreipti visuomenės dėmesį į šiuos puikius šunis ir palaikyti šalis, kuriose Berno zenenhundai patenka į prieglaudas, kviečia visus auginančius ir mylinčius šios veislės šunis jungtis prie - pirmojo pasaulinio pasivaikščiojimo su Berno zenenhundais. Prie šios solidarumo akcijos visame pasaulyje jau prisijungė 87 šalys, tarp jų ir Lietuva. Balandžio 12 dieną, 12 valandą pasivaikščiojimas tuo pat metu vyks trijuose Lietuvos miestuose. Vilniuje: Kalnų parkas - Barbakanas ir atgal; Kaune: Laisvės al. (Įgulos bažnyčia) - Vilniaus gatvė; Šiauliuose: Bulvaras - Aušros al. ir atgal (renkamės prie Šiaulių viešbučio). Pasivaikščiojimo pabaigoje įvyks dresiruotų šunų pasirodymas.

Klaipėda

Balandžio 12-13 dienomis Klaipėdoje, Taikos pr. 141 (prekybos centre BIG2), nematytas reginys - ne tik kačių paroda, bet ir įvairaus amžiaus kačiukų šou! Abi parodos dienas nuo 10 valandos ryto lankytojus džiugins daugiau nei 200 kačių iš įvairiausių Europos kampelių. O abiejų dienų svarbiausios dalys - mažų kačiukų ir „jaunuolių" šou bei gražiausių parodos kačių rinkimai. Tiek mažų kačiukų dar nebuvo atvežta nė į vieną parodą, rengtą Lietuvoje!

Pati rečiausia parodos dalyvė - Egipto mau katė, kurios istorija daugiau nei 3000 metų. Ji labai reta visame pasaulyje, ne kartą buvo ant išnykimo ribos.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kieme (Bažnyčių g. 4) laukiamos nėščiosios. Čia vykstančius tapybos bei grafikos užsiėmimus papildys naujas kūrybinių užsiėmimų ciklas, skirtas būsimosioms mamoms - „Gandrų belaukiant". Jis kvies jas susiburti prie arbatos puodelio ir savo rankomis sukurti rankdarbį netrukus į pasaulį ateisiančiam vaikeliui.

Tekstilės menininkės Rasmos Noreikytės teigimu, nors senąją tradiciją ruošti rankų darbo kraitelį kūdikiui ilgainiui išstumia parduotuvių asortimentas, poreikį savo rankomis sukurti bent nedidelį aprangos akcentą vaikeliui pajunta kone kiekviena būsimoji mama. „Rankdarbio kūrimas turi šį tą bendra su užsimezgusia gyvybe bei jos puoselėjimu, o patirties suvienyta draugija tampa itin maloni. Todėl pagausėjimo laukiančias klaipėdietes kviečiu dalyvauti užsiėmimuose, net jeigu anksčiau neteko išmėginti savo jėgų mezgant, neriant, veliant veltinį ir atrasti kūrybinės saviraiškos galimybes", - sakė R. Noreikytė.

Pirmasis klubo užsiėmimas „Veltinio bateliai" KKKC Meno kiemo dirbtuvėse vyks balandžio 16 d., trečiadienį, 14 val. Jo metu bus pristatyta nesudėtinga veltinio technika, medžiagų įvairovė ir jos galimybės bei kuriamas pirmasis praktiškas rankdarbis - batukai kūdikiui, pretenduojantys tapti pirmuoju tikru mažylio apavu.

Druskininkai

Šiemet kurortui minint 220 metų sukaktį, simbolišku jubiliejinių renginių startu taps Narcizų žydėjimo šventė. Po savaitės kurorto puošmena tapęs Vijūnėlės parkas paskęs 220 tūkstančių narcizų jūroje, o praeivius džiugins parko erdvėse skambanti gyva muzika, cirko artistų bei mimų pasirodymai, kavos ir arbatos popietės.

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai balandžio 11-13 dienomis kviečiami į Narcizų žydėjimo šventę, kur galės ne tik grožėtis pražydusiais ir svajingą aromatą skleidžiančiais narcizais, pasivaikščioti alėja, pasivaišinti nemokamai dalijama arbata, kava ir kakava, įsiamžinti žiedų jūros fone, bet ir pabuvoti XIX amžiaus Druskininkuose, į kuriuos nukels epochiniais kostiumais apsirengę aktoriai.

Penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. Druskininkų miesto muziejaus terasoje vyks gyvos muzikos koncertai, į kuriuos kviečiami visi norintys. Mažieji šventės dalyviai taip pat neliks nuskriausti - penktadienį nuo 17.00 val. parke vyks cirko artistų - žonglierių, klounų ir gimnastų - pasirodymai.

Krekenava

Krekenavos regioniniame parke prie lankytojų centro iškilo 30 metrų aukščio apžvalgos bokštas. Nevėžio upės senvages ir ledynmečio suformuotą Nevėžio slėnio kraštovaizdį nuo šiol galima apžvelgti iš paukščio skrydžio. Lankytojai, atvykę į Krekenavos regioninį parką, galės užsukti ne tik į stumbryną, susipažinti su įdomia lankytojų centro ekspozicija „Nevėžio upės senvagių įvairovė“, bet ir 125 laipteliais užlipti į naujo apžvalgos bokšto apžvalgos aikštelę, nuo kurios atsiveria kvapą gniaužianti panorama.

Pasak Krekenavos regioninio parko direktorės Almos Kavaliauskienės, giedrą dieną iš apžvalgos bokšto galima matyti maždaug 10 kilometrų atstumu. Direkcija tikisi, kad šiais metais apžvalgos bokštas ir netoli jo įrenginėjamas Nevėžio senvagių pažintinis takas padės pritraukti dar daugiau lankytojų.

Nuotraukos - DELFI ir iš organizatorių archyvo.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis