Šį savaitgalį renginių - nors vežimu vežk 23 idėjos

Artėjant savaitgaliui, tradiciškai apžvelgiame įdomiausius savaitgalio renginius. Jeigu žinote įdomių renginių, kuriuose smagu dalyvauti šeimoms su vaikais, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Birželio 6-8 dienomis Vilniuje vyksta „Azijos šalių dienos 2014". Jau antrąjį kartą rengiamoje šventėje bus pristatytos egzotiškos rytų šalių virtuvės, tradiciniai kultūriniai ir kovos menų pasirodymai. Vilniaus rotušės aikštėje įsikūrę Azijos šalių nacionalinių virtuvių restoranai pristatys Kinijos, Japonijos, Pakistano, Kazachstano ir Indijos tradicinių virtuvių valgius. Čia pat vyks ir kultūriniai šalių pasirodymai - bus galima išvysti tradicinių rytų kovos menų technikų demonstracijas, tokių kaip Aikido, Iaido, Kendo, Kung Fu, Karate, Niat-Nam ir kitas.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Milžiniškas šeimos savaitgalis: 11 paslaptingiausių ir įdomiausių Dzūkijos vietų
Gardūs naminiai ledai: 1 produktas ir 5 minutės darbo

Vilnius

Birželio 8 d. 12 val. Vilniaus vaikų ir jaunimo klubas "Šatrija" vėl kviečia vilniečius su savo šeimomis atvykti ir smagiai praleisti sekmadienio popietę „Menų pievoje". Jau antrus metus krantinė prie Baltojo tilto sužydės vasaros spalvomis, muzikos garsais bei vaikų šypsenomis. Renginyje nestigs veiklos ir pramogų visiems - tiek mažiems, tiek dideliems. Artėja vasara - didysis atostogų metas, todėl tėvelius turėtų sudominti renginio metu veiksianti vasaros stovyklų mugė, kurioje bus galima susipažinti su vaikų vasaros poilsio galimybėmis Vilniaus mieste ir už jo ribų. Tai puiki proga susitikti su stovyklų organizatoriais, kurie detaliau pristatys stovyklų programas ir atsakys į visus rūpimus klausimus. „Menų pievoje" vaikų ir jaunimo lauks kūrybinės "Menų malūno'' dirbtuvės, kuriose bus galima savo rankomis išbandyti žiedimo ratą, nusilipdyti savo molinuką bei pažaisti su kitomis dailės medžiagomis ir technikomis. Pievą papuoš vaikų darbų parodos ir ilgiausias pačių renginio dalyvių kurtas draugystės piešinys.

Vilnius

Birželio 8 d. pramogų ir poilsio komplekse „Belmonte" vyks jubiliejinės „Ančiukų lenktynės". Jų metu į Vilnelės upę bus paleista daugiau nei 500 guminių ančiukų, kurie varžysis dėl pirmųjų vietų bei rėmėjų įsteigtų prizų. Be įspūdingų lenktynių susirinkusiųjų lauks išskirtinė programa, parengta specialiai mažiesiems renginio svečiams, kuriuos pasitiks profesionalūs Vilniaus Privačios gimnazijos pedagogai. Renginio dalyvių taip pat lauks ir kitos pramogos: muzikos grupės „Dar" koncertas, aikido profesionalo bei mago pasirodymai bei kiti siurprizai. Renginys kasmet sulaukia daugiau kaip 1000 dalyvių, jų metu už parduotus guminius ančiukus surenkama daugiau nei 15 000 Lt. Šie pinigai skiriami projekte „Ateitis mano rankose" dalyvaujantiems vaikams - talentingiems, bet neturintiems finansinių lėšų jaunuoliams. Dalyvavimas renginyje yra nemokamas.

DELFI / Šarūnas Mažeika

Vilnius

Birželio 7 dieną, šeštadienį, Vaikų ligoninės parkelyje (Santariškių g. 7) 10 -12.30 val. vyks Vasaros šeimų šventė, kurią organizuoja neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas". Šeimos kviečiamos ateiti pabendrauti, išmokti pūsti didelius muilo burbulus, atsinešti su savimi piešinį tema „Mano daktaras".

Akimirka iš Neišnešiotukų šventės Vilniuje pernai

Vilnius

Birželio 7 d. minima Olimpinės dienos šventė. „LTeam" olimpinės dienos renginiai vyks Katedros aikštėje bei prie Baltojo tilto. Savo sporto šakas šventės metu pristatys per 20 šalies sporto federacijų, įvairios sporto asociacijos, sąjungos, klubai, akademijos ir mokyklos. Vyks įvairūs mini turnyrai, konkursai, kurių dalyviai galės laimėti prizus, atskira parodomoji programa numatyta vaikams. Lietuvoje Olimpinė diena kasmet organizuojama nuo 1989 m. Tų metų gegužės 13 d. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kurį vėliau estafetės dalyviai nešė per Lietuvą ir Latviją į Estijos sostinę Taliną.

Vilnius

Birželio 8 dieną „Sveikas miestas" kviečia atkeliauti į Gedimino prospektą (nuo Katedros iki Totorių g) ir pasimėgauti ne tik išskirtine renginio programa, bet ir sudalyvauti gausybėje sporto užsiėmimų. Visų entuziastų laukia jau tradiciniais tapę atviri stalo teniso, lauko teniso turnyrai, mini futbolo žaidimai vaikams, badmintonas bei kitos aktyvaus laisvalaikio pramogos. Šį sekmadienį įvyks ir žadėtasis išskirtinis „Show Makers Akademijos" pasirodymas, padovanosiantis visiems tikrą „Show Miestą" bei įnirtingos gatvės šokių studijos "Skillz" šokėjų kovos. Renginiai vyksta 10 - 15 val.

Vilnius

Sekmadienį Vingio parke vyks jau 12 kartą rengiama Rusijos kultūros šventė. Joje dalyvaus daug svečių, meninių kolektyvų iš kaimyninių šalių - Baltarusijos, Kaliningrado, Rusijos miestų Maskvos, Sankt Peterburgo, taip pat iš didžiųjų Lietuvos miestų. Iš viso tikimasi sulaukti daugiau kaip 10 tūkstančių lankytojų.

Vilnius

„Žalgiris" kviečia moksleivius stebėti rungtynes nemokamai! Birželio 9-ąją Vilniaus „Žalgiris" 19.30 val. savo aikštėje susitiks su Alytaus „Dainava". Vilniaus ekipa kviečia visus moksleivius stebėti šias rungtynes nemokamai! „Sveikiname visus moksleivius mokslo metų pabaigos ir vasaros atostogų pradžios proga, - sakė Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris" vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė. - Kiekvieną sezoną rengiame įvairias akcijas žiūrovams. Šį kartą kviečiame į rungtynes visus moksleivius, jų bilietas į rungtynes su „Dainava" bus moksleivio pažymėjimas, kurį reikės parodyti stadiono apsaugos darbuotojams."

Trakai

Birželio 6-8 dienomis Trakuose vyks miesto šventė „Trakų vasara 2014". Pasak organizatorių,  mėnulio šviesoje atgis Galvės ežero legendos, vyks laivų karnavalas, pusiasalio pilyje šurmuliuos viduramžių miestas, senamiestyje - Rotušės turgus, Trakų seniūnas vaišins žuviene, sirgalius sukvies futbolo turnyras, irklavimo ir buriavimo regatos.Šoks ir dainuos vaikai, tėvai, seneliai, scenoje viena kitą keis žvaigždės: Rytis, Natalija, Marijonas, Andrius, Violeta, Deivis, Inga, Džordana, Edmundas... Išalkusiems bus kalnai kibinų, ištroškusiems - upės giros.

Trakai

Birželio 7 - 8 dienomis visi kviečiami į Trakų pusiasalio pilies viduramžių šventę. Šventėje šurmuliuos įvairūs amatininkai: puodžiai, kalviai, knygrišiai, juvelyrai, medžio drožėjai, popieriaus gamintojai, kauladirbis, peilininkas ir kt. Puikiai nusiteikę amatininkai ne tik mielai pademonstruos senąsias technologijas, papasakos savojo amato istoriją, bet ir pakvies visus pageidaujančius pačius išmėginti vieno ar kito amato. Šventės dalyviai stebės lankininkų pasirodymus, lengvai siūbuos į taktą skambant viduramžių muzikai ir stebint grakščiuosius šokėjus. Drąsiausieji galės dalyvauti vykdant nusikaltėlių teismą ir egzekuciją. Taip pat programoje numatyta ir naujų staigmenų, pavyzdžiui, raitelių turnyras, kuriame raitieji riteriai varžysis ne tik įvairiose meistriškumo rungtyse, bet ir kovose su ietimis. Šventėje dalyvaus ir oro akrobatas Konstantinas, kuris atliks programą net 8 metrų aukštyje. Šeštadienį šventė prasidės 13 valandą, o sekmadienį -12. Įėjimas mokamas: suaugusiems - 10 litų, mokiniams - 5 litai.

Viduramžių šventė Trakuose
DELFI / Tomas Vinickas

Trakai

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras kviečia į renginį „Būk saugus vandenyje ir prie vandens!", kuris vyks birželio 7 d. 10.30 val. Trakuose, Kęstučio g. 10. Renginio metu vyks pirmosios pagalbos mokymas, estafetės ir žaidimai vaikams bei kitos pramogos. Vasara - pats smagiausias metų laikas, kuomet laukia atostogos, draugai, gamta ir pramogos. Renginyje šeimos kviečiamos sužinoti, kaip šią vasarą praleisti saugiai.

Anykščiai

Netoli Anykščių esančiame Niūronių kaime, „Arklio" muziejuje, birželio 7 dieną vyks respublikinė žirgų sporto ir tradicinė kultūros šventė „Bėk, bėk žirgeli". Nuo 9 val. vyks žemaitukų veislės žirgų konkūras, Lietuvos virvės traukimo čempionatas, svarsčių kilnojimo varžybos. Iškilmingas šventės atidarymas ir raitosios policijos parodomoji programa - 11 val. Arklio muziejaus teritorijoje veiks paroda, tradicinių amatų demonstravimas ir koncertai.

Druskininkai

Šeštadienį, birželio 7 d., Druskininkuose susirinks Dainų šventėje dalyvausiantys mėgėjų teatrų kolektyvai kartu su kojūkininkais, žonglieriais ir mėgėjų cirko klounais. 13-20 val. bus švenčiama teatro diena „Dyvų dyvai"

Rusnė

Birželio 6-8 dienomis Rusnėje (Šilutės rajonas), didžiausioje Lietuvos saloje vyks muzikos, vandens pramogų bei Pamario krašto amatų festivalis visai šeimai. Birželio 7 d. didžiojoje scenoje vyks  Mažosios Lietuvos  liaudiškos muzikos bei folkloro kolektyvų šventė, vyks Rusnių suvažiavimas bei šio vardo paminėjimas. Birželio 8 d. nuo 9 val. - Nemuno Deltos projektas "Potvynio apsupty" ir nuo 12 val. - Rusnės aitvarų šventė.

Birštonas

Birštono kurorte vyksta miesto šventė, kurios šūkis – „Žydinčio miesto ritmu!“ Juo siekiama pabrėžti kurorto spalvingą nuotaiką ir jaukumą. Šventinė eisena miesto gatvėmis žygiuos penktadienio vakarą. Savaitgalį šventės programoje: Lietuvos ir Baltijos šalių vandens motociklų čempionatas „Birštono taurei“ laimėti, policijos akcija visuomenei, paplūdimio tinklinio turnyras „Birštono taurė 2014“, „Dvaro pirties“ pirtininkų sveikatingumo projektas „Džiazuokime vantomis!“, įvairios pramogos šeimoms, pramoginės muzikos ansamblio „Solo Plius“ koncertas, oro balionų skrydžiai iš vasaros estrados, Gyčio Paškevičiaus ir grupės „Crazy Crow“ koncertas. Birštono kurorto šventę vainikuos fejerverkai.

Kaunas

Birželio 7 d., šeštadienį, 13 val. Kaune, legendiniame Dainų slėnyje, prasidės XII respublikinė politinių kalinių ir tremtinių dainų ir poezijos šventė ,,Leiskit į Tėvynę". Tai tradicinė šventė, vykstanti kas dveji metai vis kitoje Lietuvos apskrityje. Pirmoji šventė įvyko 1991 m. Kaune. Dalyvaus 33 tremtinių chorai iš visos Lietuvos.

Šiauliai

Birželio 5 -7 dienomis Pėsčiųjų bulvare vyksta Lietuvos kaimo muzikantų ir kapelijų festivalis „Ant rubežiaus". Didžioji festivalio scena stovės prie Šiaulių dailės galerijos. Visas dienas čia šurmuliuos tautodailininkų, amatininkų, kulinarinio paveldo ir prekybininkų mugė, vyks kapelų, kapelijų ir pavienių kaimo muzikantų pasirodymai įvairiose Pėsčiųjų bulvaro erdvėse.

Lazdijai

Lazdijuose švenčiama 11 -oji „Pasienio fiesta", šiemet ši šventė dvigubai ilgesnė ir siūlanti Lazdijų rajono gyventojams ir svečiams dar daugiau įvairių kultūrinių ir pramoginių veiklų. Birželio 7 dieną 16.30 val. Veisiejuose žygiuos iškilminga eisena į Veisiejų miesto parką, kur vyks šventės atidarymas. Čia koncertuos rajono meno mėgėjų kolektyvai bei svečiai.

Vilkaviškio r.

Birželio 7 d. 16 val. Jono Basanavičiaus gimtinėje Ožkabalių k. rengiamas tradicinis folkloro festivalis „Žalias ąžuolėli". Šiais metais festivalyje koncertuos Sūduvos krašto kolektyvai, taip pat vyks Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė" akustinis koncertas.

Klaipėda

Birželio 7 dieną, šeštadienį, 19.30 val. bus galima išvysti „džiazuojančius" laivus. Dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis, šiemet vykstantis birželio 6-8 d. kruizinių laivų terminale - tai išskirtinis, nemokamas, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. Jubiliejiniam 20-ajam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui rengiamas specialus jūrinis numeris. Kultinei džiazo atlikėjai Sheilai Ray Charles akomponuos ir uosto laivai - pirmą kartą bus organizuojama ir tarptautinė regata „ORC & Klaipėda JAZZ RACE". Tad klaipėdiečiai bei miesto svečiai turės unikalią galimybę klausydamiesi pasaulinio garso džiazo muzikos atlikėjų kartu stebėti ir Kuršių mariose, ties kruizinių laivų terminalu besivaržančius buriuotojus.

Klaipėda

Sekmadienį, birželio 8 dieną, klaipėdiečiai bei miesto svečiai kviečiami į antrąjį atsakingą vartojimą ir šeimos vertybes puoselėjantį “Uodo Šeimos Turgelį”. LCC tarptautiniame universitete, Michealsen centre, Kretingos g. 36, nuo 11 iki 16 val. visos šeimos kviečiamos pirkti, parduoti, mainyti savo šeimos turtelius, bendrauti ir pramogauti. Nors pavadinime yra žodis “turgelis”, neapsigaukite, nes čia veiklos atrasti gali kiekvienas. Vieni čia išsiparduoda nebenaudojamą kraitį, antri atranda seniai ieškotus daiktus, na o treti, tiesiog gerai praleidžia laiką žaismingoje, jaukioje ir draugiškoje aplinkoje. Turgelyje lauks ir gerumu pasidalinti kvies gerumo tinklas “Pagalba daiktais”, “Gausių šeimų centras” ir GGA - beglobių gyvūnų asociacija. Vaikučių ir jų tėvelių lauks pramogos ir linksmybės- vaikučiai smaginsis batutuose, žais su pasakų personažais ar leis laiką kūrybinėse dirbtuvėlėse. Įėjimas į renginį nemokamas.

Nida

Birželio 6-7 dienomis vyks Nidos vasaros sezono atidarymo šventė - festivalis "Benai, plaukiam į Nidą". Birželio 20 dieną 20 val. vyks iškilmingas festivalio atidarymas. Birželio 7 dienos 12 val. organizuojamas koncertas, skirtas vaikų gynimo dienai. Jame koncertuos populiariausi Lietuvos vaikų kolektyvai. Šeštadienį 17 val. - bardų koncertas Vytauto Kernagio skverelyje.

Palanga

Šeštadienį, birželio 7 dieną, duris atveria kultūrinė - socialinė erdvė „I Love Palanga" (Vytauto g. 39A). Nuo 17 val., pievoje pirmą kartą įsikurs tausojančio ūkininkavimo atstovai, kurie pradės renginių ciklą „Sūrio šeštadieniai", truksiantį visą vasarą. Pievos lankytojų laukia pažintis tausojančiu ūkininkavimu bei sūrių gamintojais iš įvairių Žemaitijos kampelių, vienijamų pagrindinio principo - patys melžiame, patys gaminame, patys pateikiame sūrį valgytojams. „Sūrio šeštadieniuose" - ne tik įvairiausių rankų darbo brandintų fermentinių sūrių, fetos ar tradicinių varškės sūrių degustacijos, bet ir intriguojančios pažintys su kūrybingais tausojančio ūkininkavimo propaguotojais, jų pasakojimai, patirtys ir pamokymai, edukaciniai užsiėmimai bei kūrybinės dirbtuvės. Nors pievoje netrūks ir kino, ir žaidimų, 2014 m. „I Love Palanga" žada daugiau muzikos ir kūrybinių dirbtuvių. Birželio pabaigoje pievos veiklas papildys kūrybinių dirbtuvių ciklas vaikams ir jaunimui „Aš myliu kūrybą", kuriuo bus originaliai pristatomos įvairialypės kūrybinės praktikos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis