Visuomenę šokiravo istorija apie aukles, kankinusias vaikus

Šiandien Vokietijoje prasidėjo teismo procesas, kurio ypač laukė mažus vaikus auginantys tėvai. Prieš teismą stojo dvi auklės, kurios tyčiojosi ir žalojo bejėgius vaikus.

Įtariamosios - mama su dukterimi

Vokietijos Magdeburgo žemės teismas nagrinėja dviem įtariamosioms - 52 metų moteriai ir 28 -erių metų jos dukteriai inkriminuojamus nusikaltimus.

Auklėmis legaliai dirbusios moterys, pasak liudininkų, ne kartą tyčiojosi iš vaikų, juos niekino, žemino ir suteikė fizinės bei psichologinės žalos. Liudytojai teigia, kad patyčios buvusios itin bjaurios - vaikai buvo verčiami suvalgyti savo vėmalus, jų galvos buvo murkdomos panaudotose sauskelnėse.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kodėl gimdymas šiandien trunka ilgiau,negu prieš 50 metų

Vaikams padaryta ir fizinių sužalojimų - jie buvo mušami per galvą, kitas kūno vietas, vienam buvo įkąsta į ausį. Visi šie atvejai vyko tarp 2009 m. vasaros - 2011 m. rudens.

Vaikai negali apie tai papasakoti patys

Vyresniajai auklei yra pateikti įtarimai dėl 89 skirtingų nusikalstamų epizodų, jos dukteriai - 67. Kaip sako teismo atstovai, bylą sunkina tai, kad didelė dalis vaikų buvo itin maži, nuo vienerių iki trejų metų, todėl jie patys negali apie tai papasakoti.

Prasidėjus skandalui, parodymus davė trys auklių padėjėjomis dirbusios moterys, vaikų tėvai. Iš viso liudytojų - net 35.

Padaryta ilgalaikė psichologinė žala

Auklių (vok.Tagesmutter) darbą Vokietijoje reglamentuoja įstatymai. Jos privalo užregistruoti savo veiklą, pateikti išsilavinimo ir sveikatos būklės dokumentus. Paprastai jos rūpinasi vaikais iki trejų metų, arba savo namuose, ar kitoje tam pritaikytoje vietoje. Dažniausiai tai būna ne vienas vaikas, o keli ar jų grupelė.

Viena iš nukentėjusių berniukų mama, duodanti parodymus teisme, pasakoja, kad net ir praėjus keleriems metams su sūnumi lankosi pas psichologą. Ji su šeima persikėlė gyventi į kitą miestą, kad kuo greičiau pamirštų patirtus neigiamus išgyvenimus.

Šis skaudus atvejis paskatino vokiečius peržvelgti įstatymus, reglamentuojančius auklių veiklą. Taip pat tėvams siūloma atidžiai rinktis žmogų, kuriam bus patikimas vaikas.

Griežčiausia bausmė, įmanoma šiuo atveju, yra 15 metų nelaisvės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis