Kaune gimęs ketvertukas švenčia vienerių metų gimtadienį

Lygiai prieš metus Kauno klinikose pasaulį išvydęs ketvertukas šį trečiadienį apsilankė Kauno miesto savivaldybėje. Tris sūnus ir vieną dukrą auginančią jauną kauniečių šeimą pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas su žmona Jurgita.

Arijus, Arnas, Matas ir Liepa praėjusių metų vasario mėnesį nustebino Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Gimdymo skyriaus medikus, kurie tapo išskirtinio įvykio liudininkais.

Pirmasis naujagimis gimė 02.49 val., svėręs 965 g. Po minutės pasaulį išvydo ir antrasis berniukas, svėręs 1462 g, o trečiasis broliukas svėrė 1344 g.

Paskutinė iš ketvertuko gimė mergaitė, svėrusi 1241 g. Ji pasaulį išvydo 02.51 val.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Jaudinantis video: gimęs vaikas nenori atsiskirti nuo mamos
Šokiruojantis vaikų grūdinimas viename darželyje
Kaip namų sąlygomis sužinoti būsimo vaikučio lytį?

„Ačiū, jog auginate keturis naujus kauniečius. Tikiu, jog esate stipri šeima ir noriu palinkėti jums kuo geriausios sveikatos, harmonijos, sutarimo ir kad visi vaikai užaugtų tvirti ir drūti", - gausią šeimą sveikino Kauno meras.

Laiminga pora teigė, jog mažieji jau po truputį bando vaikščioti bei aktyviai domisi juos supančiu pasauliu. Pasak jaunųjų tėvelių, džiaugsmo auginant net keturis vaikus - tikrai daugiau nei patiriamų rūpesčių.

„Malonu, jog po metų laiko galime pasveikinti ir susipažinti su jau sutvirtėjusiu, paaugusiu ir sveiku ketvertuku. Nuoširdžiai džiaugiamės kartu su tėveliais - juk ne tik rūpesčio, bet ir meilės keturis kartus daugiau", - sakė Jurgita Kupčinskienė.Praėjusiais metais ketvertuko sulaukusiai šeimai buvo išmokėta vienkartinė 10,4 tūkst. Lt. dydžio pašalpa. Pagal Kauno miesto tarybos patvirtintą Vienkartinės pašalpos skyrimo tvarką, dvynukų, trynukų ar daugiau vaikų susilaukiančioms šeimoms yra išmokama vienkartinė išmoka.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje nuo 1945 m. yra gimę tik keturi ketvertukai.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis