Lietuviški vaikų vardai: ar populiaru tarp žinomų šeimų?

Lietuviškos kilmės vardų turime palyginus nedaug, tačiau jie tampa vis labiau populiarūs tarp jaunų šeimų. Neretai seniai Lietuvoje populiarūs vardai, pavyzdžiui, Ona, Jonas ar Petras pavadinami lietuviškais, tačiau iš tiesų taip nėra, nes jų kilmė dažniausiai būna iš hebrajų, senosios graikų ar romėnų kalbų.

Jūsų dėmesiui - lietuviškos kilmės vardai, kuriuos savo mažyliams davė žinomos šeimos Lietuvoje.

Aktorė Redita Dominaitytė su vyru, fotomenininku Deiviu Luku, augina du pradinukus - vyresniąją Upę ir jaunesnįjį Ugnių. Abiejų vaikų vardai yra lietuviškos kilmės ir puikiai dera tarpusavyje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Jei ne vyras, kažin ar būčiau pagimdžiusi
Mano vaiko širdis nustojo plakti tiesioh automobilyje

Redita Dominaitytė su vaikais
Redita Dominaitytė su vaikais
DELFI / Kiril Čachovskij

Žurnalistė Rasa Tapinienė su vyru TV laidų vedėju ir rašytoju Andriumi Tapinu augina du vaikus. Vyresnioji duktė turi retą Vasaros vardą, o sūnus - Vakaris. Abu vardai irgi yra lietuviškos kilmės.

Rasa Tapinienė ir Andrius Tapinas
DELFI / Tomas Vinickas

TV laidos „Mamyčių klubas" vedėja Eglė Skrolytė augina dvi atžalas - vyresniąją Meilę bei jaunesnįjį sūnelį Rojų. Abu vardai buvo kruopščiai rinkti ir suderinti tarpusavyje.

Eglė Skrolytė
Eglė Skrolytė
DELFI / Tomas Vinickas

TV laidų prodiuserio Lauryno Šeškaus bei viešųjų ryšių specialistės Indrės Trakimaitės šeimoje krykštauja du vaikai - vyresnėlė Mėta bei jaunylis Mykolas. Pirmagimės vardas - lietuviškos kilmės, tuo tarpu Mykolas - hebrajų kilmės vardas, reiškiantis „panašus į Dievą".

Laurynas Šeškus
Laurynas Šeškus
DELFI / Kiril Čachovskij

Lietuviškos kilmės vardą savo sūnui išrinko ir krepšininkas Mantas Kalnietis su žmona Mingaile. Jiems praėjusiais metais gimė sūnus Tauras. Pirmagimė Kalniečių dukrytė - Gretė. Pastarasis vardas yra vokiškos kilmės.

Mantas Kalnietis su dukryte
DELFI / Šarūnas Mažeika

Dainininkė Atlanta augina dukrytę, kurios vardo kilmė abejonių nekelia - lietuviška. Tai - Saulė. Saulės vardas šiuo atveju tinka ypač, mat mergaitė yra gimusi pirmą vasaros dieną.

Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra
Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra
DELFI / Kiril Čachovskij

Eglė Kernagytė augina du sūnus - vyresnįjį Vėją bei mažėlį Džiugą. Lietuviškos kilmės vardai duoti abiem mažyliams, puikiai dera tarpusavyje.

Eglė Kernagytė-Dambrauskienė ir Vytautas Dambrauskas
Eglė Kernagytė-Dambrauskienė ir Vytautas Dambrauskas
DELFI / Kiril Čachovskij

TV laidų vedėjas Marijus Žiedas yra trijų vaikų tėtis. Su žmona Ieva augina Pijų, Elzę bei pagrandukę Gilę. Pastarasis vardas yra lietuviškos kilmės ir tikrai labai retai sutinkamas Lietuvoje.

Marijus Žiedas
Marijus Žiedas
DELFI / Šarūnas Mažeika

Verslininkė Inga Budrienė - trijų vaikų mama. Drauge su vyru Dariumi jie augina Nojų, Kernių bei Mantą. Pastarieji abu vardai - Kernius ir Mantas yra lietuviškos kilmės. Vardas Mantas reiškia „sumanus", o vardas Kernius kilęs iš legendinio Kernavės kunigaikščio vardo.

Inga Budrienė
Inga Budrienė
DELFI / Šarūnas Mažeika

Dainininkė Sati - trijų sūnų mama. Jos sūnūs turi retus vardus - Arijas, Ąžuolas bei Indra. Iš šių trijų vardų lietuviškos kilmės yra vienas - Ąžuolas.


K.Čachovskio (Delfi) nuotr.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis