Geriausia dovana vaikui: 2 svarbiausi kriterijai (+KONKURSO REZULTATAI)

Šių metų šventės, kaip ir kasmet, neapsiėjo be glėbio dovanų. Daugiausia jų, žinoma, gauna vaikai.

Gera dovana - kokia ji?

Tai, kad ne visi vaikai būna vienodai laimingi, išvynioję kalėdines dovanas, žino daugelis šeimų. Kartais brolio ar sesutės gauta dovana mažylį labiau sudomina, negu jo paties gautas žaislas. Kodėl?

Viena iš dažniausių priežasčių - vaikų norų ir tėvų norų nesuderinamumas. Vaikas svajoja apie vienokius žaislus, tuo tarpu tėvai nusprendžia, kad geriau jam nupirks ką nors kitą. Tai, kas jų manymu, būtų labiau naudinga vaikui.

Prieš didžiąsias metų šventes atliekamos apklausos tik patvirtina visiems ir taip gerai žinomą tiesą, kad geidžiamiausios ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikų dovanos yra žaislai. Labai dažnai vaikai turi savo mėgstamų animacinių filmų herojų, kurių žaislus ir norėtų gauti per Kalėdas. Tuo tarpu tėvai nusprendžia, kad vaikui „nereikia žaislo iš ekrano" ir perka, pavyzdžiui, knygą ar kitą lavinamąjį žaislą, kuris būtų skirtas vaiko edukacijai ir tam tikrų gebėjimų lavinimui.

Tačiau tiesa yra ta, kad abu principus nesunkiai galima suderinti: žaislas gali būti populiarus ir patikti vaikui bei jis gali turėti lavinamąją funkciją. Tai ir būtų du svarbiausi kriterijai, apibūdinantys, kokia dovana yra geriausia vaikui.

Moko saugaus eismo ir komandinio darbo

Prieš kelerius metus Pietų Korėjoje sukurto animacinio serialo „Robocar Poli" herojai - vieni mėgstamiausių vaikų herojai, kurių nuotykius jie gali stebėti „Youtube" tinkle. Robocar Poli - tai mielas automobiliukas, kuris transformuojasi į robotuką policininką ir drauge su savo draugais sprendžia įvairiausias iškylančias problemas.

Robocar Poli savo draugais - greitosios pagalbos mašina Amber, malūnsparniu Helly, gaisrininku Roy kiekvieną kartą iškviečiami spręsti iškilusių problemų - gesinti gaisro, padėti sušlubavus sveikatai, moko rūšiuoti atliekas ir pan.

Pasak UAB „4 Efektai" Rinkodaros ir marketingo vadovės Laimos Mickevičienės, „Robocar Poli" žaidimai ikimokyklinio amžiaus vaikus moko, kaip svarbu yra dirbti darnioje komandoje: „Iškilusius sunkumus visi herojai nugali draugiškai, todėl ši žaislų linija ugdo komandinio darbo vertybę, formuoja nuomonę, kad tik susitelkę galime nuveikti didelius darbus, skatina ieškoti išeičių iš sudėtingų situacijų ir ragina nebijoti kreiptis pagalbos. Tai puiki edukacinė priemonė tėvams ir pedagogams. Šiandien žaislų pasaulyje apstu daug iškreiptos animacijos, bauginančių veikėjų, tad džiaugiamės galėdami pristatyti teigiamų ir mielų Robocar Poli herojų komandą".

Protingiems vaikams - išmanieji žaislai

Vaikų raidą tyrinėjantys specialistai pažymi, kad šiuolaikiniai vaikai yra nepaprastai imlūs naujovėms, todėl neretai įprasti statiški žaislai jų nebedomina. Robocar Poli žaislų linija sukurta įvertinus šiuolaikinių vaikų poreikius. Serijoje yra ir paprasčiausių Robocar Poli automobiliukų, skirtų patiems mažiausiems, ir interaktyvių, valdomų pultais. Pavyzdžiui, vienas iš rinkinių, "Follow me Poli" yra valdomas su infraraudonųjų spindulių lazdele. Vaikas rankoje turi lazdelę, o automobilis seka jai iš paskos.

Didelio vaikų susidomėjimo sulaukia Robocar Poli rinkiniai su išmaniaisiais automobiliukais. Jie yra pakraunami ir trasoje važiuoja kaip tikri automobiliai - sustoja prie kelio ženklų, paiso šviesoforo signalų, o važiuodami keli, išlaiko saugų atstumą viena šalia kitos.

Tokia išmanioji edukacija itin patinka vaikams - pamatęs išmanųjį automobilį žaislinėje trasoje, vaikas iš karto atsimins, kad užsidegus raudonai, eismas draudžiamas, o esant žaliai - leidžiamas.

"Kai šiais metais dalyvavome parodoje "Vaikų šalis", sulaukėme didžiulio susidomėjimo, kai kurie tėvai prisipažino, kad iki šiol šį mėgstamą vaikų herojų tekdavo siųstis iš užsienio parduotuvių. Dabar Robocar Poli jau galima rasti ir Baltijos šalių parduotuvėse bei platų žinomų prekinių ženklų asortimentą siūlančioje internetinėje parduotuvėje www.toysland.lt", - džiaugėsi pašnekovė Laima Mickevičienė.

KONKURSAS

Susidomėjote Robocar Poli žaislais? Turite unikalią progą jų laimėti!

Pasidalinkite savo akimirkomis - ką radote po Kalėdų eglute?
Nuotraukų konkursas „Ką aš radau po Kalėdų eglute" tęsiasi iki sausio 13 dienos (imtinai).

Viena šeima dalyvauti konkurse gali kelis kartus.

Pasibaigus konkursui, apdovanosime tris jo dalyvius.

Pagrindinio prizo laimėtoją nulemsite jūs - laimės daugiausiai jūsų balsų surinkusi nuotrauka.

Dar du laimėtojus išrinks „Toysland.lt" sudaryta komisija. Nuotraukų vertinimo kriterijai: originalumas, netikėtumas, šmaikštumas.

Balsuokite patys, kvieskite balsuoti artimuosius ir pasidalinkite su draugais!

Apie dovanas:

PAGRINDINIS PRIZAS atiteks daugiausia Jūsų simpatijų surinkusiai nuotraukai.

Ar kada svajojote pasiimti kartu visą pamėgtų herojų miestą, kartu su miestelio Meru? Kelioninis rinkinys „City Hall - patogus išlankstomas miestelio maketas + Meras „Musty“ – rimčiausiems Robocar Poli ir jo komandos gerbėjams!

TOYSLAND.LT PRIZAI

Dar du laimėtojus išrinks Toysland.lt komanda ir jiems padovanos po Mini Poli robotuką, kuris transformuojasi į mašinytę, tai – puiki Robocar Poli kolekcijos pradžia!

- Juda kojos ir rankos;

- Sukasi ratai;

- Tinka žaisti kartu su kitais žaidimų rinkiniais.

KONKURSO REZULTATAI:

Dėkojame visiems dalyvavusiems! Visos nuotraukos gražios, nes įamžina kiekvienai šeimai brangiausias akimirkas. Nuoširdžiai apgailestaujame, jog kai kam teko sutikti Šv. Kalėdas ligoninėje - tikimės, jog ligos liko senuose metuose.

Taip pat maloniai nustebome, jog mažieji moka džiaugtis ir paprastais dalykais - lesyklėle, sniegu, lauko pramogomis.

Išrinkti nugalėtojus nebuvo lengva.

Jūsų balsai lėmė, kad laimėjo ši nuotrauka:

2 ir 3 vietos laimėtojus rinko Toysland.lt kolektyvas, jo simpatijas užkariavo šios nuotraukos:

Su nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

Smerkiame nesąžiningus konkursų dalyvius ir perspėjame, kad už fotografijų (kaip ir bet kokio kito kūrinio) autorystės pasisavinimą gresia baudžiamoji atsakomybė ir laisvės atėmimas iki 2 metų pagal LR Baudžiamojo kodekso 191 straipsnį. Skaitytojus, pastebėjusius vogtas fotografijas, maloniai prašome nedelsiant pranešti redakcijai tavovaikas@delfi.lt.

Užsakymo nr.: PT_69880074

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis