Kas laimėjo gimdymo istorijų konkursą kovo mėn.?

Kovo mėnesį portale TavoVaikas.lt publikavome 13 Jūsų atsiųstų gimdymo istorijų. Ačiū visoms parašiusioms, dėkojame ir skaičiusiems bei komentavusiems jas.

Išrinkti vieną laimėtoją mums yra ypač sunku, nes istorijos šį mėnesį buvo labai ypatingos ir jaudinančios. Todėl išrinkome penkias, mūsų manymu, verčiausias apdovanojimo ir kreipiamės pagalbos į jus, prašydami balsuoti už jums labiausiai patikusią gimdymo istoriją.

Dėmesio!
Papasakok savo gimdymo istoriją ir gauk dovanų

1 istorija: pastojau 17 -os

Šios istorijos autorė išdrįso papasakoti tai, apie ką mes esame linkę nutylėti - nepilnamečių nėštumą. Karolina pastojo, kai jai buvo 17 metų, laimė, ji jautė mamos palaikymą nėštumo metu. Šiuo metu moteris laukiasi antrojo vaikučio.

Istoriją galima paskaityti čia.

2 istorija: dvi gimdos ir svajonė susilaukti vaikučio

Šios istorijos autorė pasidalino savo patirtimi, kaip susilaukė vaikučio turėdama dvi gimdas. Kad turi šią retą lytinių organų anomaliją, moteris sužinojo pradėjusi planuoti vaikutį. Medikai daug vilčių nedavė, tačiau jai pavyko. Savo istorija moteris norėjo įkvėpti panašiai besijaučiančias moteris. Reikia tikėti ir neprarasti vilties, mano autorė.

Istoriją galima paskaityti čia.

3 istorija: per plauką nuo mirties

Raimondos istorija prasidėjo gražiai - planuotas ir labai lauktas vaikutis, svajonės apie gražų nėštumą ir gyvenimą su mažyliu. Deja, vos pagimdžius moteriai prasidėjo labai reta komplikacija, dėl kurios ji jautėsi per plauką nuo mirties. Ligoninėje po gimdymo moteris praleido mėnesį, jos viltį palaikė tik naujagimė dukrytė, kuriai moteris sugebėjo išsaugoti mamos pieno.

Istoriją galima paskaityti čia.

4 istorija: gimdymas 1976 metais: naminukė su pipirais ir ultimatumas vyrui

Regina prisimena savo gimdymą, kuris vyko 1976 -aisiais. Šmaikščiai ir linksmai moteris pasakoja to laikotarpio realijas: pilvo pūtimą tada gydė naminuke, iki ligoninės kartais tekdavo važiuoti arklio traukiamu vežimu, o po gimdymo atnešta manų košė moters atmintyje liko kaip "gurmaniškiausias" viso gyvenimo patiekalas.

Istoriją galima paskaityti čia.

5 istorija: vyras iki mirties abejojo, ar vaikas yra jo

Danutė savo gimdymą aprašė it patyrusi rašytoja: pradėjus skaityti nebegali atsitraukti, o sulaukus pabaigos visai neaišku, kokia ji. Moteris gimdė gūdžiais sovietiniais laikais, o jos vyras iki pat mirties nebuvo tikras, ar dukrytė tikrai jo.

Istoriją galima paskaityti čia.

Mieli skaitytojai, padėkite mums apsispręsti, kurią istoriją šį mėnesį verta apdovanoti. Laukiame jūsų balsų iki balandžio 2 -osios vakaro. Ačiū už jūsų balsus.

REZULTATAI

Ačiū visiems, kurie balsavo. Jūsų balsai lėmė, jog laimėtoja skelbiame penktosios gimdymo istorijos autorę Danutę ("Vyras iki mirties nežinojo, ar vaikas yra jo"). Su autore susisieksime asmeniškai.

Gimdymo istorijų konkursą tęsiame ir pasakojimų laukiame el.p. tavovaikas@delfi.lt. Šio konkurso sąlygas rasite čia.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis