Kas laimėjo gimdymo istorijų konkursą vasario mėn.?

Kiekvieną mėnesį vykstančiame pasakojimų konkurse "Mano gimdymo istorija" išrenkame vieną jūsų laišką, kurio autorei įteikiame dovanėlę. Laikas išrinkti ir vasario mėnesio istoriją, kuri labiausiai sujaudino.

Vasario mėnesį portale TavoVaikas.lt publikavome 12 Jūsų atsiųstų gimdymo istorijų. Ačiū visoms parašiusioms, dėkojame ir skaičiusiems bei komentavusiems jas.

Šįkart išrinkti vieną laimėtoją mums yra ypač sunku, nes istorijos, kaip reta, ypatingos ir jaudinančios. Todėl išrinkome penkias, mūsų manymu, verčiausias apdovanojimo ir kreipiamės pagalbos į jus, prašydami balsuoti už jums labiausiai patikusią istoriją.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Gydytoja: geriausias amžius gimdyti yra...
Gimdymo gatvėje liudininkais tapo dešimtys praeivių

1 istorija: nevaisingumą įveikti padėjo Lietuvoje neįteisintas būdas

Šios istorijos autorė išdrįso papasakoti tai, apie ką garsiai LIetuvoje mes nedrįstame kalbėti - pagalbinį apvaisinimą, kuomet vaikučio susilaukti padeda donoro sperma. Šis būdas mūsų šalyje neįteisintas, todėl šeima vyko į kaimyninę valstybę, kur jiems pasisekė jau iš pirmo karto. Šiandien šeima augina dukrytę, džiaugiasi motinyste ir tėvyste bei sako, kad šis išbandymas tik sustiprino jų tarpusavio santykius.

Istoriją galima paskaityti čia.


2 istorija: man sakė, kad vaikas gims neįgalus arba mirs

Šios istorijos autorė pasidalino savo išgyvenimais, kurie užgriuvo ją nėštumo viduryje. Ultragarso metu buvo aptikta, kad jos vaikučio smegenys nėra tokios, kaip sveikų vaikučių, ir prognozė buvo ypač bloga. Moteris sako, kad šią naujieną išgyventi buvo be galo sunku. Bet... Gimė sveika, graži ir guvi mergytė. Stebuklų būna, sako mama.

Istoriją galima paskaityti čia.

3 istorija: gimdymas prasidėjo 26 -ą savaitę

Aistės nėštumas buvo sklandus, tačiau gimdymas prasidėjo netikėtai - 26 nėštumo savaitę. Gulėdama ligoninėje moteris meldė, kad vaikutis pilve pragyventų dar nors valandą, nors dieną...

Istoriją galima paskaityti čia.

4 istorija: gimdymas namuose: akušerė vėlavo atvykti, vyras išėjo į parduotuvę

Eglė su šeima gyvena Didžiojoje Britanijoje. Čia ji sužinojo apie galimybę oficialiai gimdyti ne tik ligoninėje, bet ir namuose. Moteriai patiko ši idėja. Nėštumas buvo sklandus, nerizikingas, tad tokia galimybė buvo visai reali. Kaip sakėsi moteriai gimdyti namuose, jos įdomiame pasakojime.

Istoriją galima paskaityti čia.

5 istorija: kaip atrodo svajonių gimdymas

Vaida atsiuntė savo svajonių gimdymo istoriją. Ji, išklausiusi natūralaus gimdymo kursus, pasakė sau, kad taip ir gimdys - lengvai, su šypsena. Moteriai pavyko, o viską ji aprašė savo pasakojime.

Istoriją galima paskaityti čia.

Mieli skaitytojai, padėkite mums apsispręsti, kurią istoriją šį mėnesį verta apdovanoti. Laukiame jūsų balsų visą šį savaitgalį. Ačiū už jūsų balsus.

REZULTATAI

Ačiū visiems, kurie balsavo. Jūsų balsai lėmė, jog laimėtoja skelbiame pirmos gimdymo istorijos autorę. Su ja susisieksime el. paštu.

Gimdymo istorijų konkursą tęsiame ir pasakojimų laukiame el.p. tavovaikas@delfi.lt. Šio konkurso sąlygas rasite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis