Kas laimėjo penkiametės surengtą konkursą?

Ačiū visiems, aktyviai dalyvavusiems mūsų savaitgalio konkurse. Metas sužinoti teisingą atsakymą ir laimėtoją.

Primename, kad konkurso autorė - Vilniuje gyvenanti penkiametė Ievutė. Ji jau bando skaityti, skaičiuoti, o laisvu laiku tėvams mena mįsles ir kuria kryžiažodžius. Vieną tokį jos "rebusą" mama atsiuntė ir mums.

Užduotis buvo paprasta - reikėjo atspėti, kokius žodžius užšifravo mažylė.

Sulaukėme daugiau kaip pusšimčio spėjimų: vieni buvo arti tiesos, kiti - toliau, buvo ir iš karto atspėjusiųjų mergaitės mįslę.

Kaip ir minėjome, užduoties aprašyme palikome Jums užuominą - tai, kad darželį lankanti mergaitė mėgsta deklamuoti eilėraštukus, minti mįsles ir berti greitakalbes.

Teisingas atsakymas ir buvo viena iš lietuviškųjų greitakalbių. Pasirodo, būtent tą dieną darželyje vaikai žaidė žaidimą, prieš kurį auklėtoja juos išskaičiavo štai šia greitakalbe:

Ačiū visiems už spėjimus! Ir, žinoma, ačiū Ievai už užkoduotus žodžius. Burtų keliu išrinkome vieną mūsų FACEBOOK profilio bičiulę, atsakiusią teisingai, tai - Laura Grigaravičienė.

Sveikiname p. Laurą ir dovanojame šaunią knygą "Šuniuko Vinco kelionė aplink pasaulį". Kaip ją atsiimti, p. Laura, sužinosite parašiusi mums laišką el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis