Agnė: vardus vaikams renkame nepažeisdami tradicijos

Išrinkti vaikui vardą nėra juokų darbas, tai -  atsakingas ir apgalvotas poelgis, abiejų tėvų bendras sutarimas. Kai kurios šeimos turi savų tradicijų, kaip rinkti vaikui vardą, apie vieną tokią mums papasakojo skaitytoja Agnė.

Sudėtingiausias "darbas" nėštumo metu - išrinkti vaikui vardą

Mūsų skaitytoja Agnė šiuo metu laukiasi antro vaikučio ir be kitų malonių rūpesčių turi dar vieną - išrinkti būsimam mažyliui vardą: „Kaip nuostabu yra laukti ir sulaukti... Per visus devynis mėnesius tiek puikių potyrių, kol laukiesi, tiek daug maloniu pasiruošimo darbų bei teigiamų minčių... Sudėtingiausia yra išrinkti tinkamiausią ir gražiausią vardą vaikeliui. Koks gi yra geriausias?"

TAIP PAT SKAITYKITE:
Naujagimio svoris nustebino medikus
2 vaikų smulkiąją motoriką lavinantys darbeliai

Kai kurios šeimos nusprendžia vaikui vardą rinkti tik po to, kai pamato mažylį gimusį. Nutinka ir taip, kad išrinktasis vardas netinka gimusiam mažyliui. Agnės šeima pasirinko tokį variantą, kai vardas išrenkamas iki gimimo.

„Aš nuo pirmųjų dienų, kai sužinojau, jog esu nėščia, pradėjau svarstyti apie tai, kokiu vardu būsimą vaikelį pakrikštysime.  Dar nežinojom, kokia bus vaikelio lytis ir reikėjo išsirinkti net du variantus - vieną berniukui tinkantį  vardą, o kitą - mergytei. Labai norėjosi, kad vardas turėtų prasmingą reikšmę bei pritiktų ir būtų kažkoks panašus į sesutės Gabijos vardą, tačiau iš A raidės...

Pirmagimę pavadinome Gabija todėl, nes šio vardo reikšmė - šeimos židinio saugotoja bei ugnies deivė. Tikėjom, jog šis vardas jai labai tinka ir visad vienys mūsų nedidukę šeimyną".

Šeimos tradicija - rinkti vaikams vardus pagal pirmąsias tėvų raides

Agnei su vyru patiko ne tik lietuviška Gabijos vardo kilmė bei prasminga reikšmė, tačiau ir tai, kad jis prasideda raide G. „Mūsų šeimoje Gabijos tėčio vardas yra iš G, tad laukiantis antro vaikelio norėčiau jį pavadinti iš A raidės, kadangi mano vardas Agnė, - pasakoja moteris. - Tokią tradiciją atsinešiau iš savo šeimos: mane tėvai pavadino Agne, nes tėtis Arvydas, o sesuo vardu Laura, nes mūsų mama Laimutė".

Šiuo metu Agne laukiasi vaikučio, kaip sako medikai, greičiausiai gims mergaitė. „Norisi vaikučių pirmąsias vardų raides susieti su tėvelių pirmosiomis vardų raidėmis, nes mano nuomone, tai prasminga tradicija, tarsi sustiprinanti mūsų šeimos ryšį", - sako Agnė. Pasak jos, toks sprendimas yra labai asmeniškas, todėl natūralu, kad ne visiems gali būti suprantamas ar priimtinas.

Jeigu galite ir norite pasiūlyti mergaitiškų vardų iš A, kurie derėtų prie vyresniosios dukrytės Gabijos vardo, mielai laukiame jų komentaruose.

Ačiū Agnei už pasidalijimą. Jei ir jūs turite gražių šeimos tradicijų, visada laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis