Gaminame savo rankomis: mielas žaislas kūdikiui

Dviejų vaikų mamos, tinklaraštininkės Neringos idėja, kaip savo rankomis pagaminti kabantį žaislą kūdikiui.

Turbūt kalbų apie tai, kad naujagimiai mato baltą ir juodą spalvas (vėliau ir raudoną), esate girdėję ne kartą.

Internete yra visokių specialių piešinių ir jau paruoštų kortelių, kuriomis galima lavinti kūdikių regėjimą. Iš tikrųjų jų regėjimą geriausiai lavina kontrastingų spalvų daiktai. Tiesiog balta ir juoda sukuria didžiausią kontrastą. Rekomenduojama to nepamiršti ne tik perkant žaislus, bet ir kuriant visą kūdikio aplinką.

Mūsų mažoji Agota (1 mėn.) labai pamėgo stebėti istorinę Lietuvos vėliavą su vyčiu. Taip pat rodau jai kontrastų knygelę, kuri mūsų namuose liko nuo Kasparo kūdikystės. O kad būtų dar į ką paganyti akis, mes su Kasparu (3 m) pagaminome jai kabantį žaislą.

Kasparas džiaugėsi, kad tam sėkmingai panaudojome vieną iš pagalių, kuriuos jis vis parneša namo. Dalį vilnos turėjau, todėl šio žaislo gamybai išleisti teko labai nedaug. Pirkau papildomai tik baltą vilną ir virvutę, tačiau galima apsieiti ir be jos.

Žaislui pagaminti reikės:

- vilnos (naudojau juodą, raudoną ir nedažytą);

- vėlimo adatos;

- kempinės vėlimui;

- virvutės arba storesnio siūlo;

- pagaliuko;

- žirklių.

Iš vilnos suformuoti ir suvelti norimą kiekį rutuliukų. Aš vėliau sausuoju būdu. Jeigu nemokate velti vilnos, internete tikrai rasite išsamių aprašymų. Tai labai paprasta. Man priimtiniausia su specialia adata. Savo virvutę taip pat pritvirtinau beveldama. Galima paskui ją prisiūti prie jau suveltų rutuliukų. Pririšti rutuliukų girliandas prie pagaliuko ir pritvirtinti ilgesnę virvutę pakabinimui.

Kasparas buvo labiau stebėtojas, padėjėjas ir klausinėtojas. Su ta adata aš įsiduriu, todėl velti jo nemokiau, bet paruošti vilną, paimti jos reikiamą kiekį, skaičiuoti rutuliukus ir pan. jam sekėsi puikiai!

Šis žaislas laisvai kabo virš vystymo lentos, bet paprastai gali būti transportuojamas ir kitur. Agota įdėmiai stebi, švelniai pajudintas jis gražiai siūbuoja, o tai juk tik dar įdomiau!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis