Ekspertai įspėja apie dažną tėvų klaidą, kuri gali baigtis tragiškai

Ilgalaikis Vašingtono universiteto tyrimas verčia ekspertus patarti tėvams kūdikių lovytėse vengti ne tik pagalvių ir žaislų, bet ir minkštų apsaugų.

Kodėl ekspertai įspėja dėl minkštų apsaugų lovytėse?


Nuo 1985 iki 2012 metų JAV Produktų saugos komisija analizavo pranešimus apie staigios kūdikių mirties sindromo atvejus. Tyrimo metu paaiškėjo, kad per paskutiniuosius septynerius metus nuo staigaus kūdikių mirties sindromo mirė tris kartus daugiau vaikų nei ankstesniais metais. Iš 77 registruotų mirties atvejų 67 procentai įvyko vaiko lovelėje, kurios sienelės buvo paminkštintos specialiai tam skirtomis apsaugomis.


Vida Press


Mirusių vaikų lovelėse daugiau jokių objektų (pagalvėlių ar ko nors kito) nebuvo. 48 kūdikiai mirė nuo uždusimo, nes jų nosytės ir burnytės buvo įspaustos į minkštas apsaugas, dėl ko jie gavo nepakankamai oro.


Vida Press


Leidinys „Huffington Post" citavo pagrindinį tyrimo autorių profesorių Bradley T. Thachą, kuris pasakė aiškiai: „Lovos apsaugos kelia didesnį pavojų nei buvo manyta iki šiol. Kūdikių mirties atvejų, kuriuos mes išnagrinėjome, galima buvo išvengti, jeigu lovos būtų buvusios tuščios".


Kaip guldote savo kūdikį?


Nors tyrimas aiškiai nurodo, kad minkštų lovos apsaugų reiktų atsisakyti, nėra visiškai aišku, kodėl tai gali baigtis staigiu kūdikio mirties sindromu. Vis dėlto, yra keletas punktų, į kuriuose derėtų atsižvelgti, kad jūsų kūdikis būtų kaip įmanoma saugesnis:


- Guldykite kūdikį miegmaišyje ant nugaros.


- Atsisakykite minkštų apsaugų, kurios dengia lovytės kraštus, taip vaikas gaus gerokai daugiau oro.


- Kūdikio lovelėje venkite pagalvėlių, antklodžių ir minkštų žaislų.


- Įsitikinkite, kad kambarys gerai išvėdintas, kad išvengtumėte perkaitimo.


- Naudokite orą praleidžiantį čiužinį.


Vida Press


Nepaisant visų tyrimų ir patarimų, labai svarbu neprarasti sveiko proto.


Jeigu pasirūpinsite geromis esminėmis miego sąlygomis, kūdikis miegos ramiai ir saugiai. Jūs - taip pat.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis