7 patarimai, kurių laikantis po gimdymo galima atjaunėti

7-eriais metais jaunesnė - tokį rezultatą parodė testo rezultatas. Pasvarsčiau, iš tiesų - nėštumas, mažojo auginimas privertė pakeisti gyvenimo būdą ir taip norom nenorom atjaunėti!



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

27-eri, tiek man dabar. O štai internete rastas testas, įvertinantis fizinį aktyvumą, mitybos įpročius, sveikatos būklę ir gyvenimo būdą, patikino - realus amžius 20 metų ir mažiau.

Pabandžiau atbuline data suvesti duomenis - tokius, kokie buvo prieš svajojant apie Augustą. Ir ką - prieš beveik dvejus metus buvau metais vyresnė nei dabar!

Žinoma, testai testais, bet iš tiesų šiandien jaučiuosi kur kas sveikiau - fiziškai ir psichologiškai - nei anuomet.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Vaiko vardas parodo tėvų išmintį ir ambicijas: interviu su etnologe G.Kadžyte

5 melagystės, arba kuo skundžiasi jaunos mamos

Tik šių pokyčių pradžia nebuvo itin entuziastinga ir lengva. Ir, jei ne Augustas, vargu ar būčiau pakeitusi gyvenimo būdą.

Visų pirma - žalingi įpročiai, kurių solidariai su vyru nusprendėm atsisakyti drauge.

Taip, prisipažįstu, alkoholis ir cigaretės nebuvo mano priešai. Ir nors atsisveikinimo su jais tikslas labai didingas, lyg ir nedera dejuoti, kad "sunku" ar "labai labai noriu", bet vis dėlto jausdavausi nuskriausta, kai vakarėlyje draugai gurkšnodavo vyną, kokteilius, o aš dažniausiai - vandens su citrina.

Na, bet kurį laiką tokie nusiskriaudę buvome dviese. Kurį laiką.

Tą pačią dieną, vos sužinojau, kad esu nėščia, ties kiekvienu kąsniu vis iškildavo klaustukas - sveika ar ne, naudinga ar galima atsisakyti. Na taip, toks itin atidus domėjimasis, ką dedu į burną truko ne itin ilgai, tačiau mitybą pakeičiau. Nesveiki užkandžiai, riebūs, kaloringi gaminiai - savaitgaliais, o ir tai ribotai, nes skrandis kaipmat sureaguodavo į "neteisingą" maistą.

Tik va su silpnybe saldumynams niekaip nepavyko susidoroti. Tos visos ledų porcijos (hm, kartais ir kelios per dieną) buvo palydimos gailiu pasiteisinimu - "taigi juk aš nėščia..."

Be to, be tų ledų nuotaika labai subjurdavo, o būsimai mamai nervintis, tuo labiau dėl tokių menkniekių kaip papildoma ledų porcija, tikrai ne į naudą.

Vis dėlto, nepaisant kiek didesnių cukraus normų, pokyčių į naudą buvo.

Na, o pasirodžius Augustui pamiršti naujų įpročių negalėjau, šių atsirado tik daugiau.

Ką supratau - mama neserga, visada yra pailsėjusi ir laiminga. O jei taip ir nėra, visus asmeninius negalavimus turi paslėpti. Nes sveikatos, jėgų ir šypsenų rezervas turi būti kupinas kasdien. Tad nori ar nenori, turi rūpintis savimi. Laiminga mama - trigubai laimingas vaikas.

Tad dėkui Augustui už jaunystę!

Taigi, 7 priežastys, kodėl šiandien sakau, jog esu kur kas sveikesnė nei buvau prieš kelis metus:

Per dvejus metus - keli lašai alkoholio. Ir man jau pusė taurės vyno, tikiu, būtų pavojingas reikalas. Mat paskutinį kartą sugebėjau apsvaigti nuo naminio tiramisu su brendžiu. Ranką prie širdies dedu - neįpyliau nė mililitru daugiau, nei buvo nurodyta recepte.

Jei anksčiau laikiau save sportuojančia - nors to sporto būdavo chaotiškai, šiandien save galėčiau pavadinti sportininke. 2-4 kartai per savaitę bėgimo ar intensyvios mankštos namuose, ir kuo toliau, tuo savaičių, kai nė kojos nesinori pajudinti, būna kuo mažiau. Taip, tai liga - labai sveika liga.

Nerūkau. Visą nėštumą buvo sunku - su šiuo reikalu buvo sunku atsisveikinti. Visi norai išgaravo gimus Augustui - šast, ir viskas, į cigaretes pažiūrėti nebenoriu. Tik va nesenai, užklupus silpnumo akimirkai, vėl panorėjau išbandyti, kas tai per jausmas. Na ir ką, po tų kelių dūmų supratau, kad su cigaretėm man jau tikrai ne pakeliui. Bravo sakau sau!

Visi žinome, 8 valandos kasdien ant kėdės (kad ir kokia ji patogi bebūtų) - labai ne į naudą sveikatai. O su mažuoju per dieną išsėdėti turbūt daugiausiai pavyksta kelias valandėles. Ir tas su "pertraukėlėmis". O kur dar pasivaikščiojimai, žaidimai? Sakyčiau, mamos gyvenimo būdas - fiziškai labai intensyvus!

Na, taip, saldumynai iki šiol yra man yra liga. Aš net esu įsitikinusi, kad atsisakiusi visų kitų priklausomybių tapau priklausoma nuo cukraus! Taip, tai įmanoma, ir čia nieko juokingo. Bet vis dėlto, nepaisant šių nuklydimų, kartu su Augusto užgimimu ant stalo pradėjo dažniau svečiuotis daržovės, vaisiai, sriubos, lengvi karšti patiekalai. Ir taip, kasdien su meile gaminamas naminis maistas!

Hormonai ir čia atliko savo darbą - nėštumas, pasirodo, prideda sveikatos! JAV Ričmondo universiteto mokslininkų viešai paskelbtos išvados abstrakčios, tačiau jie teigia - nėštumo ir gimdymo metu šėlstantys hormonai taip paveikia tam tikrus smegenų centrus ir naujai "suderina" organizmą, kad šviežiai mamai papildomos energijos suteikia mažiausiai 10 metų.

Geros emocijos! Šypsena ir juokas žmogui prideda papildomų gyvenimo valandų, o su mažuoju jų labai daug. Taip, net ir tada, kai šypsenos išspaust niekaip neišeina. Ir čia Augustas mane išmokė - šypsokis, kai blogai. Padeda!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis