A.Grigaliūnienė: mes, moterys, linkusios dalintis

Kaip pavasaris daugelio mūsų neįsivaizduojamas be Kaziuko šurmulio, taip daugelis šeimų jo nebeįsivaizduoja be „Mamų mugės“. Ar mugės idėją palaiko žinomos Lietuvos mamos? Kiek joms artima idėja už simbolinę kainą parduoti išaugtus ir nebenaudojamus vaikiškus rūbus bei daiktus ir tuo pačiu metu žymiai pigiau įsigyti tinkamų? Šiuos klausimus uždavėme dviejų vaikų mamai Agnei Grigaliūnienei.

Atviras interviu su 4 vaikų mama, kuri Lietuvai dovanojo MAMŲ MUGĖS idėją
Mamų mugė: paprastas būdas uždirbti šeimai solidžią pinigų sumą

Net ir dabar tiksliai žinau, kur yra jo pirmoji lovytė. Turiu vilties, kad galbūt ji netrukus vėl grįš pas mus – sodyboje joje galės miegoti Jonė Adelė , – pasakoja. – Man labai pasisekė ir su antru vaiku – kelios draugės pasigimdėme beveik tuo pačiu metu, tarp vaikų vos kelių mėnesių amžiaus skirtumas. Tai ir dėvi dabar visi sėkmingai tuos pačius šliaužtukus, batukus, o mes – laimingos.

Nereikia sukti galvos, kur ir kam atiduoti, iš kur gauti". Pasak pašnekovės, tokie dalykai, kaip keitimasis nebereikalingais daiktais su kitais yra ne tik šilti, gražūs, bet ir skatina mažesnį vartojimą. „„Mamų mugės" idėja, mano galva, yra nuostabi.

Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia pripažinti, ne visos moterys juk turi galinčių padėti draugių, pusseserių, kolegių. O vaikiška produkcija labai labai brangi. Ypač rūbai, batai, kurie išaugami šviesos greičiu. Puiku, kai viso to galima įsigyti pigiau. Žemai lenkiu galvą prieš tas moteris, kurios organizuoja „Mamų mugę", puikiai žinau, kiek daug darbo ir laiko reikalauja tokio didžiulio masto socialiniai projektai", – tvirtina A. Grigaliūnienė.

Ar moteris palaiko pačią labdaros idėją? „Vienareikšmiškai taip, jei ši įgyvendinama teisingai. Tikrai yra daug šeimų, vaikų namų, kurie stokoja paramos. Tačiau paskutiniu metu daug kas vyksta iškreiptai. Žinau ne vieną pavyzdį, kai remiami ne tie, kam iš tiesų tos paramos reikia. Jokiu būdu to netaikau „Mamų mugei". Paremti Ukrainos mamas – kas šiuo metu gali būti prasmingiau? Kam labiau, nei joms stinga paramos? Prisidėsiu kuo tik galėsiu", – teigia pašnekovė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis