Ką aš norėčiau pasakyti vaikų neturinčioms draugėms skaitytojos nuomonė

Vakar publikavę straipsnį „Ką tau nori pasakyti vaikų neturinti draugė", sulaukėme ir atsako.

Komentarą parašiusi mama jį pavadino "Laiškas draugėms, kurios neturi vaikų". Nusprendėme jį publikuoti ir portale, juk visada smagu, kai straipsnis yra "gyvas", tai yra, sukelia diskusijų, komentarų, minčių.

Laiškas draugėms, kurios dar neturi vaikų

1. Niekada nevėluokit į susitikimus.

Žindant vaikelį, aš nuo jo atitrūkti ir palikti pažiūrėti tėčiui galiu 1,5, na, max. 2 valandoms. Laikas yra labai brangus, todėl būtų be galo malonu jį praleisti plepant su draugėmis, o ne dar 15-30 min. laukti jų vėluojančių. Juk mano laisvas laikas pradeda skaičiuotis nuo tos akimirkos, kai išeinu pro duris, o ne nuo tada, kada draugės teikiasi pasirodyti sutartoje vietoje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ką tau nori pasakyti vaikų neturinti draugė

2. Neskambinkit po 21 val.

Vaiko miegelis kiekvienai mamai yra šventas reikalas, todėl tiesiog neegzistuoja joks svarbus reikalas, apie kurį nebūtų galima pranešti kitos dienos ryte ir taip nepažadinti atžalos. Neturinčios vaikų draugės nesupranta, kad vaiko užmigdymas gali būti labai ilgas ir sunkus darbas, pirmaisiais mėnesiais trunkantis iki 2-3 val., todėl natūraliai gali pasidaryti pikta, jeigu dėl draugės pasimatymo įspūdžių arba naujo pirkinio aptarimo tektų užmigdymo procedūrą kartoti.

3. Neužsibūkite ilgai svečiuose.

Vaikas vaikui nėra lygus, pasitaiko vaikučių, kurie labai jautriai reaguoja į nepažįstamus žmonės, todėl labai sunku, jeigu pasisvečiuoti atėjusi ir neturinti ką veikti draugė užsibūna 3 val. Visur turi būti saikas.

4. Supraskite, kad vaikelis yra svarbiausias dalykas mamos gyvenime nuo tos akimirkos, kai tik jis gimė.

Todėl būtų visiškai nelogiška tai ignoruoti ir tikėtis iš draugės to paties, kas buvo ir iki gimstant vaikui. Stipriai sumažėjęs laisvas laikas ir kardinaliai pasikeitęs gyvenimo būdas daro savo.

5. Linkiu abipusės tolerancijos.

Galbūt man taip pat yra visiškai neįdomu nei naujų skudurų aptarimas, nei tariamos draugių problemos darbe ar jų ir antrų pusių santykių ypatumai. Bet aš vis tiek apie tai pasidomiu, paklausinėju, išklausau ir, jeigu reikia, duodu patarimą.

Todėl ir man būtų visai malonu, jeigu kartais draugės taip pat su manimi pasidžiaugtų mano vaiko svarbiausiais pasiekimais. Juk iš abipusio bendravimo ir susideda draugystė .

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis