Kaip auginant vaiką rasti nors truputį laiko sau

Ne kiekvienas visuomenėje žmogus pripažins, kad mama, kuri galvoja apie save, yra pavyzdinga.

Yra susidariusi nuomonė, kad mama privalo visiškai save atiduoti. Pagrindinė gyvenimo tema - „kiti“. Svarbu „bėgti“ ir niekam neįdomu, kad jau nebėra jėgų.

Pripažinkime, jog tuščias, perdegęs žmogus neturi ką pasiūlyti. Todėl kiekvienai mamai vertėtų papildyti savo atsargas, kad būtų galima pilnavertiškai rūpintis savo šeima.

Jūsų dėmesiui kelios idėjos atgauti vidinei pusiausvyrai.

1. Pagalvokite apie savo, kaip paprasto žmogaus, poreikius.

Tikriausiai, daugelis net nepamąsto, kad gali būti kitaip, iki kol neperžengiamos žmogiškumo ribos.

2. Ieškokite pagalbos.

Išgyvenate blogus jausmus, nuovargį? Pagalvokite, kas galėtų padėti buityje ar pabūti su vaikais, kad palengvintumėte savo kasdienybę.

3. Kurkite sau mielus, jaukius namus.

Kai žmogus iš naujo pajaučia gyvenimo skonį, ima vis kažko norėti. Tad gal norisi sofos ar gražaus paveikslo? Pagal finansines galimybes leiskite sau nusipirkti kažką namams. To reikia moters sielai.

5. Įsigykite naujų drabužių ar avalynės.

Pasikvieskite draugę ir pasilinksminkite keliaudamos po parduotuves, o įsigyti daiktai pakels nuotaiką.

6. Mėgaukitės mėgstama veikla.

Jei neturite šalia tėvelių ar auklės, kurie pabūtų su vaikais, bent kelis kartus per mėnesį susitarkite su vyru, kad galėtumėte turėti laisvų, tik jums skirtų valandų. Jų metu mėgaukitės vonia, skaitykite knygą, gerkite kavą... Po tokių poilsio valandėlių grįšite laiminga ir labiau mylinti!

7. Sportuokite.

Juvenalis yra pasakęs, kad sveikame kūne gyvena sveika siela. Gera savijauta didžia dalimi priklauso ir nuo sveiko kūno. Jei skirsite laiko sportui, galėsite „išsikrauti“ ir iš naujo „pasikrauti“.

Savimi pasirūpindama netgi, atrodytų, visiškai savanaudiškai, palengvinsite sau gyvenimą. Išdrįskite kartas nuo karto tiesiog atsipalaiduoti ir nesijausti kalta dėl tam tikrų, tik su jumis susijusių sprendimų. Norite pasikeisti šukuoseną? Pirmyn!

Būsite vėl energinga, mylinti ir laiminga! Tai normalus žmogiškų resursų balansas - jei atidavei, reikia ir pačiam pasiimti.

Nesijauskite kalta, bet būkite laiminga, ir tada spinduliuosite meilę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis