Neeilinė staigmena princesės Charlotte krikštynose (FOTO)

Liepos 5 dieną įvyko Didžiosios Britanijos princesės Charlotte Elisabeth Diana krikštynos. Gegužės 2 dieną gimusi mažylė po dviejų mėnesių pertraukos šiandien vėl buvo matoma viešumoje. Kai kurios karališkos šeimos atžalos krikštynų detalės nustebino ne vieną jų stebėtoją.

Princo Williamo (33) ir hercogienės Kate (33) dukrytės Charlotte krikštynos - pasaulio dėmesio centre. Didžiosios Britanijos monarchijos gerbėjai jau prieš kurį laiką spėliojo, kas taps mažosios princesės krikšto tėvais, kokios spalvos suknele per iškilmes vilkės Catherine Middleton. Šiandien paaiškėjo visos šios detalės.

Tačiau kone didžiausia krikštynų staigmena tapo antikvarinis vežimėlis, kuriuo į krikštynų ceremoniją buvo atvežta mažoji Charlotte.

Princas Williamas, Kate Middleton, princas George'as
Princas Williamas, Kate Middleton, princas George'as
Vida Press

Visi nustebo, kad jaunoji karališkoji šeima, skirtingai negu kiti iškilmių svečiai, į bažnyčią ne atvažiavo automobiliais, o atėjo pėsti. Princas Williamas eidamas laikė už rankos mažąjį sūnelį George (1), o Kate Middleton stūmė mėlyną retro vežimėlį, kuriame gulėjo dviejų mėnesių Charlotte.

Ji buvo aprengta krikšto rūbu, kuris yra 200 metų senumo karališkosios šeimos krikšto rūbo tiksli rankų darbo kopija.

Tokiu sprendimu karališkoji pora pagerbė savo protėvius - mat būtent tokiame vežimėlyje buvo vežiojama Charlotte promočiutė, karalienė Elizabeth II 89), taip pat jos 4 vaikai, tarp kurių ir Charlotte senelis - princas Charles.

Įdomu ir tai, kad prieš svarbią savo gyvenimo minutę Charlotte nemiegojo - vežama iki šventos Marijos Magdalenietės bažnyčios įspūdingame vežimėlyje ji gulėjo ir smalsiai stebėjo įvykius.

Krikštynos vyko mažame artimiausių žmonių ratelyje, mažylė nuo šiol turi 5 krikšto tėvus, tarp kurių - Kate draugė, Williamo draugas, pusbrolis, pusseserė.

Prieš iškilmes Kate išėmė iš vežimėlio Charlotte, kuri ėmė nerimauti ir visa krikštynų svita įėjo į bažnyčią.

Vida Press

Prie bažnyčios Kate ir Williamo laukė minia gerbėjų su gėlėmis ir dovanomis. Buvo pranešta, kad visi norintys šias dovanas gali perduoti vienai labdaros organizacijai, kuri rūpinasi vaikais.

Charlotte buvo pakrikštyta toje pačioje bažnyčioje, kurioje buvo krikštijama tragiškai žuvusi princesė Diana, Charlotte močiutė.

Krikštynose dalyvavo karalienė ir jos vyras princas Philipas, Williamo tėvas princas Charlesas ir jo žmona Camilla, taip pat Kate tėvai - Carole ir Michaelas Middletonai. Tarp garbingų svečių nebuvo princo Williamo brolio Harry (30), kuris su misija išvykęs į Afriką.

Liepos pabaigoje Didžiosios Britanijos princas Williamas su šeima švęs dar vieną jų šeimai svarbią datą - princui George liepos 22 dieną sukaks 2 metai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis