Stilistė pataria, kaip po gimdymo išlikti madingai ir rasti laiko sau

Kukla Beauty Box" stilistė Ula Kotryna Tulevičiūtė pristato pagrindinius 2014 m. pavasario - vasaros stilių, apžvelgia mados tendencijas bei atskleidžia, kokių stiliaus klaidų šiais metais reikėtų vengti bei kokius drabužius reikėtų įtraukti į savo pirkinių sąrašą.

Drabužius rinkitės pagal figūrą

Pagrindinis stilistės patarimas mamytėms - drabužius rinktis pagal figūrą ir gyvenimo būdą. Stilistė pristatė 5 figūros tipus -  kriaušė, apverstas trikampis, stačiakampis, obuolys, smėlio laikrodis - bei supažindino su pagrindinėmis aprangos pagal figūros tipą taisyklėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dramatiška Emilio gyvenimo pradžia jo mamai primena baisų sapną
Kodėl iš karto po gimdymo naujagimis įvertinamas balais?

Ula Kotryna Tulevičiūtė pristato 5 moterų figūrų tipus. Organizatorių nuotr.

Kriaušės figūros mamytės savo apranga turėtų akcentuoti viršutinę kūno dalį bei ją optiškai didinti, kad būtų nukreiptas dėmesys nuo plačių klubų. Nevenkite spalvų kontrasto: šviesesnes spalvas naudokite viršutinei kūno daliai, tamsius atspalvius - apatinei. Naudokite raukinius viršutinėje dalyje, kad suteiktumėte apimties jūsų pečiams, taip pat rinkitės dideles iškirptes bei minimalistinius kaklo papuošalus. Plačius klubus prislėpsite švarkais, palaidinėmis, kurių apačia nesutampa su plačiausia klubų vieta: drabužis turi baigtis virš klubų linijos arba žemiau jos.

Apversto trikampio figūros savininkėms reikia optiškai mažinti viršutinę kūno dalį ir akcentuoti dailias kojas, tad nereikėtų bijoti trumpesnio kirpimo drabužių. Šios figūros mamoms puikiai tiks plačios kelnės, ryškių spalvų drabužiai apatinei kūno daliai. Drąsiai rinkitės liemenį pabrėžiančias palaidines, tačiau venkite vertikaliai dryžuotų drabužių, palaidinių su įstatytais petukais ar raukiniais.

Jei puikuojatės stačiakampio formos figūra - esate apdovanota manekenės figūra, nebijokite parodyti savo dailių kojų ir grakščių rankų. Jums puikiai tiks įmantrūs siluetai, gausiai dekoruoti drabužiai, taip pat drąsiai eksperimentuokite sluoksniuodama. Nevenkite raukinių - jie optiškai padidins krūtinę, o šiek tiek atsikišusį pilvuką padės užmaskuoti kelnės ar sijonas labai aukštu liemeniu ar platus diržas.

Obuolio figūros tipui stilistė patarė rinktis vienspalvius drabužius, gilias V formos ar perpus padalyto šešiakampio iškirptes. Nebijokite rodyti kojų! Apimties klubams suteiks parauktas į apačią, klostuotas, pūstas sijonas. Drąsiai demonstruokite dailias rankas. Vakarui rinkitės suknelę trumpomis rankovėmis ir gilia iškirpte, jei suknelė su petnešėlėmis, jos turėtų būti ne siauresnės nei delnas ir gerokai nutolusios nuo kaklo.

Smėlio laikrodžio figūros turėtojos turėtų pabrėžti taisyklingas kūno proporcijas. Aprangos tikslas - paryškinti pečių liniją, krūtinę ir liekną liemenį. Puikiai tinka aptempti drabužiai, standaus audinio švarkai, V formos iškirptė, siauri džinsai, grakštų liemenį pabrėžiantys dirželiai. Galite drąsiai apnuoginti pečius - tai figūrai suteiks dar daugiau moteriškumo.

Nesiteisinkite, jog esate mamos ir neturite laiko

Tiesa, kad patogumas - labai svarbus akcentas gerai savijautai. Tačiau nereikia teisintis tuo, jog esat mamos, neturite laiko ar nespėjate. Kaip sako Ula, „užsivilkti džinsus bei gražesnę palaidinę užima tiek pat laiko, kie­k „įlįsti į treningus".

Mamytės dažnai be reikalo užmiršta aukštakulnę avalynę, ir renkasi žemapadę. Pasak stilistės, net kelių centimetrų pakulnė pagrakština laikyseną bei eiseną, o kokybiški ir gerai pasirinkti aukštakulniai patogumu nenusileidžia sportinei avalynei.

Aukštakulniai ir vyriško kirpimo marškiniai - stilingos mamos palydovai. Organizatorių nuotr.

Stilingos mamos atributai - vyriško kirpimo marškiniai ir tempti džinsai arba šortai, smailėjantys aukštakulniai, kelių sluoksnių drabužiai, didelės rankinės, ryškūs aksesuarai. O jei šiandien „ne plaukų" arba „ne makiažo" diena - trūkumus puikiai maskuos skrybėlė arba dideli akiniai.

Periodiškai valykite rūbų spintą

Taip pat Ula patarė atsikratyti drabužių - senienų, kurios spintoje tik užima vietą, tačiau jau niekada nebus dėvimos. Nors gaila išmesti mielą, nors ir prie nieko nederančią palaidinę, tačiau kasmetinis spintos išvalymas padės po to spintoje rasti vietos naujiems pirkiniams.

Kad pasibaigus sezonui, šiukšlių maiše neatsidurtų visas kalnas kelis kartus apsivilktų drabužių, stilistė mamoms siūlo nesivaikyti sezoninių tendencijų, o rinktis klasika dvelkiančius neutralių spalvų drabužius bei jų derinius.

Taip pat reikėtų laikytis principo „geriau mažiau, bet kokybiškiau", ypač šis principas turėtų būti taikomas kokybiškiems batams, rankinėms bei laikrodžiams.

Šį sezoną madingi gėlių motyvai aprangoje. Organizatorių nuotr.

Į parduotuvę - su drauge

Stilistė mamytėms patarė neiti apsipirkti į parduotuves vienoms. Draugės ne tik įvertins naująjį pirkinį, tačiau taip pat neleis įsigyti panašaus į jau turimą.

Vis tik nereikėtų pamiršti, kad kas tinka draugei, nebūtinai tiks Tau, tad nereikėtų pasiduoti primygtinam draugės įkalbinėjimui kažką įsigyti. Lik ištikima savo stiliui - nesiblaškyk!

„Jei abejoji, ar pirkti, mintyse apžvelk savo garderobą - prieš apsispręsdama turi sugalvoti bent du drabužius, prie kurių derinsi savo naująjį pirkinį", - auksinis stilistės patarimas padės lengviau apsispręsti parduotuvėje.

 Septynios poros batų - būtinybė kiekvienai

Nors moterims dažniausiai batų nebūna per daug, tačiau stilistės patarimas „geriau mažiau, bet kokybiškiau" galioja ir jiems.

Savo batų lentynoje privalote rasti 7 poras avalynės: dvejus aukštakulnius (nude spalvos ir juodus), „Oksfordo" stiliaus suvarstomus batus, balerinos batelius (laivelius), dvejas poras basučių (aukštakulnes bei žemapades) ir spalvotus kedus, kurie šį sezoną yra itin madingi.

 Stilistė pristatė naujo sezono tendencijas

2014 m. pavasarį - vasarą itin madingi gėlių raštai ir motyvai drabužiuose, baltos bei pastelinių spalvų drabužiai, etno bei geometrinių raštų motyvai, odiniai drabužiai. Tačiau nereikia nuo galvos iki kojų apsirengti būtent taip - užtenka ir vieno akcento, kad atrodytumėt stilingai.

Madingi odiniai drabužiai. Organizatorių nuotr.

Aukštoms mamoms stilistė patarė įsigyti plačias kelnes arba A formos sijoną - tai itin madinga šį sezoną. Žemo ūgio mamoms šių mados tendencijų reikėtų vengti, nes tokie drabužiai jas optiškai dar pamažins.

Plačios kelnės tinka aukštoms moterims. Organizatorių nuotr.

Neutralių, monochrominių spalvų drabužius stilistė pataria derinti su išskirtiniais papuošalais, įvairių spalvų dirželiais, rankinėmis ir batais. Net paprasčiausia apranga su tinkamais papuošalais gali atrodyti ypatingai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis