Kokio vardo vaikui geriau neduoti

Išrinkti vaikui vardą - atsakingas darbas. Tai bene pirmoji tėvų dovana savo vaikui, kurią jis turės visą gyvenimą.

Jūsų dėmesiui - 5 tėvų klaidos, kurias jie daro rinkdami vardą vaikui.

Adomas Adomas

Jeigu jūsų pavardė yra Adomas, nėra visai logiška vaikui duoti tokį patį vardą. Tikriausiai esate girdėję patarlę „Sviestas sviestuotas"? Ieškodami vaikui vardo derinkite jį prie pavardės. Labai padeda ištarti norimą vardą ir pavardę garsiai. Koks sąskambis? Ar lengvai tariamas šis derinys? Sutikite, Jonas Jonaitis, Petras Petraitis, Nemunas Nemunaitis ir Jurga Jurgaitė skamba šiek tiek įdomiai.

Izaura ir Mersedes

Rekomenduojama vengti populiaraus filmo, serialo, knygos ar dainos herojaus vardo. Kad ir kaip mėgtumėte aktorių, atliekantį pagrindinė vaidmenį seriale, susilaikykite. Filmo populiarumas greitai praeina, o vaikui vardas suteikiamas visam gyvenimui.

Kokia vardo reikšmė?

Lietuvos įstatymai, reglamentuojantys gimusio vaiko vardo įregistravimą numato, kad negali būti suteikiami vardai, kurie žemintų žmogaus garbę ir orumą. Tačiau vis dar tenka girdėti istorijų apie žmones, kuriems suteiktas Fekalijos ar Gėjaus vardas. Nors ir sakoma, kad ne vardas žmogų puošia, o žmogus vardą, panašūs vardai vaikui kažin ar atneš daug laimės.

Barbicija ar Barbomantė?

Kokį vardą duoti būsimai dukrytei? Mama balsuoja už Barborą, tėtis - už Patriciją. Nerasdami bendro sutarimo, abu nusprendžia, kad sukurs savos kūrybos vardą ir taip Barbora- Patricija tampa Barbicija. Savos kūrybos vardai ar dviejų vardų junginiai dažnai skamba labai neįprastai ir pretenzingai, todėl prieš taip pavadinant savo vaikus rekomenduotina gerai pagalvoti.

„Tegul nusprendžia kaimynas"

Kartais tėvai nusprendžia patys vardo nerinkti, o leisti jį išsirinkti pačiam vaikui. Taip ant lapelių surašomi atsitiktiniai vardai ir šalia paguldomas naujagimis. Kurį vardą pirmiausia baksteli, taip ir bus pavadinamas. Arba kitas variantas: vardą broliui ar sesei patikima sugalvoti šeimos pirmagimiui. Visa atsakomybė perkeliama trejų ar penkerių metų vaikui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis