Tėvai prašė leisti numirti savo kūdikiui: istorijos atomazga

Taip vadinamosios "pasyviosios" eutanazijos, kuomet netęsiamas gydymas, savo 4 mėnesiais anksčiau gimusiam vaikui prašę tėvai, verdikto laukė neilgai. Šiandien paaiškėjo šios prieštaringai vertintos istorijos atomazga.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Moteris pagimdė trynukus, kai to nesitikėjo niekas
51-erių metų verslininkė laukiasi antro vaiko

AFP/Scanpix

Berniukas, pavadintas Titouan, gimė rugpjūčio 31 dieną keturiais mėnesiais anksčiau laiko (25 nėštumo savaitę) ir svėrė 900 gramus. 

Itin per ankstyvo gimdymo metu jo smegenims buvo padaryta neatitaisoma žala, dėl kurios medikai tėvams nežadėjo nieko gero. Buvo aišku, kad berniuko laukia visiška negalia, paralyžius

Vaiko tėvai apsisprendė, jog nenori toliau tęsti sūnaus kančių ir paprašė leisti jam numirti.

AFP/Scanpix

"Mes priėmėme šį nelengvą sprendimą per savaitę", - sakė kūdikio motina  Melanie ir tėvas Aurelien.

Tačiau iš karto po šio sprendimo ligoninė neskubėjo atjungti naujagimio gyvybę palaikančius aparatus. Ligoninės medikai sakė, kad jiems dar reikia laiko, per kurį būtų galutinai įvertinta vaiko smegenims ir sveikatai padaryta žala bei to pasekmės jo ateičiai. 

AFP/Scanpix

Universitetinės  Puatjė miesto ligoninės profesorius Dr. Fabrice Pierre žiniasklaidai sakė, kad tokių sprendimų greitai priimti negalima. Tėvų prašymu, į pagalbą buvo paprašyti kitos ligoninės atstovai, kurie įvertinę situaciją, pasisakė už "pasyviąją" eutanaziją neišnešiotam naujagimiui.

AFP/Scanpix

Tėvai kreipėsi į šalies Etikos komisiją, kuri turėjo įvertinti susidariusią situaciją ir priimti sprendimą.

Į šią istoriją jautriai reagavo ne tik Prancūzijos, bet ir kitų Europos šalių žmonės. Vieni kaltino mažylio tėvus, kad jie elgiasi lyg žmogžudžiai ir palaikė ligoninės politiką, kiti teisino juos ir siuntė palaikymo žinutes.

AFP/Scanpix

Šiandien iš Prancūzijos atkeliavo netikėta žinia - Titouan mirė. Vakar vakare ligoninės atstovai priėmė sprendimą, kad yra pakankamai medicininių įrodymų, ir atjungė jo gyvybę palaikančius aparatus.   

Etikos komisijos išvados kol kas dar nepaskelbtos.

AFP/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis