SEL'as atskleidžia savo tėvystės paslaptis

Vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų Egidijus Dragūnas prisipažįsta vaikystėje gavęs diržo ir atskleidžia, jog yra senesnių pažiūrų griežtas tėvas. "Sel" lyderis pasakodamas apie sūnaus Deivido ugdymą ir auklėjimą didžiuojasi, jog ir aplinkiniai pastebi, kad šešiametis yra geras, nuostabus, ir tvirtina, kad stengsis gyventi taip, kad vaikui dėl jo nebūtų gėda.

"Man yra nesuprantama, kai išgirsti iš tėvų frazę "sakyk nesakius”, vaikas vis tiek neklauso. Tai yra blogai, kai trisdešimtmetis ar keturiasdešimtmetis negali išaiškinti trejų metų vaikui taip, kad jis būtų pastatytas į vietą", - sako E. Dragūnas ir pats sako laiku yra išsprendęs "ožiukų" bėdas. Jis tvirtina esąs senesnių pažiūrų tėtis ir auklėja, kai reikia, griežtai.

Atlikėjas teigia, kad jam nesuvokiama, kai vaikai krenta parduotuvėse kažko reikalaudami.

"Niekad nemačiau, kad mano vaikas kristų parduotuvėje. Taip nebuvo. Man gaila tų mamų ir net tų vaikų, kai vaikas diktuoja sąlygas suaugusiam žmogui. Man tai nesuvokiama, kaip tai gali būti", - pasakoja Selas. Jis džiaugiasi, kad draugai, aplinkiniai giria sūnų, mato, kad jis yra geras, nuostabus vaikas.

Egidijus Dragūnas su sūnumi
DELFI

"Mokykloje direktorė irgi sakė, kad vaikas nuostabus. Na, gal truputėlį nesimoko, mažiau daro kažką, bet yra geras", - sako E. Dragūnas.

Piktina švietimo sistema

E. Dragūno sūnus Deividas lanko paruošiamąją grupę prancūzų mokykloje Vilniuje. Paklaustas apie berniuko popamokinį lavinimą, rūpestingas tėtis sako, kad kartais sūnus pasilieka ten ir po pamokų, tačiau visada stengiasi, kad vaikas nepervargtų ir kuo daugiau laiko praleistų drauge.

"Aš suprantu, kad jam didžiausias malonumas būti su manimi, ir stengiuosi, kad taip būtų. Jeigu darbe būna kartu, stengiuosi pasakyti, kad už tai jis gaus atlygį kažkokį, nes dirba kartu su manimi, kad po to važiuosime pirkti "Lego" ar kitą daiktą", - sako E. Dragūnas.

Atlikėjas neslepia, kad kaip ir visiems, kai būna daug darbo, veiklos, vaikui tenka skirti mažiau laiko, tačiau, kaip pats sako, "būna, kad atostogauji du mėnesius ir būni tiktai jo".

Sūnaus gerai mokytis "nespaus"

E. Dragūnas teigia, kad asmeniškai jį, kaip menininką, piktina, kad vaikams reikia per anksti keltis ir siūlytų pamokas pradėti vėliau, 10 val. ryto. "Devintą atsikeltų, galima būtų neskubėti, išsimiegoti, kad nenuvargtų", - sako jis.

Pats sūnaus per prievartą žada "nespausti" gerai mokytis.

"Ateity mokysis taip, kaip mokysis. Nieko nedarysiu per prievartą. Viskas turi būti su saiku - lygiai taip pat, kaip valgyti duodi, neprikiši, nepridėsi į burną mėsos ir dar turėsi su plaktuku kalti, kad ji sulystų, aš grubiai labai sakau", - su šypsena kalba atlikėjas.

Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas
DELFI / Šarūnas Mažeika

Technologijų nesibaido

E. Dragūnas sako pastebintis, kad iš naujų technologijų vaikus labiausiai vilioja planšetiniai kompiuteriai.

"Vaikas "iPad'ą" turi nuo 3 metų, ir būdamas 4-5 metų jis jau turėjo apie 7000 nuotraukų. Jam labai patinka kompozicijos, dėlioja žaisliukus, juos fotografuoja", - pasakoja "Sel" lyderis ir pataria, kaip buvo pats padaręs - jeigu vaikas negali atsitraukti nuo planšetės, darosi priklausomas, geriau ją tiesiog pakeisti nešiojamu kompiuteriu, kuomet vaiko rankos neliečia ekrano, ir problema išsispręs.

Stengsis, kad vaikui nebūtų gėda

Paklaustas, ar sūnaus auklėjimui, ugdymui daro įtaką, prideda pliusų ar minusų tai, kad tėtis yra garsus, žinomas atlikėjas sako, kad priklauso nuo situacijos ir cituoja savo paties dainos žodžius iš albumo "Muzika": "Kas sienos tau, man autostrados būna, o būna atvirkščiai, skirtingi protai ir kūnai".
"Iš tikrųjų, aš norėčiau, kad mano vaikas būtų nesusijęs, neaišku, galbūt tėtis bus nepopuliarus ir kažkoks juokdarys, jam garbės tai neatneš. Todėl stengsiuosi gyventi taip, kad jam nebūtų gėda už mane ir tai atneštų tikrai gėrį", - tvirtina E. Dragūnas.

E. Dragūno gyvenimo akimirkos DELFI nuotraukų galerijoje:

E. Dragūno videodienoraštis - Jūsų dėmesiui:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis