Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę ir tik šiandien sugebėjau išbandyti. Mano maisto kritikas įvertino puikiai.
Šis receptas turėtų patikti tiems, kas nenori stovėti prie viryklės.
Sudėtis:
400 gramų varškės,
2 kiaušiniai,
300 gramų miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai cukraus,
žiupsnelis druskos,
džiūvėsėlių apvoliojimui.
Gaminimas:
Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi. Beriame miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkome masę.
Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir šiek tiek rutuliukus paspaudžiame.
Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Valgome su grietine arba uogiene.