10 geidžiamiausių paauglių dovanų: ar tokių tikėjotės?

Tas maištingas ir kupinas prieštaravimų laikas, kuomet jūsų iki šiol buvęs mielas vaikas tampa irzlia ir viskuo nepatenkinta asmenybe, vadinamas vienu žodžiu - paauglystė. Ir ką tokiu laikotarpiu padovanoti savo atžalai, norint mielai ją ar jį nustebinti Kalėdų proga?

10 populiariausių Kalėdinių dovanų, kurias, atlikus apklausą, išskyrė Didžiosios Britanijos vartotojų elgesio tyrėjai:

Planšetė;

Išmanusis telefonas;

Grožio priemonės;

Elektrinė gitara;

Dovanų kuponas pramogoms;

Monopolis/Alias;

Modernios ausinės muzikai klausyti;

Stilingas šiltas džemperis;

Bižuterija ir papuošalai;

Kuprinė.

3 pagrindinės taisykles, renkant dovanas paaugliams.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vytautas Mackonis: Penelopę įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio. Išskirtinis interviu ir foto
Nekeptas sausainių ir varškės tortas tiks ir švenčių stalui

Taisyklė Nr. 1 : tik tai, kas madinga ir turi daugelis

Rinkdami dovanas savo atžaloms, kurie pretenduoja būti suaugusiais, tačiau vis dar vadovaujasi emocijomis, neapsigaukite! Jiems nereikia to, kas nežinoma, neištyrinėta ir nepopuliaru. Jei tokio daikto neturi jo draugai ar jis nėra geresnis nei pastarųjų turimas daiktas, nė neverta jo dovanoti paaugliui.

Šiuolaikinio jaunimo poreikiai auga, todėl rinkdami dovanas gerai apgalvokite ar tokia dovana atitiks jaunuolio lūkesčius ir bus tinkama jo amžiui „Paaugliai ypač domisi naujausiomis technologijomis, tai yra daug funkcijų atliekančiais elektroniniais prietaisais, kurie padeda palaikyti ryšį su draugais ir sudaryti teigiamą įvaizdį tarp bendraamžių", - pastebi buitinės technikos ir elektronikos prekybos centro „Technorama" rinkodaros vadovas Morkus Matkevičius.

2013 metų gegužę JAV, San Diego valstijoje, psichologijos profesoriaus Jean Twenge atliktas tyrimas atskleidė, jog paaugliai yra materialistai, ir labiau vertina pinigus, brangius ir kokybiškus daiktus. Net 62% apklaustųjų paauglių teigė teikiantys pirmenybę brangiems daiktams, bet nenorintys užsidirbti jiems patys.

Tai tik įrodo, jog tai, kas visuomenėje pripažįstama madinga, visuomet palaikoma jaunimo. Kadangi šiuolaikinis paauglys - nebe vaikas, bet dar ir nesuaugęs žmogus, ieškodami dovanos įsitikinkite, kad ji atitinka „aukso viduriuką" - nėra vaikiška, tačiau ir ne tokia, su kuria paauglys nežinotų ką daryti. O užvis svarbiausia - teikiama dovana turėtų būti „ant bangos" jaunimo tarpe.

Taisyklė Nr. 2: technikos naujovės - kiekvieno svajonė

Jūsų vaikas jau išaugo ir iš „Lego" dėlionių, ir iš lėlių nešiojimo amžiaus, o dabar gyvena virtualioje erdvėje? Nuolatinis nuotraukų dalijimasis socialiniuose tinkluose: Facebook, Twitter ar Instagram, naujų įvykių skelbimas ir gyvenimo faktų viešinimas tampa kiekvieno paauglio kasdienybe, todėl nauja planšetė ar išmanusis telefonas - puiki dovana Kalėdoms.

„Artėjant šventėms stipriai auga išmaniųjų telefonų, planšečių ir nešiojamųjų kompiuterių pardavimai. Pirkėjai prasitaria, jog tokia dovana kaip nešiojamasis kompiuteris ar planšetė paaugliui tampa ne tik įdomi laisvalaikio dovana, bet ir puiki priemonė padedanti moksluose", - pasakoja M. Matkevičius.

Taisyklė Nr.: dovana pagal poreikius ir norus

Renkant dovaną paaugliui labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, ką jis mėgsta, kuo domisi ir kaip dažniausiai praleidžia laisvalaikį. Jei jūsų atžala nenustygta vietoje, nuolat skuba, lekia ir mėgsta aktyvų laisvalaikį - bilietai į vandens ar lauko pramogų parką, bus puiki ir labai vertinga dovana.

Pasak internetinės parduotuvės „Dovanų manija" dovanų ekspertės Eglės Pukytės, berniukams labiausiai perkamos tokios pramogos kaip laipiojimas uola, pasivažinėjimas kartingais ar šaudymo pamokos uždaroje patalpoje. Tuo tarpu paauglėms labiau populiarios jojimo ar šokio pamokos, fotosesijos.

Žinoma, mėgstantiems ramesnį laisvalaikį ar vertinantiems kultūrinius renginius pravartu būtų įteikti įdomią ir poreikius atitinkančią knygą, bilietus į koncertą, spektaklį ar kino teatrą.

Negalima vienareikšmiškai apibrėžti, jog būtent viena ar kita dovana bus pati geriausia paaugliui. Norint patenkinti jaunuolio poreikius reiktų pirmiausia atsižvelgti į jų pomėgius, poreikius, amžių ir išrinkti tokią dovaną, kuri teiktų ne tik džiaugsmą, bet ir naudos bei neblėstančių įspūdžių. Tokių dovanų gausu, tereikia gerai pažinti paauglį, kuriam ketinama dovanoti kažką smagaus, išskirtinio ir, žinoma, naudingo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis