5 edukacinės programėlės telefonuose vaikams

Vasara - metas poilsiui ar vis tik derėtų nepamiršti smegenų mankštos ir pakartoti per mokslo metus sukauptas žinias? Toks klausimas sukirba ne vieno moksleivio, o ypač mokyklinio amžiaus atžalas auginančių tėvų galvose. Specialistai vieningai sutaria, kad mokytis ir tobulėti reikia nuolat, tačiau vasarą sunkų vadovėlį verčiau iškeisti į linksmą edukacinę veiklą.

7 blogos mamos požymiai: pasitikrinkite, ar tokia nesate
Paskelbti populiariausi 2015 metų pirmojo pusmečio vaikų vardai

Programos „Samsung Mokykla ateičiai" kūrėjai rekomenduoja edukacines programėles, kurias savo išmaniuosiuose įrenginiuose vertėtų turėti tobulėti siekiantiems moksleiviams.

Duolingo"

„Google play" rasite daugybę kalbos tobulinimui skirtų žaidimų. Galima teigti, kad lyderio pozicijas čia užima programėlė „Duolingo". Žalioji pelėdžiukė lydi mokymosi keliu, norinčius pagerinti vokiečių, prancūzų, ispanų ir kitų populiariausių kalbų žinias. Ją verta parsisiųsti ir tiems, kas nori išmokti tokių egzotiškų kalbų kaip kinų, japonų ar net esperanto. Nemokama programėlė žaismingai ir įtraukiančiai pateikia skaitymo, klausymo, kalbėjimo užduotis. Tiesa, ši programėlė lietuviškos versijos kol kas neturi, tad labiausiai ji pravers jau mokantiems vieną užsienio kalbą.

Mokytis Anglų Kalbos 6000"

Ne ką mažiau populiari kalbų mokymosi programėlė - „Mokytis Anglų Kalbos 6 000". Daugiau nei 5 milijonai žmonių jau mokosi anglų kalbos linksmai - programėlė leidžia pasirinkti vieną iš 7 linksmų žaidimų ir tokiu būdu išmokti 6000 žodžių. Žaidėjai gali pasirinkti pačias įvairiausias temas - sveikata, verslas, gamta ir pan.

MapMaster"

Geografijos mėgėjų ir keliautojų telefone neabejotinai turi atsidurti programėlės „MapMaster" arba „Geografija". Šie edukaciniai žaidimai reikalauja parodyti mokykloje įgytas žinias - žemėlapyje pažymėti valstybių sostines, upes, kalnus, dykumas ir pan. „MapMaster" naudotojai gali konkuruoti su savo draugais ar šeimos nariais, pasirinkti mokymosi stadiją ar pademonstruoti savo gebėjimus, tiksint laikui.

Lumosity"

Didiesiems gudročiams, mėgstantiems mesti iššūkį savo smegenims, nepamainomas tobulėjimo draugas - programėlė „Lumosity". Kuriant šią programėlę bendradarbiavo mokslininkai iš garsiausių pasaulio universitetų. Programėlė pateikia daugiau nei 40 linksmų mokslinių žaidimų, interaktyvias laboratorijas ir galimybę varžytis su savo bendraamžiais. Ją žaidžiantys moksleiviai neabejotinai tobulina savo atmintį, dėmesį, greitį, problemų sprendimo ir lankstumo gebėjimus. Šią programėlę jau išbandė daugiau kaip 70 mln. vartotojų visame pasaulyje.

Lietuvos tūkstantmečio vaikai"

Viktorinų mėgėjai turėtų nepamiršti vienos populiariausių lietuviškų programėlių „Lietuvos tūkstantmečio vaikai". Televizijos transliacijų metu programėlės savininkai gali varžytis su tikraisiais žaidėjais. O kai laida nevyksta, galima treniruotis atsakinėjant į praėjusio sezono klausimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis