7 patarimai tėvams, kad mokinių atostogos nesibaigtų liūdnai

Prasidėjusios vasaros atostogos moksleiviams reiškia poilsį ir daug laisvo laiko. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, rūpindamiesi vaikų saugumu, parengė patarimus tėvams, kad jų vaikų atostogos būtų saugios.

Kauno apskrities policijos nepilnamečių reikalų pareigūnų nuomone, svarbiausias patarimas, rūpinantis vaikų saugumu ne tik vasarą, skirtas tėvams: visada turite žinoti, ką veikia Jūsų vaikas.


7 patarimai kiekvienai mamai ir tėčiui:


- Pasidomėkite, kada jis išeina, kur bus, su kuo leis laisvalaikį, kas jo draugai, būtinai sužinokite jų mobiliojo ryšio telefonų numerius.


- Atminkite, kad vaiko saugumas yra kiekvieno reikalas. Nebūkite abejingi, kai matote vienišą pasimetusį ar išsigandusį vaiką, pasistenkite jam kaip nors padėti. Gali būti, kad vaikas įbaugintas ir jam prisakyta nekalbėti su nepažįstamaisiais.


- Liepkite savo vaikams nekalbėti su žmonėmis, kurių jie gerai nepažįsta, kai jie yra vieni ir ne namuose.


- Vaikai neturėtų niekur ir su niekuo išeiti iš namų, prieš tai nepasakę tėvams ar kam nors iš suaugusių šeimos narių, su kuo išeina.


- Vaikai turi visuomet Jums pasakyti, jeigu kas nors artinosi ar bandė kalbėti su jais. Jūs turite paaiškinti, kad nieko bloga, jeigu jie Jums tai papasakos.


- Paaiškinkite vaikui, ką daryti, jeigu jis pasiklystų. Liepkite jam tokiu atveju kreiptis į policininką, parduotuvės pardavėją ar kokį nors suaugusįjį su mažais vaikais. Prisakykite vaikui nenueiti toli nuo tos vietos, kur paskutinį kartą Jus matė.


- Nepalikite vaiko kitų vaikų priežiūroje. Jūsų vaiką turėtų pagloboti suaugęs pažįstamas žmogus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis