Ar elektroniniai dienynai pranašesni už popierines pažymių knygeles? apklausa

Šiemet 95 procentai naujus mokslo metus pradėjusių Kauno bendrojo ugdymo mokyklų naudoja elektroninį dienyną. 2010 metais vos 5 mokyklos taikė šią naujovę, o 2012-2013 mokslo metais jau 67 mokyklos buvo įsidiegusios modernų dienyną.

Priprasti reikia laiko

„Prie kiekvienos naujovės reikia laiko priprasti, tad elektroninis dienynas tikrai ne išimtis. Iš pradžių kai kurių mokyklų vadovai į modernų dienyną žiūrėjo skeptiškai, tačiau pamatę, jog kolegos puikiai tvarkosi, nusprendė ir patys įsidiegti naujovę.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Klaipėdoje po tam tikro laiko vėl gimė trynukai!
30 frazių, kurių nereikia sakyti vaikams

Iš tiesų elektroninis dienynas jau tapo įprastu reiškiniu, dabar matome ir kitas naujoves: mokinio korteles, su kuriomis galima atsiskaityti valgykloje, naudotis bibliotekos paslaugomis, taip pat turniketų sistemą skirtą moksleivių registravimui, tėvų informavimą dėl vaikų lankomumo ir kt. Kitaip sakant mokyklose sėkmingai vykdoma modernizacija", - aiškino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Skirtas ir pedagogams, ir tėvams, ir patiems vaikams

Elektroninis dienynas skirtas ne tik tėvams ir mokiniams, bet ir mokyklos administracijai, mokytojams, klasių auklėtojams. Tai tarsi tiltas tarp mokyklos, mokinių ir jų tėvų.

Kiekvienas sistemos vartotojas turi atskirą vartotojo vardą ir slaptažodį, kurių pagalba yra atpažįstamas programos. Tokiu būdu užtikrinamas duomenų saugumas ir konfidencialumas, t.y. mokiniai negali peržiūrėti kitų mokinių pažymių, mokytojai negali koreguoti kitų mokytojų įvestos informacijos.

„Buvome viena pirmųjų mokyklų įsidiegusi elektroninį dienyną, praėjus keletui metų neužfiksavome jokių problemų, atvirkščiai, pagerėjo darbo našumas, mokinių lankomumas. Tėvai bet kada gali prisijungti ir matyti vaiko ar klasės pažymių vidurkį, lankomumą, komunikuoti su mokytojais, specialistais, skaityti tvarkaraščius, darbo taisykles ir t.t.", - elektroninio dienyno privalumus vardino Tado Ivanausko progimnazijos direktorius Sigitas Alubauskas.

Apie vaiko vėlavimą praneša SMS žinutė

Pasak mokyklos vadovo, su įdiegta elektroninio dienyno sistema buvo supažindinti ir ja naudotis apmokinti tiek mokytojai, tiek vaikai ir jų tėvai. Taip pat progimnazijos įrengta moksleivių registravimo sistema, turniketai, jeigu mokinys pavėlavo ar neatėjo į mokyklą - siunčiama žinutė tėvams, kuri jiems nieko nekainuoja, tokiu būdų atliekamą informavimo funkcija.

Elektroninis dienynas leidžia glaudžiau bendrauti su tėvais, pateikti jiems daugiau informacijos apie vaikų ugdymą: mokinių tėvai gali kiekvieną dieną stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Tėvams pakanka prisijungti prie interneto, o jeigu jo namuose nėra, surinkti telefono numerį ir išklausyti vaiko dienos ar savaitės ataskaitą.

Tėvai taip pat gali užsisakyti pranešimus apie vaiko pasiekimus el. paštu arba trumpąja žinute. Elektroninis dienynas tampa nepakeičiamu pagalbininku ir tiems tėvams, kurie šiuo metu gyvena užsienyje, o jų atžalos mokosi Lietuvoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis