Diskriminuojamos seksualinės mažumos prieglobstį randa vienoje mokykloje

Netradicinės orientacijos jaunuoliai, kurie dėl patiriamų patyčių ir netolerantiškos aplinkos negali mokytis įprastose mokyklose, randa prieglobstį Alliance mokykloje, esančioje Milvokio valstijoje JAV.

„Labiausiai tolerantiška mokykla Jungtinėse Amerikos valstijose", „Mokykla, kurioje nėra vietos nesantaikai", - šie ir panašūs epitetai skiriami valstybinei Alliance mokyklai, esančiai Milvokyje (The Alliance School Milwaukee).

Joje mokosi netradicinės lytinės orientacijos jaunuoliai - gėjai, lesbietės, biseksualai, transseksualai, transvestitai ir kiti įprastose mokyklose nepritapę moksleiviai. Mokykla garsėja tuo, kad joje užuovėją randa mokiniai, kurie kitose mokyklose patyrė diskriminaciją, fizines ir emocines patyčias, buvo išnaudojami.

TAIP PAT SKAITYKITE:
TOP 7 Lietuvos įžymybės, kurios labiausiai slepia vaikus
Interneto hitas: tigrė, žaidžianti su dvimečiu berniuku

Čia priimami vaikai įvairių pažiūrų, religijų, įsitikinimų, išvaizdos, seksualinės orientacijos. Įkurta 2005 metais, mokykla talpina apie 200 mokinių.

Fotografas Ryan Pfluger, lankęsis šioje mokykloje ir sukūręs įsimintinų moksleivių portretų ciklą, pats apie savo netradicinę lytinę orientaciją suprato gana anksti, būdamas 14 metų. Dėl to apsilankymas šioje mokykloje fotomenininkui buvo itin svarbus. Ruošdamas fotoreportažą iš šios neeilinės mokyklos, fotografas apgailestavo, kad nieko panašaus nebuvo, kai jis pats buvo paauglys. Jei būtų galėjęs lankyti mokyklą, kurioje vien bendraminčiai, jo paauglystė ir jaunystė būtų buvusi daug sklandesnė, sakė jis.

„Tuo metu šalia manęs nebuvo žmonių, kurie suprastų, kaip aš jaučiuosi ir priimtų mane tokį, koks esu", - sakė jis Time. - Kita vertus, sunkumai, kuriuos patyriau, mane užgrūdino". Ryan Pfluger, pasidžiaugęs, kad mokykloje nėra homofobiškų išpuolių, ir visi supranta vieni kitus, visgi išreiškė abejonę, o kas bus, kai mokiniai baigs mokyklą ir išeis į visuomenę? Ar nepatirs jie dar didesnio šoko dėl to, kas jų laukia už mokyklos sienų?

Kaip bebūtų, Alliance mokykla daugeliui tapo išsigelbėjimo ratu, užuovėja, kurioje jie pasislėpė nuo užgauliojimų ir smurto kitose mokyklose. Čia jie susidraugavo, sulaukė palaikymo ir gali vaikščioti aukštai iškelta galva. „Neabejoju, kad šie jaunuoliai išgyventų ir kitose, įprastose, mokyklose, tačiau šioje jie tiesiog gali atsiskleisti ir nebijoti būti savimi", - apie tolerantiškiausią Amerikos mokyklą sako Ryan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis