Eikime pažaisti į lauką: 8 smagūs žaidimai

Nepamirškime pajudėti - siūlome 8 smagius žaidimus, kuriuos smagu lauke žaisti ir mažiems, ir dideliems.

Tiranozauro ataka


Žaisti gali bet kokio amžiaus vaikai. Vienas žaidėjas išrenkamas tiranozauru. Su savimi šis žaidėjas turi prisikabinęs už nugaros maždaug pusantro metro virvutę. Šis žaidėjas gaudo kitus žaidėjus. Jei žaidėjas pagaunamas tiranozauro, jis turi sustingti ir nejudėti. Žaidžiama tol, kol pagaunami visi žaidėjai, tačiau nuo tiranozauro galima apsiginti tokiu būdu: gaudomieji gali bandyti užminti ant tiranozauro uodegos - virvutės. Jeigu uodega nukrenta, žaidimas baigtas. Tada drąsusis žaidėjas keičiasi vietomis su tiranozauru.


Bola


Tai žaidimas, kuriam reikia šokdynės arba tiesiog ilgos storesnės virvės. Visi žaidėjai sustoja ratu, o rato viduryje stovi vienas žaidėjas, kuris pats sukdamasis ratu suka ir virvutę ratu, o visi rate esantys žaidėjai turi stengtis virvutę peršokti. Žaidėjas, kuris virvutę paliečia arba neperšoka, eina į vidurį. Žaisti galima ir tol, kol iškrenta visi neperšokę ar palietę virvutę žaidėjai. Žaidėjas, esantis viduryje virvutę gali sukti vis greičiau arba keisdamas sukamos virvutės aukštį.


Variantas: galima žaidėjams nurodyti susikibti rankomis arba sustoti rate poromis, susikabinus rankomis.


Uodegų dvikova


Žaidimas tinkamas jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikams. Žaisti galima tiek lauke, tiek didesnėje patalpoje. Žaidėjų skaičius gali būti iki 15-20. Kiekvienas žaidėjas turi po uodegą, kurią atstoja ar medžiaginės juostelės, popieriaus juostelės, skarelės ir pan. Visi žaidėjai uodegas užsikiša už kelnių iš nugaros pusės. Žaidimas vyksta pažymėtoje teritorijoje. Visi žaidėjai po signalo puola gaudyti vieni kitus, norėdami nutraukti uodegas. Žaidėjai, kurių uodega ištraukta, palieka žaidimo lauką. Žaidžiama tol, kol lieka vienas geriausias žaidėjas.


Variantas: ištraukus uodegą, ją reikia su savimi nešiotis. Pametus pačiam uodegą, bet turint iš kieno nors kito ištrauktą uodegą, galima išėjus už ribų užsidėti turimą uodegėlę ir toliau tęsti žaidimą. Žaidžiama tol, kol lieka paskutinis žaidėjas su uodega.


Žalčio uodega


Žaidėjai sustoja į vorelę ir susikabina apglėbdami priekyje stovintį draugą. Skiriamas vienas gaudytojas, kuris stovi prieš vorelę veidu į ją ir po signalo stengiasi paliesti vorelės gale esantį žaidėją (žalčio uodegą). Stovintis vorelės priekyje išskečia rankas ir stengiasi kliudyti gaudytojui. Gaudytojas, palietęs vorelės gale esantį žaidėją, keičiasi su juo vietomis.


Meškų lenktynės


Žaidėjai išsirikiuoja į eilę ir išsiskaičiuoja pirmais - antrais, sudarydami dvi komandas. Ranka paėmę už priekinės pėdos dalies ar kulno, po signalo lenktyniauja. Laimi komanda, greičiau atlikusi užduotį.


Labas rytas


Žaidėjai sudaro didelį ratą. Paskirtas žaidėjas, eidamas aplink ratu, paliečia kurį nors žaidėją. Tada paliestasis išeina iš rato ir eina priešinga puse. Abu žaidėjai, eidami prieš vienas kitą ratu, susitikę paduoda vienas kitam ranką ir sako: Labas rytas, labas vakaras, labanakt. Po to išsiskiria ir bėgdami ratu vienas į vieną pusę, kitas į kitą, stengiasi užimti laisvą vietą. Likęs be vietos žaidėjas tęsia žaidimą toliau.


Sugauk kamuolį


Žaidėjai stovi ratu. Vienas, stovįs rato viduryje, turi kamuolį, kurį meta aukštyn, ištardamas kurio nors kito žaidėjo vardą. Pašauktasis žaidėjas turi bėgti į vidurį ir stengtis sugauti kamuolį. Sugavęs kamuolį jį vėl meta aukštyn kviesdamas kitą žaidėją. Nesugavęs kamuolio žaidėjas gauna baudos tašką.


Užimk vietą


Žaidėjai sustoja ratu ir išsiskaičiuoja paeiliui. Vienas žaidėjas stovi rato viduryje ir garsiai pasako du skaičius. Tie žaidėjai, kurių numeriai buvo ištarti, turi greit pasikeisti vietomis, o viduryje esantis žaidėjas turi užimti pasakyto numerio vietą. Likęs be vietos žaidėjas pradeda žaidimą iš naujo. Variantas: visi žaidėjai gali sėdėti, o pašauktieji turi atsistoti ir pasikeisti vietomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis