Kaip Zodiako ženklas lemia vaiko elgesį ir rezultatus mokykloje?

Vaikai, kaip ir suaugusieji, jau nuo mažų dienų pasižymi unikaliomis savybėmis. Tad nenustebkite, jei jūsų atžala smėlio dėžėje ar mokykloje bus imlesnė naujoms žinioms, gebės suprasti informaciją greičiau ar lėčiau nei kiti.

Verta paminėti, jog išvardintosios savybės nebūtinai taikomos visiems vaikams. Juk kiekvienas vaikas- auganti asmenybė, tad labai svarbu teisingai panaudoti tiek visas vaiko savybes.


Avinas


Sąmojingi ir labai protingi vaikai. Mokykloje viską įsidėmi labai greitai ir lengvai suvokia net pačią sudėtingiausią informaciją. Tai turbūt vieni judriausių ir aktyviausių ženklų. Todėl Avinams nuolat įdomu sužinoti kažką naujo, išmokti ir atrasti dar nepatirtas naujoves. Sėdėti vienoje vietoje ir ilgą laiką studijuoti tą patį dalyką- ne jiems. Todėl sėkmingam mokymuisi svarbu neprarasti susidomėjimo pasirinkta tema.


Avinukai visada pasirenka jiems labiausiai mėgstamą dalyką, tad svarbu leisti tuo domėtis ir nuolat skatinti. Ateityje toks vaikas gali tapti rimtu mokslininku ar tyrėju ir paskirti savo gyvenimą rimtai veiklai. Dėl pastovaus didelio aktyvumo mėgsta sportą, tad pasirinkus mėgstamą sporto šaką gali džiuginti gerais rezultatais.


Jautis


Negalima pykti ant Jautuko, jei jis kelis kartus pasitikslina, kaip atlikti namų darbus. Tai anaiptol nereiškia, jog jis nesiklausė pamokoje. Atvirkščiai, jis tiesiog nori įsitikinti, kad teisingai suprato ir ateityje nebereiks grįžti prie šio klausimo. Be to, kitą dieną jis užsispyręs įrodinės klasiokams, kad jo namų darbų ruošimo būdas yra teisingiausias.

Daugiau dėmesio turėtų būti skiriama vaiko gebėjimui išreikšti save ir teisingai suformuluoti mintis. Jei pirmaisiais mokslo metais vaikas neįpras stebėti tvarkaraščio ir savarankiškai laiku atlikti namų darbus, kils rizika gauti blogus pažymius. Jautukas dažniausiai neišskiria mėgiamiausios pamokos, yra atvirų pažiūrų bei domisi daugeliu dalykų.


Dvyniai


Tai itin supratingi vaikai. Labai lengvai ir greitai užfiksuoja pačią įvairiausią informaciją. Iš pirmo žvilgsnio, net gali atrodyti, kad Dvyniams nekyla jokių problemų moksluose. Todėl po pamokų jie gali lankyti net keletą treniruočių ir būrelių.


Dvyniai ypač gabūs užsienio kalboms- vaikas gali vienu metu mokytis net keletą užsienio kalbų. Tačiau tėvams ir mokytojams patariama prisiminti, kad išmoktos žinios neretai būna paviršutinės, ir visai tikėtina, kad jos bus užmirštos praėjus keletui mėnesių. Todėl ypač svarbu, kad įgytas žinias Dvyniai nuolat kartotų ir užtvirtintų tai, ką išmoko.


Vėžys


Tai labai geras pasakotojas. Jei reikia parašyti rašinį „Kaip aš praleidau vasarą“, Vėžiuko istorija bus įdomiausia ir emociškiausia. Lakios fantazijos Vėžiukai neabejotinai savo istoriją truputį pagražins, nes jie bus tikri, jog būtent taip viskas ir įvyko.


Vėžiai mėgsta pasinerti į praeitį ir apie tai nuolat kalbėti. Tikslieji mokslai, tokie kaip matematika ar fizika, vargu ar bus mėgiami - Vėžiams reikia erdvės jausmams bei diskusijoms. Vėžiukai dažniausiai būna itin artistiški, kūrybingi, tad vertėtų suteikti laisvės jų saviraiškai.


Liūtas


Liūtukai sunkiai įsisavina informaciją, jei būna vieni, bet grupėje ar su tėveliais pasiruošę viską išmokti ir pademonstruoti. Norint gero rezultato, patartina Liūtukams leisti kuo daugiau laiko praleisti drauge su kitais vaikais. Idealus variantas - pamokas ruošti mokykloje. Liūtai siekia būti pirmi ir geriausi, tad dažniausiai tampa lyderiais klasėje.


Siekdami paskatinti realizuoti šį poreikį, padėkite Liūtukams būti draugų apsuptyje, bet ne atsiskyrus vieniems. Natūralu, kad toks vaikas nebijo eiti prie lentos ir kalbėti prieš klasę, net jei jis yra ne visai pasirengęs pamokai. Geriausias iš visų talentų gali būti atskleistas piešiant, dainuojant, šokant. Scena Liūtuko tikrai neišgąsdins.


Mergelė


Šis ženklas išsiskiria gebėjimu suvokti ir analizuoti didžiulius informacijos kiekius. Jei Jūsų mažyliui sunkiai sekasi suregzti mintį, nesibaiminkite - viskas tik dėl per didelio sukauptos informacijos kiekio.


Mergelės ženklo vaikai turi polinkį rašyti ilgiausius sakinius, todėl gali būti ne visada tinkamai suprantami ar įvertinti. Mergelėms didžiausią džiaugsmą teikia rimti, daug dėmesio reikalaujantys užsiėmimai. Nenustebkite, jei vaikui augant fizika ar chemija taps mėgiamiausia pamoka. Mergelėms nuolat iškylantys klausimai kartais net glumina pačius mokytojus.


Svarstyklės


Svarstyklių ženklo vaikai ne itin linkę mokytis iš vadovėlių. Jei tik yra galimybė, jie renkasi bendravimą su mokytojais, bendraklasiais ir tokiu būdu efektyviausiai įsisąmonina informaciją. Užuot ilgai skaitę informaciją, Svarstyklės vieną kartą, tačiau iki galo, išsiaiškins ir išmoks pamoką.


Jums neverta nerimauti, tai puikūs mokiniai, kurie patys ateityje neretai gali tapti mokytojais. Jie puikiai žino kaip ginti savo nuomonę ir visada pasiryžę išklausyti kito. Dažniau, negu kiti, po Svarstyklių ženklu gimę vaikai pasirenka humanitarinius mokslus.


Skorpionas


Jų puiki atmintis, tad prisiminti, kas buvo pasakyta klasėje prieš dvi savaites anaiptol ne problema. Vaikai nuo mažų dienų yra itin protingi ir gali prisiminti beveik visas detales, tad Skorpionai pirmieji pakels ranką išgirdus mokytojos klausimą apie praėjusias pamokas.


Skorpionai visuomet prisimins, kas, kur ir kada vyko net praėjus keleriems metams. Tačiau tuo pačiu, jie gali nenorėti mokytis, jei tik nepatiks mokytojas. Taigi Skorpionams labai svarbu asmeninis kontaktas bei simpatija žmogaus, kuris mokys pamokoje ar gyvenime. Kelias į Skorpionų širdį įgyjamas per pagarbą bei nuoširdumą, ir jokiu būdu ne per prievartą ar liepimą.


Šaulys


Šie maži judėjimo kamuoliukai nuolat nenustygsta vietoje ir reikalauja užimtumo ir veiklos, kad galėtų patys mokytis ir netrukdyti klasės draugų. Šaulių negąsdina jokia veikla – nuvalyti lentą, laistyti gėles – viską padarys. Veiklą mėgstantys Šauliai neretai tampa geriausiais klasės seniūnais ar lyderiais.


Šauliai visada stengsis pasiruošti kontroliniams kaip galima geriau, neretai tai darys būdami vieni ir netrukdomi. Tuo, ką išmoko, visada entuziastingai pasidalins su draugu, stengdamasis padėti. Šauliai dažnai turi begalę naujų idėjų ir minčių, optimistiškai randa džiaugsmą net ir nuobodžiausiose pamokose, be to, tuo „užkrečia“ ir kitus.


Ožiaragis


Ožiaragiui svarbiausia yra matyti galutinį tikslą, tiksliai suprasti, ko iš jo prašoma ir reikalaujama. Ir visuomet žinoti, kodėl to reikia, kaip išmoktas žinias galės panaudoti ateityje. Tačiau Ožiaragiai nebūtinai linkę į tiksliuosius mokslus – jei sugebėsite įrodyti, jog ateityje pravers išmokta užsienio kalba, užsispyręs Ožiaragis griebsis šio tikslo.

Pasižymi itin gera logika, tad sunkūs matematikos uždaviniai dažniausiai pasirodys lengvesni nei klasės draugams. Nesibaiminkite, jei iš pradžių kažkas ir nesiseks - Ožiaragiai atkakliai mokysis tiek, kiek reikia, o gal ir daugiau, kol viską išmoks ir išsiaiškins.


Vandenis


Vandeniai pamokose nuo kitų mokinukų išsiskirs nestandartiniu mąstymo būdu. Jie nemėgsta šablonų, stereotipų, o atsiradus problemai, visada stengiasi rasti alternatyvų sprendimo būdą. Neretai nenuspėjamu elgesiu pasižymintys Vandeniai nenusėdi vienoje vietoje ir nuolat ieško naujos veiklos.


Tai smalsūs vaikai, siekiantys įkvėpimo ir palaikymo iš savo draugų. Vandenių norai nuolat kinta, tad jiems sunku nuspręsti kokia veikla norės užsiimti ateityje.


Žuvys


Žuvys geba labai gerai klausytis ir lengvai įsiminti naują informaciją. Net jei nesupranta gautos informacijos, Žuvys tiesiog išmoksta ją mintinai. Šio ženklo atstovams sudėtingiausia sutelkti nuolatinį dėmesį bei susikoncentruoti į vieną objektą.


Tad jei užsisvajoję žvelgia pro langą, būkite tikri, jog nei vienas jūsų žodis nebuvo išgirstas. Tačiau pritrūkus žinių, Žuvys pasitelks savo intuiciją ir sėkmingai atliks užduotis. Vaikai dažnai mėgsta tapybą ir literatūrą- tokioje erdvėje atsiskleidžia geriausios vaizduotės savybės bei kūrybingumas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis