Kuriam Zodiako ženklui lemta tapti pirmūnu, o kuriam mokykloje ypač nuobodu?

Kaip skirtingiems Zodiako ženklams sekasi mokykloje? Kuriems iš jų labiausiai patinka matematika, kuriems lemta tapti seniūnais ir klasės pirmūnais?

Avinas


Šio ženklo atstovas mokykloje toks pat nenuorama kaip ir kasdieniame gyvenime. Jo pomėgiai gali būti labai skirtingi: šiandien jį domina biologija, o rytoj jis jau „gliaudo" lygtis. Vis dėlto anksčiau ar vėliau Avino ženklo atstovas pasirinks dalyką, kuris iš tikrųjų jam bus prie širdies.


Mokslai Avinams sekasi gerai. Tokie vaikai yra sumanūs ir drąsūs. Jie be didesnių sunkumų atsako į mokytojų jiems pateikiamus klausimus, stebindami juos savo sumanumu. Vis tik ši taisyklė galioja tik tiems dalykams, kurie Avinams patinka. Norėdami, kad sūnus ar dukra gerai mokytųsi, skatinkite jų susidomėjimą mokomaisiais dalykais, papasakokite daugiau, nei vaikas gali sužinoti mokykloje.


Jautis


Mokykloje šio ženklo atstovas pateikia daugiausia klausimų. Taip jis elgiasi visai ne todėl, kad jam sudėtinga įsisavinti žinias, o dėl to, kad nori dar vieną kartą įsitikinti, kad viską suprato teisingai.


Jaučiams kartais nelengva išreikšti savo mintis, o tai gali turėti įtakos pažymiams. Šio ženklo atstovas gali būti kuo puikiausiai pasiruošęs pamokai, bet mokytojas to galimai nesupras, nes toks mokinys nesugebės savo žinių perteikti. Padėkite vaikui tinkamai išreikšti savo mintis, prašykite papasakoti, kaip jis praleido dieną, ką veikė – pataisykite, duokite patarimų. Būtinai nuo pat pirmųjų dienų stenkitės laikytis režimo, vaiką mokykite pildyti užduočių sąsiuvinį ir laiku atlikti namų darbus.


Dvyniai


Meteorus primenantys šio ženklo vaikai mėgsta mokytis, ypač juos traukia kalbos. Atrodo, kad jie spėja viską: padaryti namų darbus, nueiti į papildomus užsiėmimus ir netgi skirti laiko širdžiai mieliems pomėgiams.


Vis dėlto gali pasitaikyti ir prastų pažymių. Kodėl taip nutinka? Dvyniai nuolat siekia naujovių, todėl kartais labai greitai pamiršta senesnius dalykus. Jų žinios nepasižymi gilumu, todėl mokytojai neretai skundžiasi paviršutinišku dalyko mokymusi. Stenkitės su savo mokyklinuku kuo išsamiau aprėpti naujus horizontus ir darykite viską, kad vaikas informaciją įsimintų.


Vėžys


Šios ženklo atstovų prigimtis filosofinė. Jie mėgsta daug kalbėti, todėl humanitariniai mokslai jiems artimesni nei tikslieji. Vėžiai dažniausiai pasirenka vieną mėgstamą dalyką, bet į jį įsigilina iš esmės. Dažnas pasirinkimas – istorija arba literatūra. Per literatūros pamokas galima pakalbėti, pasamprotauti ir netgi pasiginčyti, o istorija vilioja šios ženklo atstovus praeitimi, kurioje jie mėgsta pasiknaisioti. Savo mokyklinuką tinkamai orientuokite, pasakokite apie įdomius su kitais dalykais susijusius faktus, o štai papildomų matematikos pamokų išvengti turbūt nepavyks.


Liūtas


Liūtams mokykla patinka, ypač juos džiugina galimybė pasirodyti prie lentos, nes tokiais atvejais visas klasės dėmesys tenka būtent jiems. Ne bėda, jei namų darbų Liūtas neparuošė – jis visomis išgalėmis pasistengs iš keblios padėties išsisukti.


Kadangi Liūto ženklo atstovai mėgsta pirmauti, jiems būtina namų darbus daryti kartu su kitais, nes tokiu atveju jie būtinai užsimanys viską išmokti pirmi ir sublizgėti turimomis žiniomis. Jei vis tik namų darbus jiems tektų ruošti vienumoje, kažin ar tai mažiesiems Liūtukams patiktų – tokia veikla jiems ne prie širdies.


Liūto ženklo atstovai mokykloje ne tik sėdės suole, bet ir taps aktyviais kūrybinės saviraiškos dalyviais. Būtent scena leis jiems pasireikšti ir padės tapti mokyklos bendruomenės numylėtiniais.


Mergelė


Šio ženklo atstovai – tai ne mokiniai, o vaikštančios enciklopedijos. Tėvai tokiais vaikais neabejotinai galės didžiuotis, mokytojai juos nuolat girs, o patys vaikai gaus visavertį pasitenkinimą išmokdami naujų žinių. Būtent iš šio ženklo atstovų nusirašinėjama, nes jie niekada į pamoką neateis nepasiruošę.


Mergelės gali mokytis visą gyvenimą. Be mokyklos tokie vaikai spėja lankyti daugybę papildomų užsiėmimų ir būrelių. Vis tik svarbus patarimas tėvams – nedaryti vaikui spaudimo, nes jis pats pasirengęs savarankiškai pasirinkti gyvenimo kelią.


Svarstyklės


Šio ženklo atstovams mokykloje sekasi gerai, nes iš esmės jie gyvenimo keliu stengiasi eiti tik pirmyn ir tai jiems dažniausiai sekasi. Vis tik vadovėlių skaitymas Svarstyklėms gali tapti tikru išbandymu. Šiems vaikams kur kas paprasčiau žinias „suvirškinti" klausant. Būtent dėl šios priežasties reikia stengtis, kad šio ženklo atstovai nepraleistų pamokų mokykloje, klausytųsi mokytojo, o namuose aptartų naują informaciją. Svarstyklės moka ginti savo nuomonę, mėgsta istoriją, teisę, literatūrą, tiksliuosius mokslus – šie dalykai yra jų stiprioji pusė. Šio ženklo atstovai geri pasakotojai ir ateityje gali patys tapti mokytojais.


Skorpionas


Šio ženklo atstovai labai sumanūs ir atsakingi mokiniai. Jų imlus protas gali nustebinti mokytojus. Jie visada prisimins, kas nutiko prieš mėnesį, ir kuo puikiausiai pritaikys turimas žinias naujoms gauti.


Skorpionai pasižymi analitiniu protu, todėl jiems puikiai sekasi matematika ir kiti tikslieji dalykai. Svarbiausiu argumentu pasirenkant mėgstamiausią dalyką Skorpionui taps jo nuomonė apie mokytoją. Jei šio ženklo atstovui nepavyks jausti pagarbos mokytojui ar jis suabejos šio mokytojo kompetencija, vaikas gali iš viso nustoti daręs šio dalyko namų darbus.


Šaulys


Šio ženklo atstovas – geriausias klasės seniūnas. Būtent jam galima patikėti atsakingas veiklas ir leisti jaustis visada turint darbų. Kitokiu atveju mokytojai rizikuoja užauginti didžiausią klasės neklaužadą. Šaulio ženklo atstovai vengia eiti prie lentos, jiems kur kas paprasčiau parašyti referatą, atlikti testą ar atsakinėti iš vietos. Dažniausiai šie vaikai mėgstamiausių dalykų mokykloje neturi. Vis tik fizinio lavinimo (per šias pamokas galima pažaisti) ir technologijų (galima išreikšti save) Šauliai niekada nepraleidžia.


Ožiaragis


Ožiaragiai mėgsta žinoti, koks yra galutinis rezultatas. Jei šio ženklo atstovui paaiškinsite, kodėl jis eina į mokyklą ir gauna žinių, jis gali tapti pirmūnu, nes sieks dabar pat imtis savo ateities kūrimo. Ožiaragiai pasižymi ganėtinai stipriu meilės sau jausmu. Šis jų būdo bruožas nesuteiks progos tinginiauti. Tokie vaikai su pasiaukojimu darys visus namų darbus, nes vilktis paskui kitus jie nėra pratę.


Dvejetukininko vaidmuo tikrai nėra skirtas Ožiaragiui, todėl tėvai gali būti visiškai ramūs dėl savo vaiko pažymių. Jei Ožiaragis pasirinks mėgstamiausią dalyką, didelė tikimybė, kad ateityje jis būtent su šiuo dalyku sies savo profesiją.


Vandenis


Šio ženklo atstovams mokslai sekasi be didesnių sunkumų. Vis dėlto šablonai ir rėmai, be kurių nėra įmanomas mokymosi procesas, Vandeniams kelia neviltį. Taigi šio ženklo atstovams kuo puikiausiai tiks nestandartiniai žinių įsisavinimo metodai. Dar jiems būtina turėti saviraiškos galimybę.


Vandeniai niekada netampa dvejetukininkais, jų rezultatai būna geri, o kartais jie netgi tampa pirmūnais. Vis tik mokytojai būtinai turi šio ženklo atstovams leisti nestandartiškai pažvelgti į namų darbų atlikimą. Jei literatūros mokytojas tokiam vaikui suteiks galimybę savarankiškai pasirinkti, kurį eilėraštį mokytis atmintinai, Vandenis pasirinks patį neįprasčiausią, ilgiausią ar netgi baltąsias eiles. Toks vaikas tikrai nepuls mokytis trumpiausio eilėraščio, o išmoks tą, kuris jam patiks.


Žuvys


Net ir pamokos nepadės ištraukti Žuvų iš fantazijų pasaulio. Šio ženklo atstovai – labiausiai išsiblaškę mokiniai. Vis dėlto jie kompensuoja šį savo charakterio bruožą mokėjimu išklausyti ir gebėjimu be didesnių sunkumų įsiminti informaciją. Net jei šio ženklo atstovas dalį informacijos, kurią pateikė mokytojas, praleis pro ausis, jis intuityviuoju lygmeniu sugebės užpildyti šias spragas ir netgi tobulai pasirodys pakviestas prie lentos. Žuvys mėgsta dalykus, kurie suteikia laisvės kūrybai. Šio ženklo atstovai puikius rezultatus demonstruoja per literatūros, piešimo ir darbų pamokas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis